Sommermat:Sitron- og appelsinsherbet
Denne kombinasjonen av saft- og fløteis er perfekt for en søt sommerkveld.
Sherbet er en sorbetliknende is tilsatt litt fløte i en eller annen form. I denne oppskriften bruker jeg mascarponeost, noe som går fint sammen med den syrlige sitronen og søte appelsinen.
Les også: Slik lager du grillede pølser i øl
Dette trenger du:
- 3,5 dl nypresset appelsin og sitron, omtrent halvparten av hver eller sammensetning etter smak og tilgjengelighet.
- 3,5 dl vann
- Finrevet skall av en sitron, helst økologisk
- 250 gram sukker, eller etter smak
- 2 rause spiseskjeer mascarponeost
Les også: Slik lager du tzatziki
Slik gjør du:
Sukkermengden må tilpasses syrligheten på appelsinene og sitronene. 250 gram er ikke noe eksakt mål, men et utgangspunkt. Det er derfor en idé å ikke tilsette alt med en gang, men smake seg litt frem først. Ha nypresset saft av sitroner og appelsiner sammen med vann i en gryte. Tilsett finrevet sitronskall og sukker og varm opp.Rør inn mascarponeosten, og visp det godt sammen.
Avkjøles og has i kjøleskap slik at den er skikkelig kald før den has i iskremmaskinen. Om man ikke har iskremmaskin, kan den settes i fryseren. Rør godt hver halve time slik at ikke isen krystalliserer seg. Sett blandingen eventuelt litt i fryseren.
Artikkelen fortsetter under annonsenArtikkelen fortsetter under annonsenLes også: Lag en coscoussalat
Ina Shelby (40) er jurist, matblogger og opptatt av at maten familien spiser skal være laget med kniv og ikke med saks. Har fokus på gode råvarer - gjerne kortreiste, sesongbaserte og økologiske - dyrevelferd og gleden ved å lage maten selv. Kjøkkentjeneste handler om en families vei fra halvfabrikata til mest mulig hjemmelaget og ren mat. Mye om nysgjerrighet, entusiasme og glede over å lære nye ting, mindre om kokkefaget. Ina deler husholdning med mann, tre gutter i alderen åtte, ti og tolv år, to hunder og en liten hønseflokk.
Les Inas blogg Kjøkkentjeneste
Les flere saker fra samme kategori