Dette legger gutta merke til på seks sekunder

Nei, det er ikke bare puppene dine han ser på først.

DET FØRSTE GUTTA LEGGER MERKE TIL: Og utrolig nok; det er ikke disse (Foto: Colourbox)
DET FØRSTE GUTTA LEGGER MERKE TIL: Og utrolig nok; det er ikke disse (Foto: Colourbox)

Dette tenker han om kroppen din når dere møtes for første gang.

Det sies at jenter er mer opptatte av å kle seg moteriktig for å imponere andre jenter enn for å nødvendigvis gjøre inntrykk på det motsatte kjønn. For her tenker vi nok ofte at gutta er ganske så enkle; om man bare kler seg slik at mest mulig pupper og rumpe synes , ja så er man garantert oppmerksomhet fra deres leir.

Men her har vi jammen tatt skammelig feil av gutta. For nå forteller nemlig en nylig publisert undersøkelse at det faktisk slett ikke er dype utringninger eller formfulle bakender gutta legger merke til første gang dere treffes.

Dette ser han på seks sekunder

Om vi skal tro på undersøkelsen britiske Cosmopolitan nylig publiserte, er menn nokså raske når det gjelder å ta inn over seg hvordan du ser ut. Og den uskrevne teorien om at menn er puppefikserte fikk seg en liten trøkk i denne undersøkelsen, for faktisk svarte over halvparten av gutta, at en jente med pent hår var mer tiltrekkende enn en med store pupper.

Her ser du hva gutta legger merke til først når de møter deg - og ofte så raskt som på seks sekunder.

1. Smilet ditt

Søtt og genuint eller påtvunget og falskt? Smilet ditt er det aller første han legger merke til ifølge Cosmopolitan.

2. Hår

Gutter er ikke så avanserte når det kommer til hårklipp eller får med seg om røttene dine sårt trenger litt farge. Nei, de legger stort sett merke til to ting; om håret ditt ser ut som det er mykt å ta på, og om det lukter godt.

Det er jo ansiktet man helt sånn naturlig ser på først, og da er smilet viktig.

quote end

- Det er gode nyheter for oss som har en undertøysskuffe fullstappet med push-up bh-er, skriver magasinet om den noe overraskende avsløringen om at over halvparten av de spurte mennene i undersøkelsen forklarer at de legger merke til en kvinnes hår før de ser nærmere på både pupper og bak.

Det Nye tok saken både til Facebook og ut på gata i Nydalen i Oslo for for å få rede på hva det er norske menn legger merke til først når dere møtes. Er det slik at nordmenn også verdsetter svisjende hår og strålende smil over et struttende brystparti?

Det hersker stor enighet blant gutta Det Nye snakker med også om at både smil og hår er viktig.

- Det har absolutt mye å si at en jente har et pent og naturlig smil, røper 22- år gamle Johan Åström fra Gävle.

- Det kan jo forandre hele ansiktet. En pen jente som ser sur ut slutter jo plutselig å være så pen, mens en jente du kanskje tenkte så litt kjedelig ut, kan jo plutselig vise seg å være helt nydelig når hun smiler.

32 år gamle Jørn-Inge Larsen fra Oslo forklarer:

- Både hår og smil er viktig. Jeg legger nok først merke til ansiktet i sin helhet.

24-år gamle Mats Jakobsen fra Holmestrand er enig.

- Det er jo ansiktet man helt sånn naturlig ser på først, og da er smilet viktig. Øynene også, kanskje.

- Langt hår er viktig, mener 30-år gamle Patrick Sveen fra Asker.

- Personlig synes jeg ikke det er noe pent med kort hår på jenter, det er liksom noe som mangler.

Dette legger gutta merke til.

LEGGER MERKE TIL RUMPA: Menn er ikke mer kompliserte enn at de først legger merke til hår, pupper og rumpe når de treffer deg for første gang. © FOTO: Colourbox

3. Utringningen din

Joda, det måtte jo komme: Menn legger merke til pupper. Sånn er det bare. Men det er ikke bare størrelsen som teller, iallefall ikke om vi skal tro på disse gutta.

- Det er klart man lar øynene vandre, ler 33-år gamle Tormod Vetle fra Rogaland.

- Det er pent med klær som viser formene på puppene til en dame , uten at det blir for mye. Det skal jo ikke se ut som om puppene holder på å falle ut av kjolen eller toppen, da der det ikke sexy lengre.

Patrick Sveen er enig:

- Pupper er viktig for menn, sånn er det bare. Det er jo dette som er det beste med hele kvinnekroppen, som gjør at den er så myk og feminin.

- Men, understreker 24-år gamle Mikkel Ingebrigtsen fra Drammen, det er ikke pent om man viser for mye, noe skal jo være overlatt til fantasien også.

4. Sminken din

Her er det fort å trå feil ifølge gutta: For mye sminke er aldri pent.

- Om du har så mye sminke på at du ser ut som om du har et nytt fjes malt utenpå det gamle, da er det på tide å ta vekk noe, forklarte en av gutta Cosmopolitan snakket med.

- Vi vil jo se hvordan du ser ut under masken.

- Sminke kan være pent, forklarer Jørn-Inge Larsen.

- Men når du har litt på, ikke når du er helt dekket av brunkrem og har sånne sminkeklumper i øyenvippene.

5. Huden din

Hud som er jevn og glatt vitner om en sunn og frisk livsstil - og en kvinne som synes det er en prioritet å ta vare på utseendet sitt. Dette legger gutta merke til.

Her kommer dette med å ikke bruke for mye sminke inn i bildet igjen, de fleste gutter synes nemlig det er pent når huden vises.

6. Håndvesken din

Neida, han legger ikke merke til om veska du bærer er den siste IT-bagen fra Mulberry eller om den er plukket med hjem fra nattmarkedet i Bangkok. Her er det bare størrelsen som teller.

- Om en jente bærer rundt på en diger håndveske er sjansen ganske stor for at hun er litt kravstor og kanskje litt for opptatt av utseendet sitt, røper av en guttene Cosmopolitan snakket med.

- Er veska stor tror man jo at hun bærer rundt på all verdens ekstra-utstyr, som sminke og hårbørster og nye antrekk.

Kropp er topp

De aller fleste menn er skjønt enige - og dønn ærlige - om at de titter på kroppen til en kvinne - enten det er første eller fjerde gang dere møtes. Ikke alle er 100 prosent enige om hva som er den delen av kroppen man ser på først, men noen kroppsdeler får uten tvil mer oppmerksomhet enn andre.

- Baken og hoftene, jeg liker at det skal være noen former der, ikke for tynn, forklarer svenske Johan Åström.

Bengt Svendsen fra Harstad er enig:

- At hun har en pen kropp og fine former er viktig. Jeg trener og tar vare på kroppen min, og dermed så setter jeg pris på en dame som gjør det samme.

Steinar Simonsen fra Mo i Rana innrømmer at både pupper og lår er viktige, men han legger også merke til hender og føtter.

- Pene velpleide føtter er viktig, det samme gjelder hendene. Hun trenger ikke være utstyrt med knallfarget neglelakk, men det er pent med jenter som viser at de liker å ta vare på seg selv.

Hektet på frodige former

At menn titter på pupper og lår er ikke bare vanlig, men også vanedannende, om man skal tro en undersøkelse nyhetsnettstedet msnbc rapporterer om, der det kommer fram at frodige former er like avhengighetsdannende på menn som både alkohol og dop.

Artikkelen forklarer om resultatene av undersøkelsen hvor et tjuetalls menn skulle se på bilder av hoftepartiet til en rekke kvinner og bedømme hvor tiltrukket de følte seg av de ulike kroppstypene:

- Å beundre kroppen til en formfull kvinne har samme belønnelseslignende effekt på hjernen til en mann som å ta en drink eller å innta dop.

Runde hofter hos kvinner er ofte linket til fertilitet og generelt god helse, noe som menn helt tydelig er tiltrukket av.

- Evolusjonistisk sett er dette kjente fenomener, menn valgte ut sine kvinner ut fra hensyn til fruktbarhet og videreføring av egne gener, forklarer sexologisk rådgiver Bente Müller ved Sexologconsult til Det Nye.

- Ifølge forfatteren Desmond Morris, som skrev boken "Den nakne ape", er den mannlige hjerne gjennom evolusjonen "programmert" til å reagere på halvkuler som for eksempel bryster og rumpeballer.

Joda, gutta legger merke til hva du har på deg

For det er ikke bare smale midjer og dådyrøyne som er viktig for gutta. Neida, de aller fleste røper at de også legger merke til hva jenter har på seg. Men om enn på en mindre mote-og merkefiksert måte enn vi jenter sjekker hverandre ut.

- Det må se naturlig ut, det hun har på seg, forklarer Patrick Sveen.

- Hun må ha på seg klær som hun kler og som det ser ut som hun føler seg vel i.

Bengt Svendsen er enig:

- Jeg ser alltid på klær og hva hun har på seg, men mer hvordan det hun har på seg fremhever kroppen hennes. Det skal sitte godt og ikke være verken for trangt eller for stort, da ser det helt feil ut.

Setter pris på feminine klær

- Kjoler er fint, det samme er skjørt hvor man kan se beina, forklarer Tormod Vetle.

- Generelt klær som gjør at kvinner ser ut som kvinner tror jeg mange menn er en fan av, selv om et par tettsittende jeans selvsagt også kan være flott.

- Ja, feminine klær som viser fasongen til en jente er bra, røper Christian Bakke fra Oppegård.

- Men det må ikke bli for utfordrende, da begynner det ofte å se litt desperat ut, som om det er den eneste måten å få oppmerksomhet på, og det er aldri bra.

Kim Kardashian har timeglassfiguren menn er biologisk innstilte på å foretrekke.

