God hudpleie

Derfor er hans hud penere enn hennes

DAGLIG PLEIE: - Ved å slutte med hudpleieprodukter vil huden desperat forsøke å tilpasse seg miljøutfordringene som forurensning, tørr luft, kald luft, kosthold, sol, sigaretter, PC-bruk og så videre, mener Linda Johansen. Illustrasjonsfoto: Thinkstockphoto.com
DAGLIG PLEIE: - Ved å slutte med hudpleieprodukter vil huden desperat forsøke å tilpasse seg miljøutfordringene som forurensning, tørr luft, kald luft, kosthold, sol, sigaretter, PC-bruk og så videre, mener Linda Johansen. Illustrasjonsfoto: Thinkstockphoto.com

Med riktig pleie kan du likevel oppnå utrolige resultater, mener ekspertene.

Mange kvinner renser ansiktet morgen og kveld, smører seg inn med krem og bruker sminke hver dag - alt i jakten på et plettfritt ytre.

Det er kanskje en smule irriterende da at kjæresten ikke trenger å styre med rens, peeling og fuktighet hver morgen og kveld - hans hud ser jo strålende ut uansett!

Men hvorfor har mange menn en flott, ren og ofte en mye mer rynkefri hud enn kvinner på samme alder når de aldri bruker hudpleieprodukter noen gang?

Hvorfor skal vi kvinner da i det hele tatt starte med noen form for hudpleie?

Mer testosteron

 HUDMISJONÆR: - Menn har en tykkere hud som produserer mye mer olje enn oss kvinner. Derfor holder huden deres seg yngre enn oss. Oljer i huden gjør den motstandsdyktig, glatt og glansfull, sier Linda Johansen (bilde). © Foto: LINDA JOHANSEN. HUDMISJONÆR: - Menn har en tykkere hud som produserer mye mer olje enn oss kvinner. Derfor holder huden deres seg yngre enn oss. Oljer i huden gjør den motstandsdyktig, glatt og glansfull, sier Linda Johansen (bilde). © Foto: LINDA JOHANSEN.

Kjersti Johansen, Cand. Scient. og Nordisk fagsjef ved Dermanor AS, forklarer:

- Menn har en mye fetere hud enn kvinner på grunn av testosteronet som stimulerer talgproduksjonen. De bruker heller ikke sminke som må fjernes hver kveld. Hvis vi kvinner dropper sminke og kutter ut rensen, vil vi også merke at huden klarer seg selv i større grad, sier fagsjefen til Kvinneguiden.

- Men de fleste ønsker jo å se best mulig ut, og liker ikke tanken på å gå til sengs med ansiktet fullt av skitt og forurensning som har samlet seg på huden i løpet av dagen. Renser man huden, fjernes en del av fettstoffene samtidig, og vi må derfor tilføre dette via produkter. I tillegg til fett, tilfører gode kremer også antioksidanter og pleiende stoffer som motvirker hudaldring og hudproblemer, sier hun.

Dette støtter skjønnhets-og hudpleiegründer Linda Johansen:

- Menn har en tykkere hud som produserer mye mer olje enn oss kvinner. Derfor holder huden deres seg yngre enn vår hud. Oljer i huden gjør den motstandsdyktig, glatt og glansfull. Når kvinner når overgangsalderen og hormonproduksjonen avtar, stanser oljeproduksjonen og huden tørrer inn. Det er da vi kvinner går fra drue til å bli rosiner, sier Linda Johansen til Kvinneguiden.

Kjersti Johansen mener samtidig at det er mange menn som kunne hatt godt av litt antiage-effekt, selv om huden ikke ser spesielt tørr ut.

- Noen menn syns også det er helt OK med litt linjer og rynker her og der, mens vi kvinner gjerne vil utsette dette så lenge vi kan.

Fet hud i ung alder et pluss

Yvonne Palacios, daglig leder ved Norsk Hudpleieskole i Oslo, forteller at menn får rynker mye senere enn kvinner, men når rynkene først oppstår, vises de gjerne som dype, lange furer:

- Menn har en helt annen hudstruktur enn det vi kvinner har. De har gjerne mer kviser enn kvinner når de er i puberteten. Dette skyldes nivået av testosteron de har i kroppen sin. Og dette igjen gjør at de da har en fetere hudtype, sier Palacios til Kvinneguiden.

