Her har du ekstra deilig sex

SEX PÅ STRANDA: Finn et sted der dere kan hygge dere i fred, liggende, sittende eller stående i naturlige omgivelser, under åpen himmel, og gjerne med lukten av sommer som vibrerer i neseborene. © Illustrasjonsfoto: Thinkstock
SEX PÅ STRANDA: Finn et sted der dere kan hygge dere i fred, liggende, sittende eller stående i naturlige omgivelser, under åpen himmel, og gjerne med lukten av sommer som vibrerer i neseborene. © Illustrasjonsfoto: Thinkstock

Følg sola og driftenes gang og kast klærne på et av disse stedene.

Det er spådd bedre vær, leser vi i avisene nå. Sommeren er altså ikke over. Hva passer vel da bedre enn å inspirere til løssluppen og lettkledd hygge utendørs?

- Følg driftene!

Ikke bare er nordmenn kjent for å like sex i det fri, men samlivsrådgiverne slår gjerne et slag for dette.

- Tillat dere litt utenom det vanlige og la sommeren være unntaket fra hverdagen. Gå tilbake til naturen, tenk Adam og Eva og vær nyforelsket igjen. De første menneskene hadde verken stemplingsur eller regler de måtte følge. Det vil si, de reglene de hadde, brøt de jo, sier psykolog og spesialist i klinisk voksenpsykologi Peder Kjøs.

- Bare følg sola og driftenes gang, råder psykologen.

«Kontakten med natur er sterkere - etter hvert som naturen ikler seg sin prakt, kler vi av oss og blir ett med naturen i Adams og Evas drakter. Vi frir oss fra alle stengsler, klær, timeplan, hverdagens forpliktelser. », skriver Sexologi.com.

«Kroppene trenger å bevege seg. La forspillet ta tid, bruk hele dagen om så er. Ta på hverandre, smak på hverandre. Legg boken til side og gå en tur sammen. Kjenn på kroppene se på kroppene. Sommeren gir flere anledninger enn vanlig, og bare manglende fantasi hindrer gode, spennende, erotiske opplevelser. »

Lyset får oss til å «tikke»

Det skjer nemlig noe med oss når det er lyst og varmt ute.

- Det skjer en masse fysiologisk som gjør at vi gjennomsnittlig trenger mindre søvn i sommerhalvåret. Du skal ikke sove bort sumarnatta, er det noe som heter. Vi holder ut lenger om kvelden om sommeren og står opp tidligere. Det er den innebygde klokken som sola er med på å dra i gang som gjør det, forklarer sexolog Thomas J. Winther ved Curasenteret.

Borte er altså den lystdrepende trøttheten for mange, og borte er vinterbluesen.

- Lyset påvirker oss og vi blir lettere til sinns. Det er også enklere å komme nær og kjenne hud. Hvis man er lett og glad til sinns er det selvsagt ekstra deilig å dele kroppen sin med en man liker, sier spesialist i sexologisk rådgivning, Margrete Wiede Aasland.

For selv om testosteronnivået øker om sommeren og bidrar til å gjøre oss mer yre, er det ikke slike ting fagfolket fokuserer på.

Til Nordlys.no har både seksualforsker Bente Træen og sexolog Gro Isachsen uttalt at de kobler lys og lyst til at vi blir glade, mer oppspilte og generelt ser lysere på livet.

Bedre og mer leken sex

Utendørssexen blir fort litt fnisete, og moro er et afrodisiakum i seg selv.

- Hadde vi fokusert mindre på sexy og mer på moro, hadde vi hatt oftere sex, sier sexbokforfatter Paul Joannides i en rekke intervjuer.

Utendørssexen forbindes ellers med spenning, spontanitet og sanselighet.

- Noen synes jo for eksempel det er spennende at det er litt eksibisjonistisk og for par som er satt i rutiner kan det være et morsomt avbrekk, sier sexolog Thomas J. Winther.

Isachsen har tidligere hyllet det sanselige ved utesexen, det at følelsene blir forsterket av situasjonen og omgivelsene.

