Gode råd til voksne jobbsøkere

INGEN SAK: Det skal ikke være noe problem for eldre jobbsøkere å skille seg ut i mengden.
INGEN SAK: Det skal ikke være noe problem for eldre jobbsøkere å skille seg ut i mengden.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Slik skiller du deg ut selvom du er en senior.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Er du lei av den gamle jobben og leker med tanken på å bytte beite? Disse rådene bør du lytte til om du skal finne ny jobb og konkurrere mot de unge og nyutdannede.

Lettere for de eldre

Selvom du har passert midtlivskrisa og ikke har skrevet en CV på flere tiår, er den like viktig for deg som den er for en nyutdannet som søker på sin første jobb.

Det kan være en nyttig øvelse for deg å skrive CVen din på nytt ettersom du får en påminnelse om hvilken kompetanse du har, samtidig som det forbereder deg på intervjuet. Bare pass på å ikke «overselg» deg selv. Sett opp en moderne og profesjonell mal, og be gjerne personer som kan hjelpe deg med rett materiale.

– Det er egentlig lettere for noen oppe i 50-årene enn for en nyutdannet å skrive en god CV, fordi mennesker i denne gruppen har erfaring de kan vise til, sier Guri Larsen, direktør for Adecco Search & Select til Dine Penger.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: 8 tips til en bedre jobbsøknad

Vekk nysgjerrighet

Det er en grense jobbsøkere som har mye de vil fortelle bør holde seg innenfor. Dette er på to sider. Det finnes flere CV-maler ute på internett, og de færreste av dem er lengere enn to sider.

– En gjenganger hos godt voksne jobbsøkere er dessverre at mange ikke kan fatte seg i korthet. Jeg har sett mange CVer på både tre, fire og fem sider, forteller Larsen.

– Hvis jeg sitter med en kortfattet og poengtert to-siders CV i den ene hånden, og en femsiders novelle av en CV i den andre, er det ikke vanskelig å tenke seg hvilken av disse jeg finner mest oversiktlig. Du må fatte deg i korthet, bemerker Adecco-direktøren.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er mulig å skrive en CV på maks to sider selvom du har en arbeidserfaring på 30 år. Det er viktig å spare litt til selve intervjuet, og ikke røpe alt før du i det hele tatt har blitt innkalt. Ikke fortell absolutt alt, gjør heller den som rekrutterer interessert i å vite mer om deg, er rådet hennes.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Du dømmes på dette

Vær ærlig

Carl-Fredrik Bjor i ISS Personalhus råder deg om å være åpen om bakgrunnen din, selvom du har vært borte fra arbeidslivet noen år.

– Det er ikke nødvendigvis negativt, sett at man har rett kompetanse, sier han. – Samtidig er det viktig å vise at du er oppdatert på hva som har skjedd i samfunnet i denne perioden. Her lønner det seg også å være forberedt med et godt svar på hvorfor du har vært ute av arbeidslivet.

Guri Larsen i Adecco påpeker at det er ingen grunn til å prøve å skjule det dersom du har blitt nedbemannet, siden de fleste rekrutteringsansvarlige uansett vil ønske å få vite hvorfor det er hull i CV'en din.

Larsen forteller at om du har vært hjemmeværende, så skriv det opp. Det krever mye kompetanse innen logistikk og innkjøp. Hun har sett kandidater som har formidlet dette poenget godt, og blitt ansatt.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Sammen med en god CV må man ha et godt søknadsbrev, forteller hun. – I dette bør du si noe om karrieren din så langt, men også hva du ser for deg fremover. Det er viktig å fortelle noe om hva man motiveres av for å bli innkalt til intervju.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Jobbintervju

Ikke vær skeptisk

Om du blir innkalt til et intervju, og den som sitter på motsatt side av bordet er noen år yngre enn deg, skal du møte dette med et åpent sinn.

Bjor forteller at mange bemanningsselskaper og bedrifter har rekrutterere mellom 25 og 35 år. Eldre jobbsøkere kan til tider være noe skeptiske når de møter disse.
Han legger til at det er like viktig for deg, som det er for alle andre, at du møter godt forberedt til intervjuet. Både hva angår stillingen man har søkt på og selskapet som potensiell arbeidsgiver.

– Noen godt voksne søkere finner det ubehagelig å bli intervjuet av noen som er mye yngre enn seg selv, forteller Larsen. – Enkelte blir skeptiske. Det kan hende noen kandidater tror en yngre person ikke klarer å se bredden og dybden i deres erfaring, men det er noe man ikke skal være redd for.

– Som regel går det bra, og man blir intervjuet av en profesjonell rekrutterer er de vant til å intervjue kandidater i alle aldre. Generelt bør en være ydmyk og ikke tenke på alder, for det gjør ikke intervjueren, avslutter hun.

Les også: Skal gjøre jobbsøking enklere

Les flere nyheter