Meny

Teknotiser:

Tapetet som stenger Wi-Fi-snyltere ute

Dette tapetet er utviklet av franske forskere og kan stenge ute naboer og andre som forsøker å snylte på ditt Wi-Fi-nettverk. (Foto: Produsenten)

Med en overflate av sølvkrystaller stenger et nytt tapet ditt wi-fi-nettverk for uvedkommende. Et godt alternativ til vanlig passord? Her er flere nyheter fra teknologiverdenen.

Franske forskere har utviklet et tapet som kan stenge ute naboer og andre som forsøker å snylte på ditt Wi-Fi-nettverk. Det har en overflate av sølvkrystaller som blokkerer visse bølgelengder, deriblant frekvensen til Wi-Fi-ruteren din. Så hvis du nekter å sikre det trådløse nettverket ditt med passord, kan det kanskje være en idé å tapetsere alle vegger, gulv og tak i huset. Du må også tapetsere vinduene dine med en supertynn og gjennomsiktig utgave. Produktet kommer i 2013 og vil trolig koste det samme som vanlig tapet. (Tek.no)

Nå kan du få Yelp

Det brukerorienterte anmeldelsesnettstedet Yelp er kommet til Norge. Kort fortalt er Yelp.no et nettsted hvor brukere kan anmelde og gi kommentarer til alt fra butikker og restauranter til svømmebasseng og hoppbakker. Yelp startet opp i 2006 og har mer enn 20 millioner anmeldelser på nettsiden sin. Mat og shopping er de største områdene. Og overraskende nok er de fleste anmeldelsene positive. Eierne av bedriftene kan selv registrere seg og legge til bilder og informasjon. Ekstra aktive og flinke brukere kan risikere å bli bedt på VIP-fester. (Tek.no)

Rødt og sort fra Toshiba

Spill, film og generell moro er stikkord for Toshibas nyeste bærbare, Qosmio X870. 17,3-tommeren byr på Ivy Bridge Core-prosessor fra Intel, Nvidia-grafikk og 16 GB RAM. Du kan få 1 TB konvensjonell harddisk eller hybriddisk, eller kombinasjonen 64 GB SSD + 1 TB HDD. Fire innebygde Harman/Kardon-høyttalere skal ifølge Toshiba sikre at du slipper den flate bokslyden som er typisk for bærbare datamaskiner. Prisen blir fra 13.000 kroner, og maskinen kan skaffes fra slutten av mai. (Tek.no)

Kamera som tåler en støyt

Dette kameraet tåler litt av hvert. (Foto: Produsenten)Dette kameraet tåler litt av hvert. (Foto: Produsenten)

Olympus' nye kamera TG-1 skal takle ned til 12 meters dyp, er støtsikkert opp til 2 meter, knus-sikkert til 100 kilo og frostsikkert ned til minus ti grader. Det tåler mye juling, men det skal også ta gode bilder med et svært lyssterkt objektiv. Beskjeden 4x optisk zoom veies opp av 12 megapiksler, rask autofokus og videofunksjon i full HD. Den lille tøffingen kommer i løpet av juni, og veiledende pris er 3699 kroner. (Tek.no)

Nekter Firefox tilgang

Microsoft opplyser at ARM-utgaven av Windows 8, for nettbrett og andre ARM-baserte enheter, kun vil ha én nettleser, nemlig Explorer. Dette skal være av sikkerhetsgrunner. Firefox raser og jobber aktivt for å få innpass.

– Å gjøre IE til den eneste nettleseren på plattformen er som å gå tilbake til den digitale steinalderen, hvor det bare var én nettleser på Windows-plattformen, sier Mozillas advokat Harvey Anderson.

Lanseringen er fortsatt et stykke unna, trolig til høsten. (Tek.no)

Les også:

Ny supermobil og lekre hodetelefoner

Minnepinne forkledd som tampong

Minnepinnen kjenner igjen stemmen din

Bokstavelig ur og Photoshop på nett

Nye smarttelefoner og kaker til iPhone

Les flere nyheter

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært