Perfekt grill-tilbehør

Coleslaw passer til nesten alt, grillmat eller fisk for eksempel. Foto: Ina Shelby
Coleslaw passer til nesten alt, grillmat eller fisk for eksempel. Foto: Ina Shelby
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er tid for norsk kål. Den er crispy, sunn og ikke minst overalt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Jeg lager ofte coleslaw som tilbehør til grill, men dette tilbehøret kan med fordel også serveres til fisk eller annet uten at det har vært innom grillen først.

Den blir aller best om den får seg noen timer i kjøleskapet før servering, så den får tid til å gå opp i en høyere enhet. Om du ikke har tid, så slenger du den sammen likevel. Det er det nemlig verdt.

Les også: Slik lager du grillede pølser i øl

Dette trenger du:

1 kålhode

1 eple

2-3 spiseskjeer finhakket syltede agurker

2-3 spiseskjeer majones

2-3 spiseskjeer crème fraiche

Saft fra en halv sitron

Salt og pepper

1 klype sukker

Les også: Lag en coscoussalat

Slik gjør du:

Finsnitt kålen, skrell eplet og skjær det i biter.

Bland alle ingrediensene sammen, og smak til med salt, pepper og sukker. Om du mener gulrot er en obligatorisk ingrediens i coleslaw, kan du gjerne legge til det. Jeg hadde imidlertid ikke gulrot tilgjengelig denne gangen, men det ble godt likevel.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

La det trekke en stund og server deretter til for eksempel grillmat med masse annet deilig tilbehør. Og om du skulle være så heldig å ha friske urter i hagen, bruk endelig det. Friske urter er godt til alt. Nesten.


Ina Shelby (40) er jurist, matblogger og opptatt av at maten familien spiser skal være laget med kniv og ikke med saks. Har fokus på gode råvarer - gjerne kortreiste, sesongbaserte og økologiske - dyrevelferd og gleden ved å lage maten selv. Kjøkkentjeneste handler om en families vei fra halvfabrikata til mest mulig hjemmelaget og ren mat. Mye om nysgjerrighet, entusiasme og glede over å lære nye ting, mindre om kokkefaget. Ina deler husholdning med mann, tre gutter i alderen åtte, ti og tolv år, to hunder og en liten hønseflokk.

Les Inas blogg Kjøkkentjeneste


Les alt om mat hos ABC Nyheter