- Å åpne opp for sansene kan gi bedre og mer leken sex, og bruk også sansene aktivt under sexen, lyder sexologens råd.

Sex med sansene

Sommeren er i det hele tatt en spesielt sanselig og intens tid, ifølge Isachsen.

Et eksempel er luktene, som er sterkere om sommeren. Oppholder du deg ved havet kjenner du saltvann og tanglukt - lukter som minner om kjønn, skrives det på Sexologi.com.

For å trekke en direkte parallell til naturen, det å se og nyte en blomstereng, et fossefall eller en himmel kan sette oss i en tilstand av nytelse. På samme måte kan også kroppen vår gi oss rom til å ta innover oss inntrykk gjennom alle sansene våre – solen som varmer, vinden som stryker eller vannet som kiler oss på tærne.

Å øve opp sanselighet handler om å nyte smaker, lukter, om å lytte, føle, ta inn - å rulle bærene rundt på tungen, trekke duften av sommerblomster og nyslått gress ned i lungene eller å kjenne langs en knudrete trestamme.

Konkrete forslag til hvordan du åpner opp for sansene, finner du her.

Du kan også stille spørsmål til vår ekspert sexolog Gro Isachsen her.

12 steder for utesex:

Men hvor i all verden skal man gjøre det, dersom utesex frister? Det er nemlig litt som med sopp, man vil helst ikke fortelle om de gode stedene til andre.

1. I hagen, i bakgården eller på balkongen. Mulighetene her er uendelige, fra rideturer på solsengen bak prydbuskene til tafsing i et improvisert kjærlighetsrede i gresset, kanskje i skumringen.

2. I skogen. Kanskje kan filmer som erotiske Lady Chatterley være inspirasjon til sanselig sex i naturen.

3. I et vann. Inne i landet kan du finne deg et bunnløst tjern med vannliljer og bortgjemte strender under lange grener. I gode somre er vannet så varmt at det er som å synke ned i sansenes dyp når du lar kroppen gli gjennom det svarte vannet, skriver Sexologi.com.

4. På fjellet. Hvorfor ikke også bestige hverandre når dere har besteget en fjelltopp? Da kan dere virkelig komme til de store høyder av ekstase. Tenk deg den følelsen det er å ha elsket og se utover fjellandskapet og se blåne etter blåne uten et menneske, og vite at du har nettopp det menneske i verden du helst vil ha tett ved siden av deg, skriver Sexologi.com.

5. I båten. Dette synes å være en favoritt i diskusjonsfora på Internett, og det anbefales at man støter i takt med bølgene, gjerne med lukkede øyne mens man tar inn lydene, luktene.. Bare pass opp for fliser hvis det er en trebåt det er snakk om, og dere trenger kanskje ikke å gjøre det i en fiskebåt.

6. I bilen. Her er det mange muligheter, har dere stor bil med soveplass bak eller campingvogn kan dere jo parkere et usjenert sted og ha døren åpen under hyggestunden. Eller ha sex på bilpanseret. Hva gjelder bilsex, vær litt oppmerksom på potensielle «dogging»-steder som kan ta utendørssexen til et nivå dere kanskje ikke er klare for.

7. Ved en øde landevei, i en blomstereng, i en åker, på en strand, svaberg, brygge... Vi slår alle disse sammen for det går jo ut på det samme, å finne seg et sted der dere kan hygge dere i fred, liggende, sittende eller stående i naturlige omgivelser under åpen himmel, og gjerne med lukten av sommer vibrerende i neseborene.

Obs! Liggeunderlag er helt essensielt på stranden da sandpapireffekten ikke er særlig behagelig og sand kan irritere huden.

8. I teltet eller i soveposen for to. Bare vær klar over at dere høres, og siluettene deres vil også synes om dere har lys i teltet. Tipsene til teltglade friluftsmennesker, finner du i boken How to have sex in a tent.