I tillegg mener hun at de som har fet hud som ung er heldige;

- Har man fet hud i ungdommen så får man senere rynker enn om man har en tørr hudtype med liten talgproduksjon, sier hudpleieren.

Livsstil og gener

Huden vil i utgangspunktet klare å ordne opp i det meste når det gjelder selvrens, da skulle man også tro at det ville være best å la være å bruke en kunstig rens samt fuktighetskrem og sminke hver dag.

Jo lenger huden får puste og være «fri», jo bedre er vel det?

- Her kommer både genetikk og livsstil inn i bildet. Skal man klare seg uten hudpleieprodukter, må man også akseptere å ikke ha helt ren hud. Alternativet er kanskje såpe og vann? Det vil jeg ikke anbefale, mener Kjersti Johansen.

 UTÅLMODIG: - Kvinner er utålmodige! De holder ofte ikke ut lenge nok med ett produkt til å få full effekt av det. Det å skifte produkter veldig ofte er ikke lurt, da det kan stresse huden, mener fagsjefen. © Illustrasjonsfoto: THINKSTOCKPHOTO.COM. UTÅLMODIG: - Kvinner er utålmodige! De holder ofte ikke ut lenge nok med ett produkt til å få full effekt av det. Det å skifte produkter veldig ofte er ikke lurt, da det kan stresse huden, mener fagsjefen. © Illustrasjonsfoto: THINKSTOCKPHOTO.COM.

Hun sier likevel at man i perioder, som på sommeren, kan merke at man trenger mindre hudpleieprodukter og makeup for å føle seg fresh.

- En slik pause innimellom er godt for huden så lenge huden renses regelmessig og beskyttes mot ytre påvirkning som sol, vind og forurensning. Det er nå en gang slik, at huden skades av UVA-stråler fra solen året rundt, noe man må beskytte seg mot for å unngå for tidlig hudaldring. Selv huden til de tøffeste karene krøller seg etter mange år i sol og vind, sier Johansen.

Hudpleier Palacios mener at dersom huden aldri hadde blitt utsatt for UV-stråling fra solen og andre miljøpåkjenninger som eksos, stråling fra mobil, PC og TV, sur nedbør, sminke og mat, så kunne man latt være å beskytte den.

Men dette er strengt tatt uunngåelig:

- Alt dette blir vi utsatt for hver eneste dag, og det påvirker huden vår på en negativ måte. Mange sier at i gamle dager» da hadde de jo ikke alt dette og de klarte seg alikevel. Ja, men vi vet ikke hvor mange som døde av hudkreft før, for vi hadde ikke gode nok statistikker på dette. Ikke hadde vi like mye forurensing heller, sier hudpleieren og fortsetter;

- Vi har fått en ny hudtilstand som vi kaller Cityskin. Huden kan føles stram, varm og sensitiv. Dette er fordi vi sitter foran PC-skjermen, snakker i mobil, går ute i forurenset luft og lignende. Vi er egentlig ikke laget for dette, og de færreste tenker på å beskytte huden sin. Vi vet jo nå at vi bør bruke solkrem i sola og kuldekrem på fjellet. Men god hudpleie er mye mer enn som så.

- Vi pusser jo ikke tennene kun den dagen vi skal til tannlegen, men morgen og kveld hele året. Slik bør det være med huden også, den bør renses morgen og kveld hele året, mener Palacios.

Produkter er et must

Linda Johansen er enig med hudpleieren og mener man overhodet ikke kan vende seg av med hudpleieprodukter i dagens samfunn:

- Nei det er ikke mulig. Ved å slutte med hudpleieprodukter vil huden desperat forsøke å tilpasse seg miljøutfordringene som forurensning, tørr luft, kald luft, kosthold, sol, sigaretter, PC-bruk og så videre.

- Slutter vi med produkter vil huden vår jobbe på den eneste måten den kan, nemlig med å overkompansere med noe. Resultatet blir da tørr hud, flasset hud, kviser, eksem eller andre problemer, sier hun.

Linda Johansen mener at hudpleie hjelper oss å hjelpe huden slik at den er balansert.

- Da kan den fokusere på det den er laget for; skille ut avfall/svette og beskytte oss mot ytre påkjenninger.

Hudpleie-feil

Når vi da ønsker å ta best mulig vare på vårt største organ, og målet er å holde huden ren, pen og ung lengst mulig, er det aller viktigste å bruke produkter som er tilpasset huden, og å bruke dem lenge nok.

