Melon og jordbærsorbet med rosévin

Jordbær- og melonsorbet lages raskt på eget kjøkken. Perfekt når man vil variere bruken av sesongens frukt og bær. Foto: Ina Shelby
Jordbær- og melonsorbet lages raskt på eget kjøkken. Perfekt når man vil variere bruken av sesongens frukt og bær. Foto: Ina Shelby
Artikkelen fortsetter under annonsen

Sorbet er friskt og godt i sommervarmen. Bruk sesongens frukt og bær, gjerne en miks mellom flere ulike.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Jeg er litt gjerrig på melisen når jeg lager denne, siden jeg synes sorbet smaker best når den er ordentlig frisk. Om du liker en litt søtere variant, er det bare å tilsette mer melis eller sirup.

Les også: Slik griller du asparges

Dette trenger du:

1 kg jordbærpuré

400 gram melonpuré

1 spiseskje lys sirup

2-3 spiseskjeer melis

3 dl rosévin

Les også: Couscous med sultanrosiner, mandelflak og kardemomme

Slik gjør du:

Vask og rens jordbærene og skjær dem i biter. Skjær melonen i biter. Ha jordbær, melon og rosévin i en blender eller kjøkkenmaskin med kniver og kjør til det er glatt.

Ha i sirup og kjør en runde til. Tilsett deretter litt melis. Siden sødmeinnholdet i både jordbær og melon varierer, er det greit å ikke ha i hele mengden med melis med én gang.

Smak til, slik at blandingen blir slik du ønsker, men husk at smaken dempes noe når sorbeten fryses. Ha blandingen i iskremmaskinen og la maskinen gå til det er nesten stivnet. Jeg fikk ikke min sorbet helt stiv i maskinen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Hell den deretter over i en lav stålform og sett i fryseren. Om man ikke har iskremmaskin, kan fruktpureen settes rett i fryseren i formen. Da må isåfall sorbeten røres opp et par ganger før innfrysing slik at man unngår at den krystalliserer seg.

Jeg liker rustikk mat og synes det er greit at sorbeten ikke er helt glatt. Derfor er jeg ikke så nøye med å sile fruktpureen for steiner og frø, og jeg er heller ikke så nøye med røring i innfrysingsperioden. Om du ønsker det helt glatt, er det bare å sile og være nøye med røring.


Ina Shelby (40) er jurist, matblogger og opptatt av at maten familien spiser skal være laget med kniv og ikke med saks. Har fokus på gode råvarer - gjerne kortreiste, sesongbaserte og økologiske - dyrevelferd og gleden ved å lage maten selv. Kjøkkentjeneste handler om en families vei fra halvfabrikata til mest mulig hjemmelaget og ren mat. Mye om nysgjerrighet, entusiasme og glede over å lære nye ting, mindre om kokkefaget. Ina deler husholdning med mann, tre gutter i alderen åtte, ti og tolv år, to hunder og en liten hønseflokk.

Les Inas blogg Kjøkkentjeneste


Les mer om mat og drikke i ABC Nyheter