9. På fotballbanen. Gjerne der typen spilte ball som liten. Det er heller ikke så mye folk i nærheten av skoler sent om kvelden.

10. Bak noe. En kvinne fortalte om en biltur med familien, hvor far stadig måtte være med mor når hun skulle ut og tisse. De fant alltid en stor stein eller en busk som skjulte dem for resten av verden mens de elsket, morgen, middag eller kveld, skriver Sexologi.com.

11. På et tak. Å se opp på stjernene mens dere hører byen langt der nede vil nok kunne gi en opplevelse utenom de vanlige.

12. På byen. Dersom man har øynene åpne, finnes det muligheter også i byen. Et smalt smug, i en sidegate, bak noen busker osv. Bare husk, kanskje særlig her, at sex på offentlig sted er forbudt etter straffeloven § 201 og kan bli straffet med bøter og fengsel inntil ett år. Det er likevel sjelden politiet avbryter et par som har sex hvis ikke paret er til sjenanse for andre.

Husk også at sex kan være mer enn samleie og at tekkelig munnsex passer over alt.

Kilder: Sexologi.com, RomanceStuck.com og Frisky.com

LES OGSÅ:

Snakk mer om klitoris

Bakfra-sex stimulerer klitoris

Se opp for pumpesexen

Sextips fra lykkelige par

Les flere saker fra Livet-seksjonen

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
23:28 Color Line kansellerer avganger til Danmark og Sverige21:52 Tom Tvedt om Kina-avtalen: – Idretten ble overkjørt21:38 Aps Jette Christensen ønsker ikke gjenvalg til Stortinget21:11 Juryen i Weinstein-saken skal være uenig om voldtektsanklage20:52 Siktet: Kidnappet hvit kvinne og tvang henne til å se TV-serie om rasisme20:46 Mann fra Troms tiltalt for å ha betalt for overgrep mot barn på Filippinene20:11 To menn dømt for å ha voldtatt jente som var på rømmen fra barnevernsinstitusjon20:00 Erdogan ber Putin bremse syriske regjeringsstyrker19:51 Tre nordmenn hentet hjem fra Wuhan i Kina19:50 Snøskred, storm og uvær fører til trafikkaos i store deler av landet19:37 EU-lederne ble ikke enige om nytt langtidsbudsjett19:33 Color Line kansellerer avganger til Danmark og Sverige19:25 Frikjent i retten: Nå kan du drikke Jägermeister med god samvittighet18:51 Regjeringen sier nei til bygging av idrettsarena på matjord i Vestby18:37 20.000 protesterte med Thunberg i Hamburg18:34 Mysteriet med de forsvunne barna: Nå er mor arrestert17:57 Bil tatt av snøskred i Jølster16:25 Flertallet i Trøndelag Ap støtter Trond Giske som fylkesleder16:16 Telenors datterselskap betaler 1,1 milliarder kroner til teletilsynet i Bangladesh15:52 Oppsiktsvekkende undersøkelse: Russerne vil være venner med Vesten15:39 Sesongen over for Windingstad15:31 Fire savnede femåringer på Nesodden funnet15:20 Ytterligere to covid-19-dødsfall i Iran15:14 Norsk artist siktet for ran – varetektsfengslet i fire uker15:06 Tre menn dømt for grove trusler og mishandling i nære relasjoner14:47 Liverpool blir uten Henderson tre ukers tid14:44 To NRK-korrespondenter takker for seg14:36 Én til sykehus etter kollisjon mellom bil og snøscooter14:13 Politiet etterforsker leilighetsbrann i Kristiansund14:12 Politiet ferdig med etterforskningen av drapssaken på Kapp14:11 Fastlege skrev ut medisiner til seg selv – ga dem videre til slektninger13:24 1.100 flere mottok uføretrygd i januar13:23 Norges bandykvinner