Meny

God hudpleie

Derfor er hans hud penere enn hennes

DAGLIG PLEIE: - Ved å slutte med hudpleieprodukter vil huden desperat forsøke å tilpasse seg miljøutfordringene som forurensning, tørr luft, kald luft, kosthold, sol, sigaretter, PC-bruk og så videre, mener Linda Johansen. Illustrasjonsfoto: Thinkstockphoto.com

Med riktig pleie kan du likevel oppnå utrolige resultater, mener ekspertene.

Mange kvinner renser ansiktet morgen og kveld, smører seg inn med krem og bruker sminke hver dag - alt i jakten på et plettfritt ytre.

Det er kanskje en smule irriterende da at kjæresten ikke trenger å styre med rens, peeling og fuktighet hver morgen og kveld - hans hud ser jo strålende ut uansett!

Men hvorfor har mange menn en flott, ren og ofte en mye mer rynkefri hud enn kvinner på samme alder når de aldri bruker hudpleieprodukter noen gang?

Hvorfor skal vi kvinner da i det hele tatt starte med noen form for hudpleie?

Mer testosteron

 HUDMISJONÆR: - Menn har en tykkere hud som produserer mye mer olje enn oss kvinner. Derfor holder huden deres seg yngre enn oss. Oljer i huden gjør den motstandsdyktig, glatt og glansfull, sier Linda Johansen (bilde). © Foto: LINDA JOHANSEN. HUDMISJONÆR: - Menn har en tykkere hud som produserer mye mer olje enn oss kvinner. Derfor holder huden deres seg yngre enn oss. Oljer i huden gjør den motstandsdyktig, glatt og glansfull, sier Linda Johansen (bilde). © Foto: LINDA JOHANSEN.

Kjersti Johansen, Cand. Scient. og Nordisk fagsjef ved Dermanor AS, forklarer:

- Menn har en mye fetere hud enn kvinner på grunn av testosteronet som stimulerer talgproduksjonen. De bruker heller ikke sminke som må fjernes hver kveld. Hvis vi kvinner dropper sminke og kutter ut rensen, vil vi også merke at huden klarer seg selv i større grad, sier fagsjefen til Kvinneguiden.

- Men de fleste ønsker jo å se best mulig ut, og liker ikke tanken på å gå til sengs med ansiktet fullt av skitt og forurensning som har samlet seg på huden i løpet av dagen. Renser man huden, fjernes en del av fettstoffene samtidig, og vi må derfor tilføre dette via produkter. I tillegg til fett, tilfører gode kremer også antioksidanter og pleiende stoffer som motvirker hudaldring og hudproblemer, sier hun.

Dette støtter skjønnhets-og hudpleiegründer Linda Johansen:

- Menn har en tykkere hud som produserer mye mer olje enn oss kvinner. Derfor holder huden deres seg yngre enn vår hud. Oljer i huden gjør den motstandsdyktig, glatt og glansfull. Når kvinner når overgangsalderen og hormonproduksjonen avtar, stanser oljeproduksjonen og huden tørrer inn. Det er da vi kvinner går fra drue til å bli rosiner, sier Linda Johansen til Kvinneguiden.

Kjersti Johansen mener samtidig at det er mange menn som kunne hatt godt av litt antiage-effekt, selv om huden ikke ser spesielt tørr ut.

- Noen menn syns også det er helt OK med litt linjer og rynker her og der, mens vi kvinner gjerne vil utsette dette så lenge vi kan.

Fet hud i ung alder et pluss

Yvonne Palacios, daglig leder ved Norsk Hudpleieskole i Oslo, forteller at menn får rynker mye senere enn kvinner, men når rynkene først oppstår, vises de gjerne som dype, lange furer:

- Menn har en helt annen hudstruktur enn det vi kvinner har. De har gjerne mer kviser enn kvinner når de er i puberteten. Dette skyldes nivået av testosteron de har i kroppen sin. Og dette igjen gjør at de da har en fetere hudtype, sier Palacios til Kvinneguiden.

