Lemonade

BILLEDTEKST: Lemonade er enkelt å lage og smaker friskt og godt av sommer (Foto: Ina Shelby/Kjøkkentjeneste).
BILLEDTEKST: Lemonade er enkelt å lage og smaker friskt og godt av sommer (Foto: Ina Shelby/Kjøkkentjeneste).
Artikkelen fortsetter under annonsen

Lemonade er selve smaken av sommer. Søtt og syrlig om hverandre. Smaker godt som leskedrikk eller som et alkoholfritt alternativ med hjemmelaget preg.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Man kan variere i det uendelige med fruktbaserte drikker. Hemmeligheten er å finne en god balanse mellom det syrlige og det søte. Lemonade smaker friskt, men søtt, og det er lett å variere styrkegrad etter smak og behag.

Les også: Slik lager du løpstikkesuppe

Dette trenger du:

4-5 lime

1 liter vann

Sukkerlake laget på 2 deler sukker og 1 del vann

Isbiter

Les også: Salat med kikerter og hvite bønner

Slik gjør du:

Press limen. Bland inn iskaldt vann og tilsett sukkerlake. Smak til så blandingsforholdet mellom vann, lime og sukker gir deg den rette følelsen av sommer, saltvann og soltørket sengetøy.

Les også: Lag dette eltefrie brødet


Ina Shelby (40) er jurist, matblogger og opptatt av at maten familien spiser skal være laget med kniv og ikke med saks. Har fokus på gode råvarer - gjerne kortreiste, sesongbaserte og økologiske - dyrevelferd og gleden ved å lage maten selv. Kjøkkentjeneste handler om en families vei fra halvfabrikata til mest mulig hjemmelaget og ren mat. Mye om nysgjerrighet, entusiasme og glede over å lære nye ting, mindre om kokkefaget. Ina deler husholdning med mann, tre gutter i alderen åtte, ti og tolv år, to hunder og en liten hønseflokk.

Les Inas blogg Kjøkkentjeneste


Les mer om Livet

Les flere nyheter fra ABC Nyheter