Sommermat:

Grillede asparges

Asparges smaker nydelig som forrett (Foto: Ina Shelby/Kjøkkentjeneste)
Asparges smaker nydelig som forrett (Foto: Ina Shelby/Kjøkkentjeneste)

La deg friste av norske asparges.

Legg dem i stekepannen eller på grillen, men pass på at de ikke blir for myke. Asparges smaker nydelig som en enkel forrett, som tilbehør til kjøtt eller fisk. Eller hva med å servere grillede asparges med nybakt brød til lunsj? Ikke glem sitronbåtene!

Les også: Lag mangolassi

Dette trenger du:

Grønn asparges

Smør

Maldonsalt

Sitron

Slik gjør du:

Rens aspargesene. Dette gjøres ved å skjære eller brekke av nederste del av aspargesene. De grønne trenger ikke å skrelles, men jeg liker å vaske og tørke dem godt. Smelt smøret på litt over middels varme i en panne. Stek aspargesene noen minutter til de er skikkelig varme og ørlite møre. Erfaringen min er at selv om jeg skulle glemme dem en liten stund i pannen, holder de seg likevel sprø i konsistensen. Om aspargesen grilles, er det praktisk å bruke et egnet fat på grillen. Anrett på tallerken, dryss over litt maldonsalt og legg masse sitronbåter på toppen.

Les også: Lag potetsalat med nypoteter

Mangolassi


Ina Shelby (40) er jurist, matblogger og opptatt av at maten familien spiser skal være laget med kniv og ikke med saks. Har fokus på gode råvarer - gjerne kortreiste, sesongbaserte og økologiske - dyrevelferd og gleden ved å lage maten selv. Kjøkkentjeneste handler om en families vei fra halvfabrikata til mest mulig hjemmelaget og ren mat. Mye om nysgjerrighet, entusiasme og glede over å lære nye ting, mindre om kokkefaget. Ina deler husholdning med mann, tre gutter i alderen åtte, ti og tolv år, to hunder og en liten hønseflokk.

Les Inas blogg Kjøkkentjeneste


Les mer om Livet

Les flere nyheter fra ABC Nyheter

Personvernpolicy