Kjersti Johansen mener at kvinner ofte er for utålmodige.

- De holder ofte ikke ut lenge nok med ett produkt til å få full effekt av det. Det å skifte produkter veldig ofte er ikke lurt, da det kan stresse huden, mener fagsjefen.

En annen felle er når man «kamikaze-soler» seg.

- Når solen først kommer, eller man reiser til varmere strøk, er det mange som soler seg maks for å få mest mulig farge. Dette straffer seg etter noen år. Ta det med ro, både når du jobber for å bli brun og når du vil oppnå gode resultater av hudpleie. Brunfargen kommer etter hvert. Det samme gjør resultater av skikkelig rens, gode serumer og riktige kremer, mener Kjersti Johansen.

Linda Johansen mener at den største hudpleiefellen de fleste kvinner går i er å ikke skrubbe huden nok.

- Jeg kan ikke få sagt det nok ganger. Alle skrubbe huden minst en gang per uke, og er du rundt 35 pluss så holder det ikke med kun en krem! En aldrende hud, og ja 35 er aldrende, trenger mer pleie enn en ung hud. I tillegg vil huden visuelt eldes raskere hvis den ikke blir jevnlig skrubbet og døde hudceller ikke fjernes, understreker hun.

Hudpleieprodukter

DET ENE OPPÅ DET ANDRE: Bruker du sminke hver dag,er dette bare en av mange ting som vil slite på huden. Da er det uansett viktig å rense og pleie med riktige produkter, samt tilføre fuktighet etter rensen. Her ser du eksempler på produkter som kan brukes hver dag. Rens: Elixir Cosmeceuticals Acne Clearing Cleanser, 470 kr. Serum: Vichy Liftactiv Serum, 379 kr. Dagkrem: Biotherm Blue Therapy, 600 kr. Øyekrem: Eucerin Hyaluron Filler Eye,160 kr. Nattkrem: Dermica Sans nattkrem, 110 kr. Foto: Produsentene

Les også:

Derfor ser Kathrine Sørland alltid bra ut

Smink deg som stjernene

Slik unngår du nuppete hud

Sukker er hudens fiende

Les flere nyheter

Saken er opprinnelig skrevet for Kvinneguiden og publisert på klikk.no.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
01:35 Pence vil ikke gi dokumenter til Representantenes hus01:25 NVE-analyse: Motstand i folket kan føre til stans i norsk vindkraftutbygging01:16 Erdogan: Tyrkisk soldat drept av syriske styrker i Manbij01:10 Innbytterne berget Norge på overtid, Sørloth nikket inn 1-1 i Romania00:58 Canada stanser våpeneksport til Tyrkia00:54 Leger frykter for beredskap – ustabil ambulanseflytjeneste00:50 Erdogan: Tyrkia vil ikke erklære våpenhvile i Syria00:46 Landslagsledelsen om UEFA-reaksjon mot rumensk rasisme: Null straff00:26 Ny undersøkelse: Kontantstøtte mest brukt av vårbarn på vent00:01 Sørloth gir ikke opp før sjansen er null23:39 SOHR: To syriske soldater drept av tyrkiskvennlige opprørere23:36 Sverige hadde Spania i kne23:08 Politiet rykket ut til melding om bråk – viste seg å være ivrige landskamp-supportere22:48 Sverige hadde Spania i kne22:44 Innbytterne berget Norge på overtid, Sørloth nikket inn 1-1 i Romania22:22 De sju voldtektssiktede i Hønefoss fremstilles trolig for varetektsfengsling onsdag22:21 Ny smell for Solskjær, United-keeperen ut med skade22:10 Nye protester i Barcelona etter fengselsdommer mot politikere21:59 Fox News: Nærkontakt mellom amerikanske styrker og tyrkiskstøttede opprørere i Syria21:42 Demokratene vurderer formell avstemning om riksrettsetterforskning21:29 E-tjenesten: En forverring av forholdene i IS-leirer hvor nordmenn holdes21:16 Byggesteiner for primitivt liv funnet i is fra Saturn-måne21:04 23-åring tiltalt for grov vold på hotellrom20:58 Tyrkia fortsetter offensiven i Syria20:54 – Kjørte over seg selv i trafikkulykke20:29 Øredøvende tribunelyd fra barna i Bucuresti20:22 Kallmyr slår opp telt for å forhindre flyktningstrøm til Norge19:10 Utkast til brexitavtale nærmer seg, melder flere medier19:10 Demonstrasjon mot Turkish Airlines på Gardermoen19:07 Pence drar til Tyrkia på kort varsel18:34 Soldater er sinte og frustrerte etter Trump-avgjørelse: – Jeg skammer meg18:33 Flere i Venstre vil ha Sveinung Rotevatn som ny partileder18:14 Henrik Ingebrigtsen opererte sin trøblete tå18:03 Gutt (2) sendt til sykehus etter alvorlig trafikkulykke17:47 Aftenposten trekker journalister ut av Syria17:06 Follo-spiller utestenges i sju kamper etter å ha skallet motstander17:04 Mann forstyrret isbjørn – fikk 15.000 kroner i bot15:35 IMF venter laveste vekst siden finanskrisen15:35 Lekkasje ved Tine Meierier15:28 Kvinnelig imam tildeles menneskerettighetspris i Oslo15:27 Bulgarias fotballpresident går av etter «rasismekampen»15:07 XXL vil hente 500 millioner kroner i emisjoner15:05 Spania venter flere rasende protester i Barcelona15:04 76-åring dømt seksuelt overgrep ett år etter forrige dom14:22 Hvis Trump og Pence blir dømt, blir hun president14:13 Mer motgang for sykkel-VM i Bergen14:06 FN: 85 sivile drept i forbindelse med valget i Afghanistan13:38 Ras av sykmeldinger i Morgenbladet13:14 Merkel og Solberg med felles appell til Tyrkia: Stopp offensiven12:49 Pastor tiltalt for voldtekt av barn – aktor vil ha fire og et halvt års fengsel12:47 Krever merking av raske elsparkesykler12:36 Målløst i historisk VM-oppgjør i Nord-Korea12:36 Tour-feltet får en tøff start neste år12:13 Elbilforeningen mener nye avgifter er lite klimavennlige12:06 Strengere krav til vinterdekk for tunge kjøretøy12:05 Mulig regelendring i Norge: Fotballspillerne kan eie seg selv12:05 Russland med klar advarsel til Tyrkia12:03 Merkel og Solberg med felles appell til Tyrkia: Stopp offensiven11:54 Skiskyting: Russland fortsatt ute i dopingkulden11:53 Nye toppsjefer til Rema 100011:31 Mette-Marit-feber i Tyskland11:23 To menn dømt for gruppevoldtekt av 15-åring11:19 Disse fuglene vet veien hjem, men husker ikke hindringene før de ser dem11:17 Isbreene i Sveits har tapt 10 prosent av sitt volum10:58 Nilsson blir hjemme og trener