sjanseløse mot Russland12:57 Syrisk Idlib-angrep fordømmes12:56 Mann dømt til 14 års fengsel for drap i Skedsmo12:43 Har gullplanen klar: – Skal ikke dra en eneste meter12:16 Thailands høyesterett oppløser opposisjonsparti12:12 USA planlegger å undertegne avtale med Taliban12:10 Angrepet i Hanau var et rasistisk terrorangrep12:08 Tidligere toppidrettsutøver tiltalt for grove overgrep mot mindreårige jenter12:00 Bekymret Messi skeptisk til Barcelonas mesterligasjanser11:47 Dortmund-treneren om Haaland: – Hele pakka11:45 Arkeologer kan ha funnet graven til Romas grunnlegger11:03 Investorer saksøker tidligere banksjef for 3,7 milliarder10:51 Mann dømt til åtte års fengsel for å ha mishandlet kone og barn10:49 Fiskeriministeren fikk dobbel lønn og feilinformerte kommunestyret10:13 USAs kvinnelandslag krever forbundet for 615 millioner kroner09:53 Klimabløffen: Det er alltid en god idé å fortelle folk sannheten09:49 Solskjær om Pogba: – Han er ikke i nærheten09:07 Russland mener Norge overser dem om Svalbard - kaller det «krise»08:44 Sterk økning i utenlandske overnattinger på Svalbard08:35 Andelen ukrainske lastebilsjåfører doblet i Norge08:33 Coronaviruset sprer seg i kinesiske fengsler08:31 Sterk vekst i gullprisen08:29 Afghanistan: Krigshandlingene skal trappes ned lørdag08:08 «Slo opp» med Nav da han fikk jobb – fikk svar på rim07:03 Flere stengte fjelloverganger stengt – kommuner i Finnmark isolert06:55 Lagkompis om «fantastisk» Berge: – Vi må alle skjerpe oss06:45 Viruset sprer seg i by i Sør-Korea06:28 VM-dronningens tøffeste prioritering: Tiden borte fra familien06:24 USAs etterretning mener Russland igjen vil hjelpe Trump06:18 Valget i gang i Iran06:15 Bollestad på iskremfabrikk: – Ikke alle skal bli stjernekokker06:14 Brorparten av dyre aksjefond leverte under børsenes snitt06:07 Frankrike til kamp mot veggedyr06:00 Dette skjer i dag05:56 Stadig flere hunder angripes av villsvin i Sverige05:41 Oslo-kirker velger solcellepanel på taket05:28 Dette skjedde i natt05:15 Over halvparten savner snøen05:00 Kong Harald fyller 83 år: Se høydepunkt fra året som har gått04:51 MDG vil se på hasjsalg på polet04:25 Gummibåt med 91 passasjerer savnet i Middelhavet04:17 Trump ler av demokratene04:05 Solskjær klager på ballen etter 1-1 mot Brugge04:04 Drapsmann henrettet i Tennessee03:14 Norsk plasttomgods med ny framtid i Norge03:01 Evo Morales nektes å stille til valg02:08 Datatilsynet gransker lovligheten av Google-bruk i skolen01:51 Dødstallet fra virus opp til over 2.300 i Kina01:31 Fire og et halvt års fengsel for nettovergrep mot barn01:08 Brann i leilighet i Kristiansund – en person død00:51 Hele Nordkapp isolert – 40 personer evakuert00:32 Irlands statsminister går av00:25 31-åring pågrepet for knivrisping og vold i Moss00:10 VAR på godt og vondt for AZ Alkmaar i europaligaen00:08 Mann pågrepet etter trusler med øks på Romerike23:59 Lacazette ga Arsenal seieren over Elabdellaouis Olympiakos23:51 Skadd person funnet i Trondheim23:49 Thelin scoret Malmös ledermål og Wolfsburgs vinnermål23:38 Hovland på delt 14.-plass i Puerto Rico23:23 Høyre fortsetter fallet på ny måling22:41 Ukrainere møtt med opptøyer da de kom hjem fra Wuhan22:19 Rotevatn om Facebook-opprør: – Har ikke tid til å diskutere om jorda er flat21:17 Brann i leilighet i Kristiansund21:01 Martial reddet uavgjort for Manchester United20:27 Nye bevis for at dinosaurene hadde varmt blod: – Det betyr virkelig noe20:24 Mineryddere fra Nato i aksjon i Oslofjorden20:03 Giske vraket som Trøndelags-kandidat av eget lokallag19:25 Her lærer Erna Solberg seg å falle riktig
