Disse anti-rynkekremene selges det mest av

Anti-rynkekremer kan ikke fjerne rynker

ANTI-RYNKE: Her er bestselgerne. © FOTO: Colourbox/Produsenten
ANTI-RYNKE: Her er bestselgerne. © FOTO: Colourbox/Produsenten

Du bør likevel bruke en. Se hvorfor.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ingredienser som virker – Topp 5 liste:

Retinol: Dette er vitamin A, den hudpleieingrediensen med flest dokumenterte forskningsresultater. Huden egne enzymer som omdanner retinol til A-vitaminsyre. Hudens kollagenproduserende celler har reseptorer for A-vitaminsyre, som igjen stimulerer kollagen og dermed motvirker rynker.

Peptider: Revolusjonerende innen avansert hudpleie. Peptider kan hemme utviklingen av rynker ved å motvirke glykasjon som er en spontan reaksjon mellom sukkermolekyler og proteiner (kollagen og elastin) i huden. Dette vil normalt sett resultere i kryssbinding av kollagen, som igjen fører til rynker. Peptider kan også stimulere hudens egen produksjon av kollagen.

Vitaminer: Mange ulike vitaminer tas opp i huden og de virker regenererende og beskyttende på huden. En av de viktigste er vitamin C.

Hydroksisyrer: AHA og BHA, fjerner døde hudceller og restrukturerer hudcellene. Er meget effektive på flere hudproblemer inkludert aldring og akne.

Antioksidanter: Vitaminer og mange planteekstrakter virker som antioksidanter og fanger frie radikaler som ellers vil bryte ned huden og forårsake skader og aldring.

Kilde: Ann Kristin Stokke, hudterapeut og fagsjef hos Tekon

Alle vil vi se yngre ut , og holde huden ung så lenge og så mye som mulig. Noen våger seg ned kirurgi og nålestikk-ruten, mens for andre igjen er det kremer, serum og eller til og med ansikts-yoga som gjelder. Noen forsøker også både sex og ulike matvarer i kampen mot tiden.

Gjør du som de fleste andre og satser på anti-rynkekremer, ja da kan det være fort gjort å gå seg bort i en jungel av produkter, produsenter og virkestoffer.

Les også: Gjennomsnittskvinnen smører 515 kjemikalier på huden hver dag

Omtrent daglig slippes det nyheter på anti-age fronten, og den ene nye super-ingrediensen hevder stadig å være både bedre og mer effektiv i å holde rynkene på avstand enn konkurrentene.

Vi har funnet frem til de mestselgende anti-aldringskremene i Norge.

Slik holder vi rynkene på avstand.

POPULÆRE: Disse kremene selger som varmt hvetebrød. © FOTO: Produsent/forhandler

Anti-rynkekremer

Her er kremene som selger best i Norge når det gjelder anti-rynke og anti-age.

1. Liftactiv Derm Source fra Vichy, 2. Super Rich Repair fra Dermalogica, 3. Génifique Youth Activator fra Lancôme, 4. Hydra Zen Neurocalm Cream fra Lancôme , 5. Forever Youth Liberator fra Yves Saint Laurent, 6. Extra Firming Day Cream fra Clarins

Gjør som alle andre når du kjøper kremer.

DISSE ELSKER NORSKE KVINNER: Her er noen av bestselgerne når det gjelder anti-rynke kremer. © FOTO: Produsent/forhandler

7. Vit-A-Plus Anti-Aging Serum fra MD Formulations, 8. Pearl of Youth Cream fra Carita , 9. Réponse Jeunesse Climatis fra Matis , 10. Hyaluron Filler Day Creme fra Eucerin , 11. Keep Young Serum fra REN, 12. Sirtuin Replenishing Cream fra REN.

Avansert teknologi og nye trender

- En krem kan ikke fjerne dype rynker, men den kan redusere aldringstegn og gjøre at huden ser sunnere og friskere ut , forklarer hudterapeut og fagsjef i Tekon, Ann-Kristin Stokke til Alt for Damene.

- Med dagens ingrediensteknologi, så vil kremer i større eller mindre grad kunne påvirke fuktighetsnivå, gjøre huden fastere, stimulere kollagenproduksjonen og redusere synlige aldringstegn.

Stokke forklarer at hvor mye en krem kan påvirke fra utsiden er avhengig av ingrediensene som benyttes og hva formelen for øvrig inneholder.

Forøvrig advarer hudterapeuten mot produkter som lover mer enn de kan holde.

- Det er desverre slik at mange produkter inneholder aktive stoffer som faktisk aldri når ned i huden, fordi basestoffene i kremen hemmer absorberingen av disse stoffene.

Nye trender - Botox-kremer, nano- og stamcelleteknologi

En del av de nyere kremene på markedet reklamerer med at de kan erstatte botox-injeksjoner ved å lamme ansiktsmusklene slik botox gjør.

- Heldigvis - ja, heldigvis - er dette ikke mulig. Hvordan skulle vi da sett ut dersom vi smurte på kremen litt feil? spør Stokke.

Hudterapeuten forklarer at et annet område det forskes mye på når det gjelder anti-age hudpleie, er såkalt nanoteknologi.

- Det forskes på dette når det gjelder mange områder, også innenfor kosmetikk, forklarer Stokke.

- Men spørsmålet rundt sikkerheten når stoffene blir så små at de kan tas opp i blodstrømmen gjør at man foreløpig er meget restriktive.

Et annet buzz-ord i avansert hudpleie er stamcelleteknologi.

- Dette ryktes å kunne bli en hot trend i anti-rynkehudpleie, men foreløpig har ikke forskningen kommet så langt at man kan dokumentere en anti-aldrende virkning ved hjelp stamceller.

Solfaktor er viktigst

Det snakkes mye og ofte om hvor viktig det er å beskytte huden fra solens stråler - også når man ikke ligger på stranden. En fuktighetskrem som inneholder SPF er derfor en smart investering for huden din.

- Huden din utsettes for UV-stråler hele tiden du er ute, forklarer Stokke.

- Så å se etter en krem som inneholder solfaktor er kjempeviktig. I mitt synspunkt er UV-beskyttelse absolutt den viktigste ingrediensen i en dagkrem uansett.

Stokke forklarer:

- Ved å beskytte huden mot UVA- og UVB-stråler, forebygges nedbrytning av huden og dermed aldringstegn, forklarer Stokke.

Anti-rynke favoritter.

HUDPLEIE: Finn ut av hva slags virkestoffer kremen din inneholder. Ofte reflekterer prisen konsentrasjonen av aktive virkestoffer. © FOTO: Colourbox

Les mer om hverdagsliv her

Personvernpolicy