med gutta på snø10:57 Lesertallene synker på papir – øker digitalt09:53 Frelimo favoritt ved valget i Mosambik09:53 Russer nektet straffskyld for knivstikking på Kiwi09:49 Russland avholder militærøvelse09:31 Hellas: Flere knivstukket på overfylt asylmottak09:30 Uniteds lønnsbudsjett runder trolig 3 milliarder09:14 Tidligere Trump-rådgiver vitner om kaos i Det hvite hus09:14 230 ansatte i Årdal kan bli permittert08:54 Barnier: – Brexitavtale fortsatt mulig denne uken08:37 Sju pågrepet i grov voldtektssak08:20 Skryt til Norge i rumensk avis08:19 Sky News: Oppkjøpsfond med nytt forsøk på å kjøpe Ving08:12 Russere tiltalt for å forsøke å lure 27 ukrainske bygningsarbeidere inn i Norge07:54 Forsvarets nye jagerfly vil øke utslippene med 207 prosent07:48 Staten lokker marokkanere med penger for å reise hjem07:33 Flere metoo-saker i Forsvaret07:13 – Tyrkia burde vært hardere straffet enn Russland07:10 Carlsen nær 100-barrieren: – Bare flaks og stayerevne reddet meg06:58 Eks-homofil skal «hjelpe» folk vekk fra homofil praksis i Bergen06:43 Mings møtt med apelyder, Bulgarias trener «hørte ingenting»06:42 13 politifolk drept i bakholdsangrep i Mexico06:30 Salget av middagsmat på boks ned 30 prosent på ti år06:26 Norge kan møte Romania igjen i finale om EM-plass06:00 Dette skjer i dag05:55 Jostein Gaarder: – Hent barnet i Syria og moren hjem05:34 Dette skjedde i natt05:31 Oslo og 14 andre byer kutter kjøtt for ansatte05:30 Frode Berg-saken kaster skygge over 75-årsmarkering05:15 Influensa-påminnelse til gravide og unge i risikogrupper05:11 Dødstallet stiger i Japan etter tyfon05:07 Drapstrusseldømt far dømt for å kontakte barna05:04 BBC: EU vurderer å holde nytt krisemøte for å lande en brexitavtale05:00 Bankene frykter nytt EU-forslag vil gi dyrere boliglån04:18 Datatilsynet vil ikke gi tilgang til meldinger om nyfødte03:48 UNICEF-rapport: Feilernæring også et problem i Norge
Siste nytt
01:35VerdenPence vil ikke gi dokumenter til Representantenes hus01:25NorgeNVE-analyse: Motstand i folket kan føre til stans i norsk vindkraftutbygging01:16VerdenErdogan: Tyrkisk soldat drept av syriske styrker i Manbij01:10SportInnbytterne berget Norge på overtid, Sørloth nikket inn 1-1 i Romania00:58VerdenCanada stanser våpeneksport til Tyrkia00:54NorgeLeger frykter for beredskap – ustabil ambulanseflytjeneste00:50VerdenErdogan: Tyrkia vil ikke erklære våpenhvile i Syria00:46SportLandslagsledelsen om UEFA-reaksjon mot rumensk rasisme: Null straff00:26NorgeNy undersøkelse: Kontantstøtte mest brukt av vårbarn på vent00:01SportSørloth gir ikke opp før sjansen er null23:39VerdenSOHR: To syriske soldater drept av tyrkiskvennlige opprørere23:36SportSverige hadde Spania i kne23:08NorgePolitiet rykket ut til melding om bråk – viste seg å være ivrige landskamp-supportere22:48SportSverige hadde Spania i kne22:44SportInnbytterne berget Norge på overtid, Sørloth nikket inn 1-1 i Romania22:22NorgeDe sju voldtektssiktede i Hønefoss fremstilles trolig for varetektsfengsling onsdag22:21SportNy smell for Solskjær, United-keeperen ut med skade22:10VerdenNye protester i Barcelona etter fengselsdommer mot politikere21:59VerdenFox News: Nærkontakt mellom amerikanske styrker og tyrkiskstøttede opprørere i Syria21:42VerdenDemokratene vurderer formell avstemning om riksrettsetterforskning21:29NorgeE-tjenesten: En forverring av forholdene i IS-leirer hvor nordmenn holdes21:16VerdenByggesteiner for primitivt liv funnet i is fra Saturn-måne21:04Norge23-åring tiltalt for grov vold på hotellrom20:58VerdenTyrkia fortsetter offensiven i Syria20:54Norge– Kjørte over seg selv i trafikkulykke20:29SportØredøvende tribunelyd fra barna i Bucuresti20:22PolitikkKallmyr slår opp telt for å forhindre flyktningstrøm til Norge19:10PolitikkUtkast til brexitavtale nærmer seg, melder flere medier19:10NorgeDemonstrasjon mot Turkish Airlines på Gardermoen19:07VerdenPence drar til Tyrkia på kort varsel18:34VerdenSoldater er sinte og frustrerte etter Trump-avgjørelse: – Jeg skammer meg18:33PolitikkFlere i Venstre vil ha Sveinung Rotevatn som ny