Møtesteder for single

Her kan du møte den rette

FINNES OVER ALT: Single menn og kvinner finnes over alt og "flokker" seg ikke sammen noen spesielle steder. Problemet er gjerne å se forskjell på en som er opptatt,og en som er ledig, noe vi gjerne gjør på datingnettsider og singelreiser, som er største "Kirsten giftekniv" for oss nordmenn. © Foto: CRESTOCK.
FINNES OVER ALT: Single menn og kvinner finnes over alt og "flokker" seg ikke sammen noen spesielle steder. Problemet er gjerne å se forskjell på en som er opptatt,og en som er ledig, noe vi gjerne gjør på datingnettsider og singelreiser, som er største "Kirsten giftekniv" for oss nordmenn. © Foto: CRESTOCK.

Singel og på leting? Da er det enkelte steder og aktiviteter som egner seg bedre enn andre.

Sommer er høytid for flørting, og for den single er dette virkelig årstiden da du får vist deg fram. Er du klar for et forhold, og ikke blitt for kresen, kan disse rådene være til god hjelp på veien.

Hvor finnes de single?

Reiseoperatøren Carpe Diem skriver at hele 52 prosent av hovedstadens befolkning lever alene. Likevel er det ikke så lett å finne andre i samme båt som deg selv med mindre de finnes i nær omgangskrets - og da er de mest sannsynlig allerede sjekket ut av interessefeltet.

Så hvor finner man single i dag, foruten på internett?

- Single er en stor del av den norske befolkningen, og de lever og gjør som folk flest. Det er ikke enkelt å skille mellom personer som er i forhold og single, sier markedsdirektør Hanna Bergholm i Match.com.

Det finnes altså ikke noen steder der single henger rundt og venter på "den rette". De single er over alt, på butikken, på kino, på byen og på konserter, ute i parken og hjemme, alle steder du selv også sikkert ferdes.

Det eneste stedet der det er lett å skille single fra opptatte, er nettopp i cyber space.

Men av og til samles de sigle "in real life" også.

Om sommeren velger noen å reise på singelreiser. Der møter de andre i samme situasjon, men det er ikke noe krav om, eller forventning til, at å finne "den rette". Selv om muligheten er til stede.

I realiteten formes nok flere vennskaps- enn kjærlighetsbånd på slike reiser, og dermed åpner man for nye bekjentskapskretser der interessante parnere kan finnes.

Velg og vrak

Nettdating er i følge Match.com de siste ti årene blitt den vanligste måten for nordmenn å komme i kontakt på, utenfor sosiale rammer som vennekrets og arbeid. Men vær obs - du kan bli avhengig av nettsjekking.

Samlivsterapeut ved Åpen Dialog, Kate Elin Søyland, har tidligere sagt til Kvinneguiden at nettdating absolutt er en fornuftig vei å gå hvis du ønsker et forhold.

- Tilbakemeldinger jeg får viser at stadig flere leter etter kjærligheten online - og finner den. Det er blitt veldig vanlig, og det er jo ikke rart, for å gå på kjærestejakt på nettet har sine absolutte fordeler, sa hun.

Det dukker stadig opp nye datingsider, og dagens trend er at de spesialiseres innenfor ulike interessefelt. Er du glad i natur og dyr, kan Bonderomantikk eller Be2 farmer være siden for deg. Er du mer interessert i religion, kan Kristendate være tingen.

Er du av typen som helst løper noen kilometer før frokosten, eller rett og slett bare er opptatt av å holde deg i form, kan Sportdate være siden for deg.

Nettsiden C-Date er blitt kritisert for å oppfordre til løssluppenhet blant såvel single som gifte, og har blant annet råd rettet mot par som ønsker trekant. Denne datingsiden er kanskje mest aktuell for deg som er ute etter tilfeldig sex - tekstene på nettsiden kan i alle fall tolkes dit hen.

For deg som ikke synes C-Date er vovet nok, har selskapet også lansert Erovie.no - for den såkalte "frisinnede".

Bilde

GARANTERT SINGLE: De som ganske garantert er single, finner du på nettet eller på singelreiser. Om du ikke møter den store kjærligheten på turen, kan du utvide vennskapskretsen og på den måten øke sjansen for å finne en partner. © Illustrasjonsfoto: Colourbox.no

Legg til rette for prat

Når du har funnet en du ønsker å gå på date med, kan det føles vanskelig å finne ut hva man skal gjøre.

Det er ganske vanlig, men også litt vanskelig, å gå på kafé på den første daten. På kaféen er dere prisgitt at dere faktisk har noe å snakke med hverandre om, og det er ikke alltid tilfelle med to personer som ikke kjenner hverandre.

- Det kan være en god idé å be noen med på en liten spasertur i lunsjen, i stedet for å sette seg ned på en kafé, sier Bergholm.

- På en rusletur behøver man ikke å sitte rett ovenfor hverandre, og dere kan prate om det dere ser. Tar man med seg noe godt å drikke, en take away latte for eksempel, kan turen bli en ordentlig "höydare", sier hun.

Uvanlige steder og aktiviteter

Amerikanerne fornekter seg ikke. På denne nettsiden har de listet opp det de mener er de 22 beste, mest unike første datene de kan komme på. Mye på listen er irrelevant, men en god idé kan være å møtes hjemme hos en av partene.

- Da har man mye å finne på, dere kan lage hjemmelaget pizza, holde et tomanns Wii-maraton, spille brettspill og så videre, tipser frilansjournalisten Heather Levin.

- Eller gå med hunden. Har du en hund? Har daten en hund? Eller dere kan se tegnefilmer hjemme. Mulighetene er uendelige, skriver hun.

Ved å møtes hjemme, er dere garantert en avslappet atmosfære og dere har noe å gjøre. Se i fotoalbum, for eksempel, eller spille gamle brettspill.

Samtidig kan dette føles litt for tett for noen.

- Jeg vil ikke anbefale å møtes hjemme. Det er en gyllen regel å hold møtet på et offentlig sted, ettersom dere da er på nøytral grunn begge to, kommenterer Bergholm.

Dropp kino!

For de mest sjenerte av oss, er det trivelig å invitere daten på kino. Dette er en av datingens kardinaltabber.

- For all del, dropp kino!, sier Bergholm.

- Det er vanskelig å bli kjent med noen i en mørk og taus kinosal, så vent med det til dere kjenner hverandre litt bedre. Et alternativ kan være å gå på standup sammen. Det er en løsere setting, og det sikrer et samtaleemne resten av kvelden, og etter den første kvelden vet du at dere ler av de samme tingene.

Leke i parken

Har dere tilgang på en park, kan den være utgangspunkt for mer enn en spasertur. Er du av den lekne typen, kan dere leke gjemsel, boksen går, kubb eller andre leker. Eller ta med et teppe og litt mat om været er bra, og overrask med en piknik.

- Det behøver ikke å være all verden, men med noe godt å drikke og litt fingermat har daten potensiale til å bli en suksess, tror Bergholm.

Adrenalin = suksess

- Studier viser at par som opplever noe spennende sammen på date, har større sjanse for å forelske seg. Så det kan være en god idé å kjøre go kart, eller forsøke seg i klatreveggen, sier Bergholm.

- Men da må du fortelle det til daten på forhånd - så ikke vedkommende kler seg helt feil for anledningen. Det er ikke så kult å komme i fin kjole og høye hæler til klatreveggen, akkurat!

Les mer:

Alt om dating

Slik får du draget

6 tegn på at du er for desperat


Denne saken er fra Klikk.no

Les mer om Livet


Les flere nyheter fra ABC Nyheter

Personvernpolicy