Oppskrifter for hele uka

Dette spiser du til middag denne uka

Spanske kjøttboller på sitt beste.

Hverdagsmaten blir bedre med disse oppskriftene.

Dette blir en uke det smaker godt av! Vi har laget en rykende fersk ukemeny som består at oppskrifter med ingredienser du finner i de fleste butikker.

Mandag: Rask kylling

På mandag lager du deg en deilig kyllingrett. Den går så fort at du må dekke bordet før du begynner. Den smaker av honning og soya og har bare en hake: Du kan bli avhengig. Se video her.

Stekt kylling med honning og soya

Dette er måten å steke en hel kylling på ti minutter. Kanskje tolv.

Til 4 porsjoner:

 • 1 stk Kylling
 • Olje til steking
 • 6 ss Soyasaus
 • 4 ss Honning

 • 1 stk Sitron
  Pasta

Fremgangsmåte:

Del kyllingen i åtte biter (Del lår og bryst i to). Ha godt med olje i

stekepanna. Stek kyllingen på høy varme. Pass på at den får fin farge på begge sider. Ha i soyasaus, honning og smak til med sitronsaft. Ha på salt og pepper. Vend godt rundt og stek til det blir gyllent, men ikke svir seg.

Server med pasta, ris, poteter og grønnsaker

Tirsdag: Spagetti carbonara

Denne oppskriften på legendariske spagetti carbonara er så god at jeg ikke blir lei av den. Det bare fire ingredienser: Pasta, bacon, egg og ost. Det finnes andre oppskrifter på klassikeren, men ingen er enklere enn den her.

Spaghetti Carbonara

Dette er antakelig den enkleste oppskriften på Spaghetti Carbonara noensinne.

Til 2 porsjoner:

 • 1 pk Bacon

 • 250 g Spagetti
 • 3 stk Egg
 • Salt og pepper
 • 100 g Parmesan

Fremgangsmåte:

Stek baconet sprøtt på lav varme. Den beste måten å det til på er å bruke lang tid og lav varme, kanskje opptil 30-40 minutter. Kok pastaten i godt saltet vann. Pisk eggene sammen i en stor bolle og ha på litt salt og pepper. Sil av pastaen og ha den med en gang i bollen med de piskede eggene. Vend pastaen godt i eggene slik at de kokes. Hakk baconet og bland inn. Server med nyrevet parmesan.

Onsdag: Torsk i panne

Fisk! Kjøp med noen ferske torskefileter (eller tin noen frosne i kjøleskapet på morgenen). Fisk går mye raskere å lage enn kjøtt. Tror du meg ikke? Sjekk denne videoen av retten!

Torsk med potet og fløtesaus

Denne retten er en "one pot wonder" - alt i ei gryte. Retten gir deg saus, fisk og grønnsaker i ett!

Til 2 porsjoner:

 • 2 stk Torskefilet

 • 4 stk Potet
 • 1 stk Fennikel
 • 1 stk Gulrot
 • 1.5 dl Kremfløte
 • 1 ss rødt Pepper
 • 0.5 stk Rødløk
 • 2 ss Smør til steking
 • Salt og pepper

Fremgangsmåte:

Her ser du video på hvordan retten lages.

Skrell løken, gulroten og poteter. Skjær løk, gulrot, fennikel og poteter i skiver. Ha grønnsakene i en stekepanne med smør og stek i 3-4minutter. Hell på fløte og la det koke under lokk i ca 10 minutter eller til potetene er ferdige. Legg fisken på toppen og dryss på rødt pepper. Legg på lokk og la fisken dampe ferdig, ca 5 minutter. Smak til med salt og pepper. Server.

Torsdag: Rød suppe

Tomatsuppe er nydelig og jeg vet ikke om noen kjappere og bedre variant enn den her. Den blir også veldig fyldig om du har i litt kjøttdeig. Om du vil kan du også ha i pølsebiter eller spekeskinke.

Superrask tomatsuppe

Her har du kanskje den raskeste tomatsuppe som finnes!

Til 1 porsjoner:

 • 1 stk Sjalottløk

 • 1 stk Tomatboks
 • 1 ss Sukker
 • 1 ss Eplesidereddik
 • 1 ss Kyllingbuljong
 • 2 ss Kremfløte
 • 1 ss Oregano
 • 150 g Kjøttdeig
 • Parmesan
 • Olje til steking

Fremgangsmåte:

Finhakk sjalottløken og stek den gyllen i oliven olje. Hell i tomatene, sukker, eplecidereddik, kyllingbuljong, kremfløte og oregano. Dersom du vil ha i kjøttdeig, ha i små klumper og la det koke med noen minutter. Riv over parmesan og servér.

Her ser du videoen!

Endelig fredag: Pizza på bordet!

Fredag er synonymt med pizza i lange perioder på mitt kjøkken. Jeg synes det er godt å lage pizza med kjøttboller. Noen ganger krydrer jeg mye med for eksempel kumin og paprika, andre ganger med timian, estragon og basilikum. Det beror på humøret.

Pizza med kjøttboller

Klassisk, tynn pizza. Husk: Full guffe på ovnen!

Ingredienser:

 • 4 dl Hvetemel
 • 1.5 dl Vann
 • 4 ss Olje

 • 0.5 pk Tørrgjær
 • 1 stk Tomatboks
 • 1 ss Hvitvinseddik
 • 2 ts Oregano
 • 1 ss Sukker
 • 1 stk Sjalottløk
 • 1 fedd Hvitløk
 • Olje til steking
 • 200 g Kjøttdeig
 • 200 g Ost

Fremgangsmåte:

Bland mel, vann, olje og gjær og litt salt. Kna til en deig. La den heve til omtrent dobbel størrelse. Forvarm ovnen til maks temperatur. Hakk sjalottløken og stek den blank i olje. Knus i hvitløken og stek i ett minutt. Ha i tomat, hvitvinseddik, oregano og sukker. La det koke til det begynner å tykne.

La kjøttboller av kjøttdeigen. Krydre godt med salt og pepper. Stek dem gylne i olje. Kjevle ut deigen på et stekebrett. Ha på tomatsaus og kjøttboller. Riv osten og ha på. Stek i ovnen i ca 7-8 minutter eller til skorpen er gyllen.

Dessert

Vi spanderer på oss en dessert også. Disse nøttepinnene er nydelige. Lag dem først og sett dem i kjøleskapet.

Nøttepinner med sjokolade

Dette er nydelig dessertsnacks som er forbløffende enkle å lage.

Til 4 porsjoner:

 • 2 dl Hasselnøtter, uten skall
 • 1.5 dl Melis
 • 0.5 ts Salt
 • 2 ts Honning
 • 150 g kokesjokolade

Fremgangsmåte:

Du kan droppe dette, men det blir mye bedre: ha hasselnøttkjernene i en tørr stekepanne på middels varme i 5-6 minutter, mens du skyver dem litt rundt før du begynner med resten.

Kjør hasselnøtter, melis og salt til en masse i en kjøkkenmaskin (stopp før det blir helt fint). Ha massen i en bolle. Bland ut honningen med litt vann. Bland honningen og nøtteblandingen. Kna blandingen (jada, det er klissete), ha eventuelt i mer melis og form til en stor ball.

Dekk til med plast og avkjøl minst en time i kjøleskap. Lag små baller (på størrelse med store klinkekuler), sett i små trespyd og la kjøle av i kjøleskapet. Smelt sjokoladen i vannbad (eller en tykkbundet kjele).

Dypp spydene i sjokoladen, la renne av og sett dem på et lite brett eller tallerken dekket med bakepapir. Kjøl av og server.

Lørdag:

Jeg foreslår å lage de gode, spanske kjøttbollene i knallgul safransaus. Til kjøttbollene kan du lage en liten salat og noen kule fondantpoteter . Eller: gjør kjøttbollene til en del av et stort tapasbord!

Albondigas

Spanske kjøttboller på sitt beste.

Ingredienser:

Kjøttboller

 • 0.5 kg Kjøttdeig

 • 3 skiver Brød, gjerne loff eller kneipp
 • 2 ss Løk, finhakket
 • 1 stk Egg
 • 2 ss Persille
 • 1 fedd Hvitløk
 • 1 klype Cayennepepper

Safransaus

 • 1 dl Hvitvin
 • Safran, noen tråder
 • 2 dl Kremfløte
 • 3 ss Smør

Fremgangsmåte:

Løken kan kjøres helt fint med en kjøkkenmaskin.

Legg brødskivene i vann i noen minutter. Krem ut vannet med neven. Ha det i en bolle sammen med kjøttdeig, løk, egg, cayennepepper, knust hvitløk og persille.

Når deigen er helt jevn triller du små kjøttboller (albondigas betyr egentlig hasselnøtter, så der fikk du en ide om hvor store de skal være).

Stek dem i en blanding av olivenolje og smør. Hold dem varme (i stekepannen eller ovnen) og server dem med denne sausen.

Safransaus

Kok inn hvitvinen til det halve. Ha i kremfløte og safran. La det koke til det tykner. Kok opp og rør inn smør rett før servering. Smak til med salt og pepper. Og server med kjøttbollene.

Søndag:

Vi runder av uka med en deilig, innbakt laks. Ideen er som følger: Lag et urtesmør, legg det mellom to laksefileter og pakk det inn i butterdeig. Stek til den er gyllen i ovnen. Tilbehør? Den kuleste kålpaien på lenge...

Innbakt laks

Bakt laks i lekker innpakning. Butterdeigen er crispy og inni finner du deilig, saftig laks med nydelig kryddersmør...

Ingredienser:

 • 800 g Laksefilet, helst uten ben
 • Salt og pepper

Urtesmør

 • 75 g Smør
 • 3 ss Sennep
 • 1 potte Dill eventuelt andre urter, som timian, merian, basilikum etc.
 • 1 stk Sitron, revet skall

Butterdeig

 • 2 pl Butterdeig
 • 1 stk Egg

Fremgangsmåte:

Forvarm ovnen til 180 grader.

Laks

Del laksefileten i to like stykker (på tvers). Tørk dem tørre og ha på litt salt og pepper.

Urtesmør

Bland sammen smør (lettere om det er mykt), sennep, hakket dill og andre urter og sitronskall. Smør det utover den ene laksefileten. Legg den andre over slik at det blir jevn (legg den tykke delen av fileten mot den tynne delen på den andre fileten).

Butterdeig

Tin butterdeigen. Kjevle den ut til så stort at de du kan pakke inn laksen. Legg laksen med skjøtesiden ned i en ildfast form. Pisk egget og pensle buttdeigen. Riss forsiktig inn ruter med en kniv.

Stek den i ovnen til butterdeigen blir gyllenbrun. Det tar som regel litt lenger tid enn laks vanligvis trenger i ovnen. Det kan ta opp til 40 minutter, men følg med underveis.

Ha en smakfull uke!

Følg Sjuve på Facebook eller Twitter så får du svar på alt de lurer på om mat!

Vil du ha gode oppskrifter i innboksen din hver fredag? Klikk her

Les også:

Slik blir det tre forretter av en salmalaks

Dette er det beste brødet du kan bake

De beste potetoppskriftene

Aioli lager du enkelt på denne måten

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
04:17 Trump ler av demokratene04:05 Solskjær klager på ballen etter 1-1 mot Brugge04:04 Drapsmann henrettet i Tennessee03:20 Virusutbrudd fører til krisetilstand i sørkoreansk by03:14 Norsk plasttomgods med ny framtid i Norge03:01 Evo Morales nektes å stille til valg02:08 Datatilsynet gransker lovligheten av Google-bruk i skolen01:51 Dødstallet fra virus opp til over 2.300 i Kina01:31 Fire og et halvt års fengsel for nettovergrep mot barn01:15 USAs etterretning mener Russland igjen vil hjelpe Trump01:08 Brann i leilighet i Kristiansund – en person død00:51 Hele Nordkapp isolert – 40 personer evakuert00:32 Irlands statsminister går av00:25 31-åring pågrepet for knivrisping og vold i Moss00:10 VAR på godt og vondt for AZ Alkmaar i europaligaen00:08 Mann pågrepet etter trusler med øks på Romerike23:59 Lacazette ga Arsenal seieren over Elabdellaouis Olympiakos23:51 Skadd person funnet i Trondheim23:49 Thelin scoret Malmös ledermål og Wolfsburgs vinnermål23:38 Hovland på delt 14.-plass i Puerto Rico23:23 Høyre fortsetter fallet på ny måling22:41 Ukrainere møtt med opptøyer da de kom hjem fra Wuhan22:19 Rotevatn har ikke tid til å diskutere om klimaendringene er menneskeskapt21:17 Brann i leilighet i Kristiansund21:01 Martial reddet uavgjort for Manchester United20:27 Eldgamle eggeskall støtter teorien om at dinosaurene var varmblodige20:24 Mineryddere fra Nato i aksjon i Oslofjorden20:03 Giske vraket som Trøndelags-kandidat av eget lokallag19:25 Her lærer Erna Solberg seg å falle riktig19:24 Statlige lederlønninger fortsetter å vokse18:39 Roger Stone forblir en fri mann inntil videre18:25 Mann alvorlig skadd i bilulykke utenfor Kristiansand18:16 To menn fengslet etter mistenkelig dødsfall i Tromsø17:42 «Mamma Mia»-stjerne avslører kreftdiagnose17:22 Mann knivstukket i moské i London17:11 Martin Johnsrud Sundby bryter Ski Tour16:56 FN: Over 100.000 sover ute i Syria16:55 Roger Stone får sin straff16:43 Vitne i dobbeltdrapssak siktet for vold natt til onsdag16:39 130 døde av influensa i Tyskland i vinter16:23 Salmonella påvist hos flere katter på Østlandet15:51 Marte Olsbu Røiseland og Johannes Thingnes Bø gikk inn til gull på parstafetten i skiskytter-VM15:24 Bekreftet: Barcelona henter danske15:23 Federer operert, mister Roland-Garros15:11 To personer omkom i skred på Svalbard15:09 Økonomene venter lønnsvekst på 3,0 prosent15:09 Morgan Stanley kjøper internettmegleren Etrade15:00 Bolsjunov slo tilbake og vant langetappen i skitouren14:44 Israel planlegger tusenvis av nye bosetninger14:41 Trussel sendt til moské i Bremen13:45 Øker kapasiteten på passkontorene13:41 Tre personer dømt for å ha stjålet 100 kilos gullmynt13:30 Redaktørforeningen støtter Human Rights Service i «korankloss»-saken13:27 PSG-president siktet i korrupsjonssak13:20 Merkel: – Rasisme er en gift13:19 Nortura tilbakekaller svineprodukter i Nord-Norge13:00 – Det er den store elefanten i rommet, og det er veldig frustrerende12:36 Sanders favoritt før Nevada-valget12:32 Sjokk, vantro og finsk kollaps da Johaug vant igjen12:31 Arbeidstilsynet advarer mot fakturasvindel12:04 Trine Skei Grande: Klimastreik er ikke gyldig fravær12:04 Hassan og Faldbakken nominert til Nordisk råds litteraturpris11:43 Kvinne funnet livløs i boligområde – døde på sykehus11:37 Søket etter savnet 92-åring fortsetter11:06 Virus-utspill: London kan overta OL11:02 Passasjertog sporet av i Australia10:56 Personlig info om 10,6 millioner hotellgjester delt på nett10:29 Norge og Sverige avlyser OL-reiser til Kina10:28 To menn siktet etter funn av død 17-årig jente10:03 Aktiv