I tillegg mener hun at de som har fet hud som ung er heldige;

- Har man fet hud i ungdommen så får man senere rynker enn om man har en tørr hudtype med liten talgproduksjon, sier hudpleieren.

Livsstil og gener

Huden vil i utgangspunktet klare å ordne opp i det meste når det gjelder selvrens, da skulle man også tro at det ville være best å la være å bruke en kunstig rens samt fuktighetskrem og sminke hver dag.

Jo lenger huden får puste og være «fri», jo bedre er vel det?

- Her kommer både genetikk og livsstil inn i bildet. Skal man klare seg uten hudpleieprodukter, må man også akseptere å ikke ha helt ren hud. Alternativet er kanskje såpe og vann? Det vil jeg ikke anbefale, mener Kjersti Johansen.

 UTÅLMODIG: - Kvinner er utålmodige! De holder ofte ikke ut lenge nok med ett produkt til å få full effekt av det. Det å skifte produkter veldig ofte er ikke lurt, da det kan stresse huden, mener fagsjefen. © Illustrasjonsfoto: THINKSTOCKPHOTO.COM. UTÅLMODIG: - Kvinner er utålmodige! De holder ofte ikke ut lenge nok med ett produkt til å få full effekt av det. Det å skifte produkter veldig ofte er ikke lurt, da det kan stresse huden, mener fagsjefen. © Illustrasjonsfoto: THINKSTOCKPHOTO.COM.

Hun sier likevel at man i perioder, som på sommeren, kan merke at man trenger mindre hudpleieprodukter og makeup for å føle seg fresh.

- En slik pause innimellom er godt for huden så lenge huden renses regelmessig og beskyttes mot ytre påvirkning som sol, vind og forurensning. Det er nå en gang slik, at huden skades av UVA-stråler fra solen året rundt, noe man må beskytte seg mot for å unngå for tidlig hudaldring. Selv huden til de tøffeste karene krøller seg etter mange år i sol og vind, sier Johansen.

Hudpleier Palacios mener at dersom huden aldri hadde blitt utsatt for UV-stråling fra solen og andre miljøpåkjenninger som eksos, stråling fra mobil, PC og TV, sur nedbør, sminke og mat, så kunne man latt være å beskytte den.

Men dette er strengt tatt uunngåelig:

- Alt dette blir vi utsatt for hver eneste dag, og det påvirker huden vår på en negativ måte. Mange sier at i gamle dager» da hadde de jo ikke alt dette og de klarte seg alikevel. Ja, men vi vet ikke hvor mange som døde av hudkreft før, for vi hadde ikke gode nok statistikker på dette. Ikke hadde vi like mye forurensing heller, sier hudpleieren og fortsetter;

- Vi har fått en ny hudtilstand som vi kaller Cityskin. Huden kan føles stram, varm og sensitiv. Dette er fordi vi sitter foran PC-skjermen, snakker i mobil, går ute i forurenset luft og lignende. Vi er egentlig ikke laget for dette, og de færreste tenker på å beskytte huden sin. Vi vet jo nå at vi bør bruke solkrem i sola og kuldekrem på fjellet. Men god hudpleie er mye mer enn som så.

- Vi pusser jo ikke tennene kun den dagen vi skal til tannlegen, men morgen og kveld hele året. Slik bør det være med huden også, den bør renses morgen og kveld hele året, mener Palacios.

Produkter er et must

Linda Johansen er enig med hudpleieren og mener man overhodet ikke kan vende seg av med hudpleieprodukter i dagens samfunn:

- Nei det er ikke mulig. Ved å slutte med hudpleieprodukter vil huden desperat forsøke å tilpasse seg miljøutfordringene som forurensning, tørr luft, kald luft, kosthold, sol, sigaretter, PC-bruk og så videre.

- Slutter vi med produkter vil huden vår jobbe på den eneste måten den kan, nemlig med å overkompansere med noe. Resultatet blir da tørr hud, flasset hud, kviser, eksem eller andre problemer, sier hun.

Linda Johansen mener at hudpleie hjelper oss å hjelpe huden slik at den er balansert.

- Da kan den fokusere på det den er laget for; skille ut avfall/svette og beskytte oss mot ytre påkjenninger.

Hudpleie-feil

Når vi da ønsker å ta best mulig vare på vårt største organ, og målet er å holde huden ren, pen og ung lengst mulig, er det aller viktigste å bruke produkter som er tilpasset huden, og å bruke dem lenge nok.

Kjersti Johansen mener at kvinner ofte er for utålmodige.

- De holder ofte ikke ut lenge nok med ett produkt til å få full effekt av det. Det å skifte produkter veldig ofte er ikke lurt, da det kan stresse huden, mener fagsjefen.

En annen felle er når man «kamikaze-soler» seg.

- Når solen først kommer, eller man reiser til varmere strøk, er det mange som soler seg maks for å få mest mulig farge. Dette straffer seg etter noen år. Ta det med ro, både når du jobber for å bli brun og når du vil oppnå gode resultater av hudpleie. Brunfargen kommer etter hvert. Det samme gjør resultater av skikkelig rens, gode serumer og riktige kremer, mener Kjersti Johansen.

Linda Johansen mener at den største hudpleiefellen de fleste kvinner går i er å ikke skrubbe huden nok.

- Jeg kan ikke få sagt det nok ganger. Alle skrubbe huden minst en gang per uke, og er du rundt 35 pluss så holder det ikke med kun en krem! En aldrende hud, og ja 35 er aldrende, trenger mer pleie enn en ung hud. I tillegg vil huden visuelt eldes raskere hvis den ikke blir jevnlig skrubbet og døde hudceller ikke fjernes, understreker hun.

Hudpleieprodukter

DET ENE OPPÅ DET ANDRE: Bruker du sminke hver dag,er dette bare en av mange ting som vil slite på huden. Da er det uansett viktig å rense og pleie med riktige produkter, samt tilføre fuktighet etter rensen. Her ser du eksempler på produkter som kan brukes hver dag. Rens: Elixir Cosmeceuticals Acne Clearing Cleanser, 470 kr. Serum: Vichy Liftactiv Serum, 379 kr. Dagkrem: Biotherm Blue Therapy, 600 kr. Øyekrem: Eucerin Hyaluron Filler Eye,160 kr. Nattkrem: Dermica Sans nattkrem, 110 kr. Foto: Produsentene

Les også:

Derfor ser Kathrine Sørland alltid bra ut

Smink deg som stjernene

Slik unngår du nuppete hud

Sukker er hudens fiende

Les flere nyheter

Saken er opprinnelig skrevet for Kvinneguiden og publisert på klikk.no.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
22:52 Minst to drept i sammenstøt på grensa mellom Venezuela og Brasil22:47 Roma jublet for viktig seier etter overtidsscoring22:27 Kausjon på 1 million dollar for R&B-stjernen R. Kelly22:25 Fraktfly styrtet i Texas21:59 Tolletaten: Personvernet ikke godt nok ivaretatt21:18 Kvinne ikke gjort rede for etter brann på Notodden20:50 Maduro bryter med Colombia20:32 Voldtektssak mot tidligere Molde-spiller skal etterforskes mer20:21 Opptellingen i gang etter voldspreget valg i Nigeria20:15 Vipers til sin første kvartfinale i mesterligaen19:32 Spår at halvparten av bilbutikkene blir borte19:30 Lykkelig Johaug: – Det viktigste gullet jeg har tatt19:07 Vil noen redde atom-avtalen?18:36 Hevingen av fregatten Helge Ingstad kan starte mandag18:24 – Du gjør opp status når du får en slik beskjed18:16 Skotrøbbel for Forfang: – Noe bør gjøres18:03 Minst én død i snøskred i Østerrike17:48 Falla får Østberg som VM-makker på lagsprinten17:11 Gulbrandsen åpnet sprint-VM med ny personlig rekord16:56 Åtte siktet: Politiet fant over 100 kilo narkotika16:53 Bronsevinner Sundby viftet vekk Bolsjunovs kritikk16:41 Landslagstrener Nossum tok til tårene16:22 Ap-veteran fra Oppland vil ha Giske som partileder15:52 Ingen norske medaljer i storbakken: – Selvfølgelig kjipt i et VM15:49 Mann alvorlig skadd i klatreulykke i Hordaland15:09 Politiet etterlyser varebil som fraktet cyanid15:02 Mester Røthe skal snakke Iversen til fornuft14:49 Venezuelanske soldater slutter seg til Guaido14:47 Super-G-rennet i Bansko snødde bort14:42 VM-sensasjonen Karlsson sa unnskyld til Kalla14:17 Graabak vraket til lagsprinten i VM14:15 Røthe tok sitt første VM-gull på norsk drømmedag14:13 Pappa Røthe: – Jeg er både rørt og stolt14:05 Tankene raste gjennom hodet på Therese13:41 Tilsvar: Misvisende om meldeplikt til EU13:36 Solskjær om Pogba: – Han er en leder i garderoben og på banen13:28 Sølv-Østberg brøt med alle råd13:20 Tarjei Bø vant sprinten i åpent EM13:16 To til sykehus for sjekk etter boligbrann i Nordland13:09 McGrath og Bråthen tok sølv og bronse i junior-VM13:06 Kane fra start mot Burnley12:57 Weng: – Nå mangler det bare litt i hodet12:52 Barcelona-sjefen forsvarer Suárez12:47 Seks gutter i retten for grove ran i Oslo12:36 Abid Raja: – Uforståelig angrep fra Sp og Rødt på meldeplikt til EU12:32 Rørt Jacobsen om Johaug: – Hun er tilbake der hun skal være12:29 Pappa Johaug: – Våget ikke tro på gull før målstreken12:28 Nord-Koreas leder til Vietnam12:26 KrFU-lederen hardt ut mot Knut Arild Hareide12:15 Goggia vant utfor i Crans-Montana, Mowinckel på 11.-plass12:05 Johaugs manager: – Nå er alt glemt11:59 Skipresidenten: – Hele Norge unner Therese dette11:54 Kardinal: Vatikanet slettet arkiv over overgripere11:44 Riiber har knekt Bergisel-koden11:42 Overlegent VM-gull til Therese Johaug, dobbelt norsk11:38 Mann tiltalt for gullsmedran i Oslo11:34 – Kunsten å spise godt, det gode liv, trues nå11:29 NBA-stjerne fortviler over VM-kvalifiseringsreglene11:14 Mann til sykehus med hodeskader i Oslo – to pågrepet11:09 Johnson leder storturnering i golf i Mexico11:02 Direkterapportering fra skiathlon for menn10:57 Kinesisk selskap kan overta Bergensbanen10:43 Minst 84 døde og 200 syke etter alkoholforgiftning i India10:29 FIFA tok U17-VM fra Peru09:30 Mann til sykehus med stikkskader etter slagsmål i Porsgrunn09:14 Norsk semifinaletap i junior-VM curling09:02 Palace-manager Hodgson blir historisk mot Leicester09:00 14-åring fra Hammerfest forbereder seg til Oscar-kvelden08:27 Bomber ryster Nigeria på valgdagen08:26 Dagboknotater forteller ny historie om da «Hydro» ble senket: – Jeg håper moren min tilgir meg08:12 Skarpnord ett slag bak lederen før siste runde08:03 Haugesund: Drapssiktet ble anbefalt tvunget psykisk helsevern i 201708:00 Falla kan legge forbildet bak seg06:30 Johaugs rakettfart lager grå hår06:27 Økning i antall tyveri i byggebransjen06:14 Venezuela stenger grenseoverganger til Colombia05:50 Dette skjer i dag05:35 Dette skjedde i natt05:10 VG: Antatte kidnappere opererte med to kryptovalutaer05:09 R. Kelly overga seg etter overgrepstiltale04:09 Norwegian-fly landet i Sverige etter å ha vært strandet i Iran03:28 19 kilo ost per nordmann03:27 USAs sikkerhetsrådgiver dropper Korea-møte på grunn av Venezuela03:05 Tvillingbrødre i USA får endelig samme statsborgerskap02:30 FNs generalsekretær ber Venezuela avstå fra vold01:53 Guaido sier militæret hjalp ham til Colombia01:43 Svensk tenåring siktet for seksuelle overgrep mot hest01:20 Advarsel om globalt internettangrep01:19 Helse vest varsler pengekrav mot Bergensklinikken00:39 Trump nominerer ny FN-ambassadør00:28 Kongressen stemmer over resolusjon mot krisetilstand tirsdag00:11 Mange pensjonister hadde nedgang i realinntekten i fjor23:36 Ruud utslått i kvartfinalen i Rio23:00 Norwegian-fly endelig på vei hjem fra Iran22:23 Mueller-rapporten kommer trolig ikke neste uke22:07 54 millioner kroner til verdensarv-steder21:42 Trump kan møte Xi i mars21:29 Er du lei av å snakke om været? Nå kan du snakke om været på Mars21:06 Politiet etterlyser personer som kan ha filmet drapet i Bergen20:27 Bronse-Eide: – Denne medaljen er for Ida
Siste nytt
22:52VerdenMinst to drept i sammenstøt på grensa mellom Venezuela og Brasil22:47SportRoma jublet for viktig seier etter overtidsscoring22:27VerdenKausjon på 1 million dollar for R&B-stjernen R. Kelly22:25VerdenFraktfly styrtet i Texas21:59NorgeTolletaten: Personvernet ikke godt nok ivaretatt21:18NorgeKvinne ikke gjort rede for etter brann på Notodden20:50VerdenMaduro bryter med Colombia20:32SportVoldtektssak mot tidligere Molde-spiller skal etterforskes mer20:21VerdenOpptellingen i gang etter voldspreget valg i Nigeria20:15SportVipers til sin første kvartfinale i mesterligaen19:32MotorSpår at halvparten av bilbutikkene blir borte19:30SportLykkelig Johaug: – Det viktigste gullet jeg har tatt19:07StemmerVil noen redde atom-avtalen?18:36NorgeHevingen av fregatten Helge Ingstad kan starte mandag18:24Helse og livsstil– Du gjør opp status når du får en slik beskjed18:16SportSkotrøbbel for Forfang: – Noe bør gjøres18:03VerdenMinst én død i snøskred i Østerrike17:48SportFalla får Østberg som VM-makker på lagsprinten17:11SportGulbrandsen åpnet sprint-VM med ny personlig rekord16:56NorgeÅtte siktet: Politiet fant over 100 kilo narkotika16:53SportBronsevinner Sundby viftet vekk Bolsjunovs kritikk16:41SportLandslagstrener Nossum tok til tårene16:22PolitikkAp-veteran fra Oppland vil ha Giske som partileder15:52SportIngen norske medaljer i storbakken: – Selvfølgelig kjipt i et VM15:49NorgeMann alvorlig skadd i klatreulykke i Hordaland15:09NorgePolitiet etterlyser varebil som fraktet cyanid15:02SportMester Røthe skal snakke Iversen til fornuft14:49VerdenVenezuelanske soldater slutter seg til Guaido14:47SportSuper-G-rennet i Bansko snødde bort14:42SportVM-sensasjonen Karlsson sa unnskyld til Kalla14:17SportGraabak vraket til lagsprinten i VM14:15SportRøthe tok sitt første VM-gull på norsk drømmedag14:13SportPappa Røthe: – Jeg er både rørt og stolt14:05SportTankene raste gjennom hodet på Therese13:41PolitikkTilsvar: Misvisende om meldeplikt til EU13:36SportSolskjær om Pogba: – Han er en leder i garderoben og på banen13:28SportSølv-Østberg brøt med alle råd13:20SportTarjei Bø vant sprinten i åpent EM13:16NorgeTo til sykehus for sjekk etter boligbrann i Nordland13:09SportMcGrath og Bråthen tok sølv og bronse i junior-VM13:06SportKane fra start mot Burnley12:57SportWeng: – Nå mangler det bare litt i hodet12:52SportBarcelona-sjefen forsvarer Suárez12:47NorgeSeks gutter i retten for grove ran i Oslo12:36PolitikkAbid Raja: – Uforståelig angrep fra Sp og Rødt på meldeplikt til EU12:32SportRørt Jacobsen om Johaug: – Hun er tilbake der hun skal være12:29SportPappa Johaug: – Våget ikke tro på gull før målstreken12:28VerdenNord-Koreas leder til Vietnam12:26NorgeKrFU-lederen hardt ut mot Knut Arild Hareide12:15SportGoggia vant utfor i Crans-Montana, Mowinckel på 11.-plass12:05SportJohaugs manager: – Nå er alt glemt11:59SportSkipresidenten: – Hele Norge unner Therese dette11:54VerdenKardinal: Vatikanet slettet arkiv over overgripere11:44SportRiiber har knekt Bergisel-koden11:42SportOverlegent VM-gull til Therese Johaug, dobbelt norsk11:38NorgeMann tiltalt for gullsmedran i Oslo11:34Penger– Kunsten å spise godt, det gode liv, trues nå11:29SportNBA-stjerne fortviler over VM-kvalifiseringsreglene11:14NorgeMann til sykehus med hodeskader i Oslo – to pågrepet11:09SportJohnson leder storturnering i golf i Mexico11:02SportDirekterapportering fra skiathlon for menn10:57NorgeKinesisk selskap kan overta Bergensbanen10:43VerdenMinst 84 døde og 200 syke etter alkoholforgiftning i India10:29SportFIFA tok U17-VM fra Peru09:30NorgeMann til sykehus med stikkskader etter slagsmål i Porsgrunn09:14SportNorsk semifinaletap i junior-VM curling09:02SportPalace-manager Hodgson blir historisk mot Leicester09:00Verden14-åring fra Hammerfest forbereder seg til Oscar-kvelden08:27VerdenBomber ryster Nigeria på valgdagen08:26NorgeDagboknotater forteller ny historie om da «Hydro» ble senket: – Jeg håper moren min tilgir meg08:12SportSkarpnord ett slag bak lederen før siste runde08:03NorgeHaugesund: Drapssiktet ble anbefalt tvunget psykisk helsevern i 201708:00SportFalla kan legge forbildet bak seg06:30SportJohaugs rakettfart lager grå hår06:27NorgeØkning i antall tyveri i byggebransjen06:14VerdenVenezuela stenger grenseoverganger til Colombia05:50NorgeDette skjer i dag05:35NorgeDette skjedde i natt05:10NorgeVG: Antatte kidnappere opererte med to kryptovalutaer05:09VerdenR. Kelly overga seg etter overgrepstiltale04:09NorgeNorwegian-fly landet i Sverige etter å ha vært strandet i Iran03:28Mat og drikke19 kilo ost per nordmann03:27VerdenUSAs sikkerhetsrådgiver dropper Korea-møte på grunn av Venezuela03:05VerdenTvillingbrødre i USA får endelig samme statsborgerskap02:30VerdenFNs generalsekretær ber Venezuela avstå fra vold01:53VerdenGuaido sier militæret hjalp ham til Colombia01:43VerdenSvensk tenåring siktet for seksuelle overgrep mot hest01:20TeknologiAdvarsel om globalt internettangrep01:19NorgeHelse vest varsler pengekrav mot Bergensklinikken00:39VerdenTrump nominerer ny FN-ambassadør00:28VerdenKongressen stemmer over resolusjon mot krisetilstand tirsdag00:11NorgeMange pensjonister hadde nedgang i realinntekten i fjor23:36SportRuud utslått i kvartfinalen i Rio23:00VerdenNorwegian-fly endelig på vei hjem fra Iran22:23VerdenMueller-rapporten kommer trolig ikke neste uke22:07Norge54 millioner kroner til verdensarv-steder21:42VerdenTrump kan møte Xi i mars21:29VerdenEr du lei av å snakke om været? Nå kan du snakke om været på Mars21:06NyheterPolitiet etterlyser personer som kan ha filmet drapet i Bergen20:27SportBronse-Eide: – Denne medaljen er for Ida
Populært