Siste nytt
23:28NorgeColor Line kansellerer avganger til Danmark og Sverige21:52SportTom Tvedt om Kina-avtalen: – Idretten ble overkjørt21:38PolitikkAps Jette Christensen ønsker ikke gjenvalg til Stortinget21:11VerdenJuryen i Weinstein-saken skal være uenig om voldtektsanklage20:52VerdenSiktet: Kidnappet hvit kvinne og tvang henne til å se TV-serie om rasisme20:46NorgeMann fra Troms tiltalt for å ha betalt for overgrep mot barn på Filippinene20:11NorgeTo menn dømt for å ha voldtatt jente som var på rømmen fra barnevernsinstitusjon20:00VerdenErdogan ber Putin bremse syriske regjeringsstyrker19:51NorgeTre nordmenn hentet hjem fra Wuhan i Kina19:50NorgeSnøskred, storm og uvær fører til trafikkaos i store deler av landet19:37VerdenEU-lederne ble ikke enige om nytt langtidsbudsjett19:33NorgeColor Line kansellerer avganger til Danmark og Sverige19:25VerdenFrikjent i retten: Nå kan du drikke Jägermeister med god samvittighet18:51PolitikkRegjeringen sier nei til bygging av idrettsarena på matjord i Vestby18:37Verden20.000 protesterte med Thunberg i Hamburg18:34VerdenMysteriet med de forsvunne barna: Nå er mor arrestert17:57NorgeBil tatt av snøskred i Jølster16:25PolitikkFlertallet i Trøndelag Ap støtter Trond Giske som fylkesleder16:16NorgeTelenors datterselskap betaler 1,1 milliarder kroner til teletilsynet i Bangladesh15:52PolitikkOppsiktsvekkende undersøkelse: Russerne vil være venner med Vesten15:39SportSesongen over for Windingstad15:31NorgeFire savnede femåringer på Nesodden funnet15:20VerdenYtterligere to covid-19-dødsfall i Iran15:14NorgeNorsk artist siktet for ran – varetektsfengslet i fire uker15:06NorgeTre menn dømt for grove trusler og mishandling i nære relasjoner14:47SportLiverpool blir uten Henderson tre ukers tid14:44KulturTo NRK-korrespondenter takker for seg14:36NorgeÉn til sykehus etter kollisjon mellom bil og snøscooter14:13NorgePolitiet etterforsker leilighetsbrann i Kristiansund14:12NorgePolitiet ferdig med etterforskningen av drapssaken på Kapp14:11Helse og livsstilFastlege skrev ut medisiner til seg selv – ga dem videre til slektninger13:24Penger1.100 flere mottok uføretrygd i januar13:23SportNorges bandykvinner sjanseløse mot Russland12:57VerdenSyrisk Idlib-angrep fordømmes12:56NorgeMann dømt til 14 års fengsel for drap i Skedsmo12:43SportHar gullplanen klar: – Skal ikke dra en eneste meter12:16PolitikkThailands høyesterett oppløser opposisjonsparti12:12VerdenUSA planlegger å undertegne avtale med Taliban12:10VerdenAngrepet i Hanau var et rasistisk terrorangrep12:08NorgeTidligere toppidrettsutøver tiltalt for grove overgrep mot mindreårige jenter12:00SportBekymret Messi skeptisk til Barcelonas mesterligasjanser11:47SportDortmund-treneren om Haaland: – Hele pakka11:45VerdenArkeologer kan ha funnet graven til Romas grunnlegger11:03PengerInvestorer saksøker tidligere banksjef for 3,7 milliarder10:51NorgeMann