Meny

Grillede nektariner med sitronkrem

Benytt grillsesongen til å legge desserten på grillen (Foto: Ina Shelby/kjøkkentjeneste).

Det er grillsesong, så hvorfor ikke legge desserten på grillen når den likevel er varm? Her får man også benyttet seg av sesongens frukt, nektariner.

Varmebehandlingen gjør nektarinen ekstra søt og velsmakende. Og med krem som smaker av sitron, blir desserten også frisk. Kremen kan gjerne gjøres klar på forhånd, så er halve arbeidet gjort før gjestene kommer.

Beregn 1/2 - 1 nektarin per person.

Les også: Lettvint mangosorbet

Dette trenger du:

Nektariner

1,5 dl kremfløte

1,5 dl crème fraiche

Finrevet sitronskall og sitronsaft av 1/ 2 sitron

Melis etter smak

Skivede mandler

Honning

Les også: Hjemmelagde hamburgere med blåmuggost

Slik gjør du:

Del nektarinene i to og grill dem med snittflaten ned. Bruk gjerne et grillfat. Stivpisk kremfløte og crème fraiche hver for seg, bland sammen og tilsett finrevet sitronskall og litt sitronsaft. Smak til med melis. Anrett to halve nektariner på en tallerken, legg en klatt krem ved siden av og dryss over litt mandler. Ringle tilslutt over litt flytende honning.

Les også: Litt grovere eltefrie ciabatta


Ina Shelby (40) er jurist, matblogger og opptatt av at maten familien spiser skal være laget med kniv og ikke med saks. Har fokus på gode råvarer - gjerne kortreiste, sesongbaserte og økologiske - dyrevelferd og gleden ved å lage maten selv. Kjøkkentjeneste handler om en families vei fra halvfabrikata til mest mulig hjemmelaget og ren mat. Mye om nysgjerrighet, entusiasme og glede over å lære nye ting, mindre om kokkefaget. Ina deler husholdning med mann, tre gutter i alderen åtte, ti og tolv år, to hunder og en liten hønseflokk.

Les Inas blogg Kjøkkentjeneste


Les mer om Livet

Les flere nyheter fra ABC Nyheter

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært