Sexologens tips:Vil at alle skal ha sex i kveld

«Sex Hour» setter fokus på viktigheten av sikker sex. I saken får du også tipsene som gjør at du holder ut en hel time. Illustrasjonsoto: Colourbox.com
«Sex Hour» setter fokus på viktigheten av sikker sex. I saken får du også tipsene som gjør at du holder ut en hel time. Illustrasjonsoto: Colourbox.com
Artikkelen fortsetter under annonsen

21. juni er det igjen tid for den årlige «Sex Hour». Timen setter fokus på trygg og naturlig sex, samtidig som det er en fin anledning til å være litt ekstra god mot din partner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mellom klokka 20.30 og 21.30 fredag 21. juni oppfordres du av RFSU til å la klær falle, la hender fikle, kjenne hjerter hamre, svetten glinse og la kropper gni seg mot hverandre i kjærlig omfavnelse.

For da, i den ene timen, er det nemlig «Sex Hour», timen hvor man skal ta seg litt ekstra av partneren sin, samtidig som det rettes oppmerksomhet mot viktigheten av sikker sex.

Skjønt, én times sex høres kanskje litt ambisiøst og skremmende ut, da et et gjennomsnittlig samleie varer fra fem til syv minutter. En hel time krever derfor et litt utvidet innhold enn det mange er vant med. Nederst i saken får du tipsene som gjør at én time går unna som en lek.

Les også: Sexy med sex på timeplanen

Trygg sex

«Sex Hour» er en del av RFSUs ideelle opplysningsarbeid som handler mer om å oppfordre til trygg kos og hygge enn å tegne skremselsbilder.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– God sex er viktig for god helse. Først og fremst for den enkelte, men også for samfunnet som helhet når vi i begrepet «god sex» også legger vekt på trygg og sikker sex. 21. juni er årets lyseste dag, så vår oppfordring er egentlig såre enkel: Tre på og nyt, gjerne hele helgen igjennom, sier Sidsel Kløw i RFSU.

Les også: Søker kondomtestere

Flere får klamydia

Nye tall fra Folkehelseinstituttet viser at antall nordmenn som får diagnostisert klamydia holder seg stabilt høyt, med 22.530 nye tilfeller påvist i 2011.

Samtidig har RFSU tall som viser at vi ikke er like flinke som våre naboer til å bruke kondom. I undersøkelsen «Sex og kondom og sånn», Nordens største sex- og kondomundersøkelse, oppgir 62 prosent av nordmenn i aldersgruppen 20-35 år at de ikke brukte kondom sist de hadde sex med en ny partner.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er langt flere enn Sverige (51 prosent), Danmark (49 prosent) og Finland (48 prosent). Også Folkehelseinstituttet, som regner med at én av 20 seksuelt aktive unge til en hver tid er bærere av klamydia, anbefaler nå flere å bruke kondom for å forebygge smitte.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: - Flere unge menn bør teste seg for klamydia

Seks tips til sex-suksess

«Sex Hour» kalles årets hyggeligste time. Sexolog Cecilie Kjensli har seks tips til en vellykket time, og et godt sexliv forøvrig.

1. Spill skuespill: - Lek med utkledning og forskjellige roller i senga er en kinky og morsom måte å utforske hverandres personlighet og lekenhet. Skuespill handler om å gjøre noe dere ellers ikke gjør, om å skape spenning og variasjon mellom lakenene. Med en stilig parykk på hode blir man lett mer løssluppen, bare se på Lynette i «Frustrerte fruer». Rock opp sexlivet!

2. Besøk gamle dager: - Husker du da dere var nyforelsket, holdt hender konstant og hadde dere overalt? De dagene er kanskje forbi, men nå er det på tide for deg og kjæresten å besøke alle de gamle stedene dere pleide å snike dere unna for spontane hyrdestunder. Det er på tide å gjøre ugagn igjen! Husk å knote med kondomet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

3. Erotisk mat: - Du trenger ikke å stå naken i forkle og lage avanserte penisformede bakverk for å fremkalle en morsom og erotisk opplevelse med mat. Erotisk mat handler om å kose seg sammen og bli tent med smakssansene. Det er fare for at den sexy seansen raskt ender på kjøkkenbenken.

Artikkelen fortsetter under annonsen

4. Crazy sex: - Crazy sex er en type sex man har når man ramler hjem klokka halv fem om morgenen, etter en solid bytur med mye gnikkedans og klining, og denne stemningen kan dere skape med champagne-fest hjemme. Crazy sex får alle andre hverdagssysler til å virke meningsløse, det er sex uten hemninger, moral og selvhøytidelighet. Bare hundre prosent rå, usensurert knulling.

5. Naken-gjemsel: - Husker du de gamle lekene man lekte i barndommens bursdager? Nå er det på tide å oppgradere de samme lekene til voksen-standard. Du trenger ikke leke «Boksen går» i blanke messingen, men hva med en runde «Nødt eller sannhet?» Eller «Flasketuten peker på» for to? Garantert klinings.

Artikkelen fortsetter under annonsen

6. Fjernstyrt sex: - Du «fjernstyrer» kjæresten til å gjøre akkurat det du liker med kroppen din. «Høyre, litt ned, ikke der du vanligvis tror… men DER!». Fjernstyrt sex handler ikke om å bruke kjæresten som en kjempestor tjenerdildo, det handler om å lære mer om hverandres kropper. Med andre ord: Verdens diggeste anatomileksjon!


Les flere nyheter