partileder18:14SportHenrik Ingebrigtsen opererte sin trøblete tå18:03NorgeGutt (2) sendt til sykehus etter alvorlig trafikkulykke17:47NorgeAftenposten trekker journalister ut av Syria17:06SportFollo-spiller utestenges i sju kamper etter å ha skallet motstander17:04NorgeMann forstyrret isbjørn – fikk 15.000 kroner i bot15:35PengerIMF venter laveste vekst siden finanskrisen15:35NorgeLekkasje ved Tine Meierier15:28KulturKvinnelig imam tildeles menneskerettighetspris i Oslo15:27SportBulgarias fotballpresident går av etter «rasismekampen»15:07PengerXXL vil hente 500 millioner kroner i emisjoner15:05VerdenSpania venter flere rasende protester i Barcelona15:04Norge76-åring dømt seksuelt overgrep ett år etter forrige dom14:22StemmerHvis Trump og Pence blir dømt, blir hun president14:13SportMer motgang for sykkel-VM i Bergen14:06VerdenFN: 85 sivile drept i forbindelse med valget i Afghanistan13:38KulturRas av sykmeldinger i Morgenbladet13:14PolitikkMerkel og Solberg med felles appell til Tyrkia: Stopp offensiven12:49NorgePastor tiltalt for voldtekt av barn – aktor vil ha fire og et halvt års fengsel12:47PengerKrever merking av raske elsparkesykler12:36SportMålløst i historisk VM-oppgjør i Nord-Korea12:36SportTour-feltet får en tøff start neste år12:13MotorElbilforeningen mener nye avgifter er lite klimavennlige12:06MotorStrengere krav til vinterdekk for tunge kjøretøy12:05SportMulig regelendring i Norge: Fotballspillerne kan eie seg selv12:05VerdenRussland med klar advarsel til Tyrkia12:03PolitikkMerkel og Solberg med felles appell til Tyrkia: Stopp offensiven11:54SportSkiskyting: Russland fortsatt ute i dopingkulden11:53PengerNye toppsjefer til Rema 100011:31KulturMette-Marit-feber i Tyskland11:23NorgeTo menn dømt for gruppevoldtekt av 15-åring11:19VerdenDisse fuglene vet veien hjem, men husker ikke hindringene før de ser dem11:17VerdenIsbreene i Sveits har tapt 10 prosent av sitt volum10:58SportNilsson blir hjemme og trener med gutta på snø10:57KulturLesertallene synker på papir – øker digitalt09:53PolitikkFrelimo favoritt ved valget i Mosambik09:53NorgeRusser nektet straffskyld for knivstikking på Kiwi09:49VerdenRussland avholder militærøvelse09:31VerdenHellas: Flere knivstukket på overfylt asylmottak09:30SportUniteds lønnsbudsjett runder trolig 3 milliarder09:14PolitikkTidligere Trump-rådgiver vitner om kaos i Det hvite hus09:14Norge230 ansatte i Årdal kan bli permittert08:54PolitikkBarnier: – Brexitavtale fortsatt mulig denne uken08:37NorgeSju pågrepet i grov voldtektssak08:20SportSkryt til Norge i rumensk avis08:19PengerSky News: Oppkjøpsfond med nytt forsøk på å kjøpe Ving08:12NorgeRussere tiltalt for å forsøke å lure 27 ukrainske bygningsarbeidere inn i Norge07:54NorgeForsvarets nye jagerfly vil øke utslippene med 207 prosent07:48NorgeStaten lokker marokkanere med penger for å reise hjem07:33NorgeFlere metoo-saker i Forsvaret07:13Politikk– Tyrkia burde vært hardere straffet enn Russland07:10SportCarlsen nær 100-barrieren: – Bare flaks og stayerevne reddet meg06:58NorgeEks-homofil skal «hjelpe» folk vekk fra homofil praksis i Bergen06:43SportMings møtt med apelyder, Bulgarias trener «hørte ingenting»06:42Verden13 politifolk drept i bakholdsangrep i Mexico06:30Helse og livsstilSalget av middagsmat på boks ned 30 prosent på ti år06:26SportNorge kan møte Romania igjen i finale om EM-plass06:00NorgeDette skjer i dag05:55NorgeJostein Gaarder: – Hent barnet i Syria og moren hjem05:34NorgeDette skjedde i natt05:31Helse og livsstilOslo og 14 andre byer kutter kjøtt for ansatte05:30VerdenFrode Berg-saken kaster skygge over 75-årsmarkering05:15Helse og livsstilInfluensa-påminnelse til gravide og unge i risikogrupper05:11VerdenDødstallet stiger i Japan etter tyfon05:07NorgeDrapstrusseldømt far dømt for å kontakte barna05:04VerdenBBC: EU vurderer å holde nytt krisemøte for å lande en brexitavtale05:00PengerBankene frykter nytt EU-forslag vil gi dyrere boliglån04:18NorgeDatatilsynet vil ikke gi tilgang til meldinger om nyfødte03:48Helse og livsstilUNICEF-rapport: Feilernæring også et problem i Norge