dømt til åtte års fengsel for å ha mishandlet kone og barn10:49PolitikkFiskeriministeren fikk dobbel lønn og feilinformerte kommunestyret10:13SportUSAs kvinnelandslag krever forbundet for 615 millioner kroner09:53PolitikkKlimabløffen: Det er alltid en god idé å fortelle folk sannheten09:49SportSolskjær om Pogba: – Han er ikke i nærheten09:07NorgeRussland mener Norge overser dem om Svalbard - kaller det «krise»08:44ReiseSterk økning i utenlandske overnattinger på Svalbard08:35MotorAndelen ukrainske lastebilsjåfører doblet i Norge08:33Helse og livsstilCoronaviruset sprer seg i kinesiske fengsler08:31PengerSterk vekst i gullprisen08:29VerdenAfghanistan: Krigshandlingene skal trappes ned lørdag08:08Norge«Slo opp» med Nav da han fikk jobb – fikk svar på rim07:03NorgeFlere stengte fjelloverganger stengt – kommuner i Finnmark isolert06:55SportLagkompis om «fantastisk» Berge: – Vi må alle skjerpe oss06:45Helse og livsstilViruset sprer seg i by i Sør-Korea06:28SportVM-dronningens tøffeste prioritering: Tiden borte fra familien06:24VerdenUSAs etterretning mener Russland igjen vil hjelpe Trump06:18PolitikkValget i gang i Iran06:15PengerBollestad på iskremfabrikk: – Ikke alle skal bli stjernekokker06:14PengerBrorparten av dyre aksjefond leverte under børsenes snitt06:07VerdenFrankrike til kamp mot veggedyr06:00NorgeDette skjer i dag05:56VerdenStadig flere hunder angripes av villsvin i Sverige05:41NorgeOslo-kirker velger solcellepanel på taket05:28NorgeDette skjedde i natt05:15NorgeOver halvparten savner snøen05:00KulturKong Harald fyller 83 år: Se høydepunkt fra året som har gått04:51PolitikkMDG vil se på hasjsalg på polet04:25VerdenGummibåt med 91 passasjerer savnet i Middelhavet04:17PolitikkTrump ler av demokratene04:05SportSolskjær klager på ballen etter 1-1 mot Brugge04:04VerdenDrapsmann henrettet i Tennessee03:14NorgeNorsk plasttomgods med ny framtid i Norge03:01PolitikkEvo Morales nektes å stille til valg02:08NorgeDatatilsynet gransker lovligheten av Google-bruk i skolen01:51Helse og livsstilDødstallet fra virus opp til over 2.300 i Kina01:31NorgeFire og et halvt års fengsel for nettovergrep mot barn01:08NorgeBrann i leilighet i Kristiansund – en person død00:51NorgeHele Nordkapp isolert – 40 personer evakuert00:32PolitikkIrlands statsminister går av00:25Norge31-åring pågrepet for knivrisping og vold i Moss00:10SportVAR på godt og vondt for AZ Alkmaar i europaligaen00:08NorgeMann pågrepet etter trusler med øks på Romerike23:59SportLacazette ga Arsenal seieren over Elabdellaouis Olympiakos23:51NorgeSkadd person funnet i Trondheim23:49SportThelin scoret Malmös ledermål og Wolfsburgs vinnermål23:38SportHovland på delt 14.-plass i Puerto Rico23:23PolitikkHøyre fortsetter fallet på ny måling22:41VerdenUkrainere møtt med opptøyer da de kom hjem fra Wuhan22:19PolitikkRotevatn om Facebook-opprør: – Har ikke tid til å diskutere om jorda er flat21:17NorgeBrann i leilighet i Kristiansund21:01SportMartial reddet uavgjort for Manchester United20:27VerdenNye bevis for at dinosaurene hadde varmt blod: – Det betyr virkelig noe20:24NorgeMineryddere fra Nato i aksjon i Oslofjorden20:03PolitikkGiske vraket som Trøndelags-kandidat av eget lokallag19:25NorgeHer lærer Erna Solberg seg å falle riktig