Sommermat:Sitron- og appelsinsherbet

Frisk sommersmak: Shebet med sitron og appelsin Foto: Ina Shelby (Kjøkkentjeneste.no)
Frisk sommersmak: Shebet med sitron og appelsin Foto: Ina Shelby (Kjøkkentjeneste.no)
Artikkelen fortsetter under annonsen

Denne kombinasjonen av saft- og fløteis er perfekt for en søt sommerkveld.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Sherbet er en sorbetliknende is tilsatt litt fløte i en eller annen form. I denne oppskriften bruker jeg mascarponeost, noe som går fint sammen med den syrlige sitronen og søte appelsinen.

Les også: Slik lager du grillede pølser i øl

Dette trenger du:

  • 3,5 dl nypresset appelsin og sitron, omtrent halvparten av hver eller sammensetning etter smak og tilgjengelighet.
  • 3,5 dl vann
  • Finrevet skall av en sitron, helst økologisk
  • 250 gram sukker, eller etter smak
  • 2 rause spiseskjeer mascarponeost

Les også: Slik lager du tzatziki

Slik gjør du:

Sukkermengden må tilpasses syrligheten på appelsinene og sitronene. 250 gram er ikke noe eksakt mål, men et utgangspunkt. Det er derfor en idé å ikke tilsette alt med en gang, men smake seg litt frem først. Ha nypresset saft av sitroner og appelsiner sammen med vann i en gryte. Tilsett finrevet sitronskall og sukker og varm opp.Rør inn mascarponeosten, og visp det godt sammen.

Avkjøles og has i kjøleskap slik at den er skikkelig kald før den has i iskremmaskinen. Om man ikke har iskremmaskin, kan den settes i fryseren. Rør godt hver halve time slik at ikke isen krystalliserer seg. Sett blandingen eventuelt litt i fryseren.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Lag en coscoussalat


Ina Shelby (40) er jurist, matblogger og opptatt av at maten familien spiser skal være laget med kniv og ikke med saks. Har fokus på gode råvarer - gjerne kortreiste, sesongbaserte og økologiske - dyrevelferd og gleden ved å lage maten selv. Kjøkkentjeneste handler om en families vei fra halvfabrikata til mest mulig hjemmelaget og ren mat. Mye om nysgjerrighet, entusiasme og glede over å lære nye ting, mindre om kokkefaget. Ina deler husholdning med mann, tre gutter i alderen åtte, ti og tolv år, to hunder og en liten hønseflokk.

Les Inas blogg Kjøkkentjeneste


Les flere saker fra samme kategori


Les flere nyheter