konge fyller 8310:00 EUs «vindunderkvinne» i pinlig skandale09:45 Ski Tour-ledelsen tar selvkritikk: – Har ikke gjort jobben vår09:42 Full klimakrig på Facebook09:35 Jeg kan berolige Ap-representantene med det de trolig allerede vet09:06 Guardiola lover å bli i City tross utestengelse09:05 SSB spår investeringsvekst på 4,2 prosent i 202009:03 Skytemassakren i Tyskland etterforskes av terrorpoliti08:37 Tallet på positive influensaprøver har steget08:08 Regjeringen viderefører handlingsplan mot æresvold og negativ sosial kontroll08:02 Treneren kunne ikke kopiert Ajers «utrolige mål»07:52 Kina regjering: Tiltakene mot viruset virker07:26 Familien til Sanaa trenger hjelp døgnet rundt: – Møtet med bydelen har vært et helvete07:15 – Hvilken side er Bloomberg på?07:06 Person slått i hodet med hammer i Oslo sentrum06:52 Nekter å gi opp «umulig» klimamål: – Som å ha et mål om 15 drepte i trafikken06:50 Kineser løp 6250 runder i egen stue, lot seg ikke stoppe av koronaviruset06:31 Trump utnevner lojal tilhenger til nasjonal etterretningssjef06:24 Ni drept i masseskyting i Tyskland – mistenkt funnet død06:15 Store skader etter brannen i Dombås kirke06:15 «Tutta» spår Hovland-seier på PGA-touren innen et år06:09 Dette skjer i dag06:00 Ap: Regjeringen har distriktsminister, men ingen distriktspolitikk06:00 Tøffe tak i vente på EU-toppmøte om budsjett05:43 Dette skjedde i natt05:35 Oljefondet tungt inne i selskap svartelistet av FN05:34 Bergensbanen igjen åpen for trafikk etter snøskred05:30 Reformtilhengere kastes ut av Irans nasjonalforsamling05:01 Senator i Brasil skutt i brystet under streik04:49 Covid-19-virus avtar i Kina, opp i andre land03:17 President Duque sterkt imot abortforslag i Colombia
Siste nytt
04:17VerdenTrump ler av demokratene04:05SportSolskjær klager på ballen etter 1-1 mot Brugge04:04VerdenDrapsmann henrettet i Tennessee03:20VerdenVirusutbrudd fører til krisetilstand i sørkoreansk by03:14NorgeNorsk plasttomgods med ny framtid i Norge03:01VerdenEvo Morales nektes å stille til valg02:08NorgeDatatilsynet gransker lovligheten av Google-bruk i skolen01:51VerdenDødstallet fra virus opp til over 2.300 i Kina01:31NorgeFire og et halvt års fengsel for nettovergrep mot barn01:15VerdenUSAs etterretning mener Russland igjen vil hjelpe Trump01:08NorgeBrann i leilighet i Kristiansund – en person død00:51NorgeHele Nordkapp isolert – 40 personer evakuert00:32VerdenIrlands statsminister går av00:25Norge31-åring pågrepet for knivrisping og vold i Moss00:10SportVAR på godt og vondt for AZ Alkmaar i europaligaen00:08NorgeMann pågrepet etter trusler med øks på Romerike23:59SportLacazette ga Arsenal seieren over Elabdellaouis Olympiakos23:51NorgeSkadd person funnet i Trondheim23:49SportThelin scoret Malmös ledermål og Wolfsburgs vinnermål23:38SportHovland på delt 14.-plass i Puerto Rico23:23NorgeHøyre fortsetter fallet på ny måling22:41VerdenUkrainere møtt med opptøyer da de kom hjem fra Wuhan22:19PolitikkRotevatn har ikke tid til å diskutere om klimaendringene er menneskeskapt21:17NorgeBrann i leilighet i Kristiansund21:01SportMartial reddet uavgjort for Manchester United20:27VerdenEldgamle eggeskall støtter teorien om at dinosaurene var varmblodige20:24NorgeMineryddere fra Nato i aksjon i Oslofjorden20:03PolitikkGiske vraket som Trøndelags-kandidat av eget lokallag19:25NorgeHer lærer Erna Solberg seg å falle riktig19:24NorgeStatlige lederlønninger fortsetter å vokse18:39VerdenRoger Stone forblir en fri mann inntil videre18:25NorgeMann alvorlig skadd i bilulykke utenfor Kristiansand18:16NorgeTo menn fengslet etter mistenkelig dødsfall i Tromsø17:42Helse og livsstil«Mamma Mia»-stjerne avslører kreftdiagnose17:22VerdenMann knivstukket i moské i London17:11SportMartin Johnsrud Sundby bryter Ski Tour16:56VerdenFN: Over 100.000 sover ute i Syria16:55VerdenRoger Stone får sin straff16:43NorgeVitne i dobbeltdrapssak siktet for vold natt til onsdag16:39Verden130 døde av influensa i Tyskland i vinter16:23NorgeSalmonella påvist hos flere katter på Østlandet15:51SportMarte Olsbu Røiseland og Johannes Thingnes Bø gikk inn til gull på parstafetten i skiskytter-VM15:24SportBekreftet: Barcelona henter danske15:23SportFederer operert, mister Roland-Garros15:11NorgeTo personer omkom i skred på Svalbard15:09PengerØkonomene venter lønnsvekst på 3,0 prosent15:09PengerMorgan Stanley kjøper internettmegleren Etrade15:00SportBolsjunov slo tilbake og vant langetappen i skitouren14:44VerdenIsrael planlegger tusenvis av nye bosetninger14:41VerdenTrussel sendt til moské i Bremen13:45ReiseØker kapasiteten på passkontorene13:41VerdenTre personer dømt for å ha stjålet 100 kilos gullmynt13:30PolitikkRedaktørforeningen støtter Human Rights Service i «korankloss»-saken13:27SportPSG-president siktet i korrupsjonssak13:20PolitikkMerkel: – Rasisme er en gift13:19NorgeNortura tilbakekaller svineprodukter i Nord-Norge13:00Verden– Det er den store elefanten i rommet, og det er veldig frustrerende12:36PolitikkSanders favoritt før Nevada-valget12:32SportSjokk, vantro og finsk kollaps da Johaug vant igjen12:31PengerArbeidstilsynet advarer mot fakturasvindel12:04PolitikkTrine Skei Grande: Klimastreik er ikke gyldig fravær12:04KulturHassan og Faldbakken nominert til Nordisk råds litteraturpris11:43NorgeKvinne funnet livløs i boligområde – døde på sykehus11:37NorgeSøket etter savnet 92-åring fortsetter11:06SportVirus-utspill: London kan overta OL11:02VerdenPassasjertog sporet av i Australia10:56ReisePersonlig info om 10,6 millioner hotellgjester delt på nett10:29SportNorge og Sverige avlyser OL-reiser til Kina10:28NorgeTo menn siktet etter funn av død 17-årig jente10:03KulturAktiv konge fyller 8310:00VerdenEUs «vindunderkvinne» i pinlig skandale09:45SportSki Tour-ledelsen tar selvkritikk: – Har ikke gjort jobben vår09:42NorgeFull klimakrig på Facebook09:35PolitikkJeg kan berolige Ap-representantene med det de trolig allerede vet09:06SportGuardiola lover å bli i City tross utestengelse09:05PengerSSB spår investeringsvekst på 4,2 prosent i 202009:03VerdenSkytemassakren i Tyskland etterforskes av terrorpoliti08:37Helse og livsstilTallet på positive influensaprøver har steget08:08NorgeRegjeringen viderefører handlingsplan mot æresvold og negativ sosial kontroll08:02SportTreneren kunne ikke kopiert Ajers «utrolige mål»07:52Helse og livsstilKina regjering: Tiltakene mot viruset virker07:26Helse og livsstilFamilien til Sanaa trenger hjelp døgnet rundt: – Møtet med bydelen har vært et helvete07:15Politikk– Hvilken side er Bloomberg på?07:06NorgePerson slått i hodet med hammer i Oslo sentrum06:52PolitikkNekter å gi opp «umulig» klimamål: – Som å ha et mål om 15 drepte i trafikken06:50SportKineser løp 6250 runder i egen stue, lot seg ikke stoppe av koronaviruset06:31PolitikkTrump utnevner lojal tilhenger til nasjonal etterretningssjef06:24VerdenNi drept i masseskyting i Tyskland – mistenkt funnet død06:15NorgeStore skader etter brannen i Dombås kirke06:15Sport«Tutta» spår Hovland-seier på PGA-touren innen et år06:09NorgeDette skjer i dag06:00NorgeAp: Regjeringen har distriktsminister, men ingen distriktspolitikk06:00VerdenTøffe tak i vente på EU-toppmøte om budsjett05:43NorgeDette skjedde i natt05:35PengerOljefondet tungt inne i selskap svartelistet av FN05:34NorgeBergensbanen igjen åpen for trafikk etter snøskred05:30PolitikkReformtilhengere kastes ut av Irans nasjonalforsamling05:01PolitikkSenator i Brasil skutt i brystet under streik04:49Helse og livsstilCovid-19-virus avtar i Kina, opp i andre land03:17VerdenPresident Duque sterkt imot abortforslag i Colombia