Litt sunnere frokostscones
Scones er et fint alternativ dersom man har lyst på fersk bakst til feriefrokosten, men mangler tid til å lage rundstykker.
Scones inneholder bakepulver og ikke gjær, og tar dermed en god del kortere tid å lage. Om man setter på ovnen samtidig som man blander deigen, har man ferske scones i løpet av 20-30 minutter.
Prøv også Rødbetecurry
Dette trenger du:
5 dl hvetemel
2 dl havregryn
2-3 spiseskjeer romtemperert smør
2 spiseskjeer sukker
2 små eller 1 stort egg, to spiseskjeer crème fraiche og melk til det blir tilsammen 3 dl væske
3 teskjeer bakepulver
1 klype salt
Les også: Løpstikkesuppe
Slik gjør du:
Bland det tørre og smuldre smøret i melet. Om smøret er hardt, kan det hjelpe å rive det på et grovt rivjern. Visp sammen egg, crème fraiche og melk, og rør det raskt sammen med det tørre.
Legg sconesene på bakepapir på stekebrett med isskje og trykk de litt flate, eller bruk muffinsformer i et muffinsbrett. Stekes omtrent 10 minutter på 220-230 grader varmluft, eller til de ser gylne og ferdige ut.
Artikkelen fortsetter under annonsenArtikkelen fortsetter under annonsenIna Shelby (40) er jurist, matblogger og opptatt av at maten familien spiser skal være laget med kniv og ikke med saks. Har fokus på gode råvarer - gjerne kortreiste, sesongbaserte og økologiske - dyrevelferd og gleden ved å lage maten selv. Kjøkkentjeneste handler om en families vei fra halvfabrikata til mest mulig hjemmelaget og ren mat. Mye om nysgjerrighet, entusiasme og glede over å lære nye ting, mindre om kokkefaget. Ina deler husholdning med mann, tre gutter i alderen åtte, ti og tolv år, to hunder og en liten hønseflokk.
Les Inas blogg Kjøkkentjeneste