- Syv barn kvalt av ledninger i USA

Ti måneder gamle Savannah Pereira fikk tak i ledningen til babycallen og døde av skadene hun fikk etter å ha viklet seg inn i ledningen. Foto: Charley Pereira
Ti måneder gamle Savannah Pereira fikk tak i ledningen til babycallen og døde av skadene hun fikk etter å ha viklet seg inn i ledningen. Foto: Charley Pereira

Minst syv barn er kvalt av ledninger til sikkerhetsutstyr på barnerommet de siste årene. Ti måneder gamle Savannah døde etter å ha viklet seg inn i ledningen til babycallen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Alle foreldre vil beskytte barna sine på beste måte. Foreldrene til Savannah Pereira kjøpte derfor babycall med videoovervåkning for å kunne følge med på datteren også når hun sov alene på barnerommet.

Les også: Mor fant Phillip (ni mnd) med snoren to ganger rundt halsen

– Hun kunne verken krype eller reise seg opp i sengen, og alt fungerte kjempefint i to og en halv måned, forteller Savannahs pappa, Charley Pereira til Babyverden.

Kvalt av ledningen

Likevel skjedde det utenkelige. Savannah lå i sengen mens barnepiken la sammen klær i et annet rom. Plutselig hadde den lille jenta fått tak i ledningen til videoovervåkningen.

Charley Pereira med datteren Savannah.Charley Pereira med datteren Savannah.

– Hva som skjedde vet bare Gud. Men på en eller annen måte må hun ha fått tak i monitoren, dratt seg opp og viklet seg inn i ledningen. Vi forsøkte å redde henne, men hun døde på sykehuset, sier den sønderknuste faren.

Les også: Samuel ble nær kvalt av persiennesnor

Har også skjedd i Norge

Da Carina Juliussen fra Oslo skulle vekke sin ni måneder gamle sønn, Phillip, fant hun ham liggende med ledningen surret to ganger rundt halsen.

– Bare flaks gjorde at jeg fikk beholde ham. Nå advarer hun andre foreldre.

Det har gått seks år, men Carina Juliussen glemmer aldri den morgenen hun fant sønnen liggende i sengen, kveilet inn i ledningen til babycallen.

Norske Carina Juliussen glemmer aldri den morgenen hun fant sønnen liggende i sengen, kveilet inn i ledningen til babycallen. Foto: PrivatNorske Carina Juliussen glemmer aldri den morgenen hun fant sønnen liggende i sengen, kveilet inn i ledningen til babycallen. Foto: Privat

– Det gikk kaldt nedover ryggen på meg! Jeg hadde jo kjøpt babycall som en sikkerhet for at noe ikke skulle skje barnet mitt. Og så er det nettopp den som nesten forårsaker en katastrofe, sier hun.

Phillip lå helt stille med ledningen to ganger rundt halsen. Heldigvis gikk det bra, men det kunne fort ha gått verre.

– Hvis han hadde snudd seg eller beveget seg tør jeg ikke tenke på hva som hadde skjedd, sier Carina.

Les også: Tre babyer døde i bæreslynge

Barnepassere må informeres!

Etter datterens tragiske død har Charley Pereira engasjert seg i å informere andre foreldre om potensielle kvelningsfarer for barn.

– Vi vil gjøre alt vi kan for å hindre at barn skal skades av produkter, og spesielt babymonitorer som kvelte Savannah.

– Jeg er også spesielt opptatt av at alle som har ansvar for barn, spesielt dagmammaer må bli informert om farene som alle typer ledninger representerer for barn. Faktum er at de fleste ulykker skjer når barn er overlatt til seg selv. Hvis det er mulig bør man kjøpe trådløst utstyr og hold alltid et øye og et øre på babyen, sier Pereira til Babyverden.

Les også: Slik sikrer du hjemmet ditt!

Mange ulykker

Savannah ble bare ti måneder gammel.Savannah ble bare ti måneder gammel.

De siste åtte årene har amerikanske myndigheter fått innrapportert sju dødsfall og tre alvorlige ulykker i forbindelse med babycall. Nå tar de affære.

For å informere foreldre om farene ved løse ledninger, er det nå opprettet et eget nettsted med informasjon om kveldningsfaren.

Charley Pereira er glad for at det settes fokus på sikkerhet for å forhindre nye dødsfall, men han hadde også sett at produsentene gikk enda lengre og produserte trådløs babycall.

Produsentene oppfordres til å merke alle apparater med et symbol som viser kvelningsfare, men dette er frivillig.

Les flere saker fra samme kategori

Les flere nyheter

Personvernpolicy