Sommermat:

Mmmm - tzatziki

Den klassiske greske dressingen Tzatziki er lett og fin som tilbehør om sommeren (Foto: Ina Shelby/kjøkkentjeneste)
Den klassiske greske dressingen Tzatziki er lett og fin som tilbehør om sommeren (Foto: Ina Shelby/kjøkkentjeneste)

Tzatziki er suverent tilbehør til sommermat.

Tzatziki passer godt til grillmat, til fisk, på et smårettbord, til lunsj sammen med en salat, til couscous- eller bulgursalat, nesten til det meste.

Om du ikke får tak i tyrkisk yoghurt, bruk matyoghurten eller naturell yoghurt. Naturell yoghurt bør helst siles gjennom et klede først for å få den rette konsistensen.

Det er enkelt å lage tzatziki, men pass på at den lages en stund før servering slik at smaken rekker å utvikle seg skikkelig.

Les også: Slik lager du mangolassi

Dette trenger du:

3/4 boks med tyrkisk yoghurt, eventuelt et beger matyoghurt

1 slangeagurk

2-3 fedd hvitløk

Salt og pepper

1 spiseskje hakket frisk mynte (kan droppes)

Les også: Slik lager du grillede pølser i øl

Slik gjør du:

Riv agurken på et forholdsvis stort rivjern.

Press ut litt av vannet i en sil og bland det med yoghurten.

Ha i finrevet hvitløk og smak til med salt og pepper.

Rør inn mynte og pynt tilslutt med litt agurk på toppen.

Les også: Slik lager du grillede asparges


Ina Shelby (40) er jurist, matblogger og opptatt av at maten familien spiser skal være laget med kniv og ikke med saks. Har fokus på gode råvarer - gjerne kortreiste, sesongbaserte og økologiske - dyrevelferd og gleden ved å lage maten selv. Kjøkkentjeneste handler om en families vei fra halvfabrikata til mest mulig hjemmelaget og ren mat. Mye om nysgjerrighet, entusiasme og glede over å lære nye ting, mindre om kokkefaget. Ina deler husholdning med mann, tre gutter i alderen åtte, ti og tolv år, to hunder og en liten hønseflokk.

Les Inas blogg Kjøkkentjeneste


Les mer om Livet

Les flere nyheter fra ABC Nyheter

Personvernpolicy