PUPPER OG RUMPE: Joda, de er viktige, men ikke alle menn ser på disse delene først. © FOTO: Stella Pictures

Les også:

Trikset som gir deg den flotteste brunfargen

Slik blir du bikiniklar

Disse klærne hater gutta

Slik finner du klær som passer din fasong

Denne saken er fra Klikk.no

Les mer om livet på ABC Nyheter

Les flere nyheter fra ABC Nyheter

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
22:02 Johnson og Corbyn barket sammen i valgdebatt21:41 Beruset mann forsøkte å kvele gutter21:34 Pochettino ferdig i Tottenham21:30 Mann (20) dømt til sju års fengsel for seksuelle overgrep mot barn21:12 Tror de kan ga løst mysteriet: Har funnet over 100 nye linjer21:08 Fremmedkriger dømt til åtte års fengsel for terror20:34 Tidligere Vegvesen-ingeniør advarer mot ny E18-strekning: – Det glade vanvidd20:32 25 personer funnet i kjølekonteiner på vei til Storbritannia20:13 Vy presses av Forbrukertilsynet: – Vi har ikke ryddet bort kontantveskene20:11 Ytterligere 37 dommer vurderes i trygdeskandalen19:53 Ny pågripelse etter overfall på nordmenn i Panama19:37 Dette har vi ikke sett siden Watergate19:05 Hauglie: Nav visste i februar at trygdeskandalen omfattet straffesaker18:29 Framtredende forsker: – EØS er organisert hykleri18:24 Dopingsak ryster Romania før håndball-VM18:01 Voldtektsanmeldelse mot Julio Kopseng henlagt17:42 Bodø lufthavn åpnet etter drone-observasjon17:37 DN: Tankesmie donerer tilsvarende sum som de fikk av Jeffrey Epstein til ideelle organisasjoner17:15 Mann i 50-årene omkom i ulykke i Steinkjer16:36 To fengselsvakter siktet etter Epsteins dødsfall16:36 Vitne kalte Trump-samtale «upassende»16:13 Bjørnar Moxnes nektet adgang på ambulanseflybase15:24 – De første har trolig fått penger på konto15:21 Litauen avviser at Norge har gitt noe tilbake for Frode Berg-løslatelse14:54 Lå død i tre år med radioen på: – Åpenbart ingen som har savnet ham14:33 Lisa Aisato fikk årets bokhandlerpris14:06 Lagerbäck mer fornøyd enn spillerne14:05 Bokhandelkjeden Notabene er konkurs13:50 Kabinansatte: Ikke tving oss til å fly med MAX-flyene13:32 Blir ikke sextiltalt: – Bevisene holder ikke13:27 Mann anholdt i Berlin mistenkt for innkjøp av bombematerialer12:51 Curling-EM: Ny seier til Norge12:48 Dopingsak ryster Romania før håndball-VM12:35 Vi spiser mindre sukker enn noensinne, men fortsatt for mye salt og fett12:28 Russland har hentet hjem 32 barn av IS-medlemmer12:27 Regjeringen vil utrede forbud mot homoterapi11:48 Elvestuen får kritikk for hemmelighold11:38 SAS kutter flyvninger etter uroligheter11:36 Vestlige gisler løslatt etter flere år i Talibans fangenskap11:04 Mistenkt mellommann pågrepet på Malta etter journalistdrap11:04 Sp vil ha avgiftskutt på 3,7 milliarder10:59 Tyrkia har pågrepet 101 soldater for å støtte islamsk predikant10:58 Dommen mot Mazyar Keshvari ankes10:57 Nesten en million alderspensjonister i Norge10:15 Mali: 24 soldater drept i ekstremistangrep10:08 Barnevernet får ny korreks fra EMD – Ropstad lover å lytte09:54 Nye bomstasjoner gir mindre i kassa enn ventet09:35 Rapporter: Tre medlemmer av iranske sikkerhetsstyrker knivdrept09:34 Nord-Korea ut mot Sveriges meglerinnsats09:32 Hongkongs ledelse sier demonstranter må overgi seg09:23 Forbrukerrådet: – La dama kjøpe bilen09:09 Hareide fortvilet tross EM-jubel09:08 Sørloth etter sitt «hattrick»: – Jeg går for fire strake09:06 Pårørende til lastebil-ofrene må betale for å hente de avdøde til Vietnam08:51 Norsk IS-mistenkt angrer på brev til UD07:51 Nesten halvparten av de ansatte i Oslo kommune har ikke fast jobb07:10 Spania-sjef Moreno fikk sparken – erstattes av Enrique07:08 – Jeg og stoler 100 prosent på min kone, men vi deler ikke passord07:00 Frode Berg: Jeg er dømt for spionasje, men er ingen spion06:48 Millionoverskudd for orienterings-VM06:46 Digitaliseringsministeren ber foreldre holde barna unna smarttelefoner06:31 Spillerne etter Malta-kampen: – Dette lærer vi av06:30 Nordmenn mer skeptiske til norsk økonomi framover06:25 Nav-skandalen: Regjeringen visste allerede i 201706:00 Oppbemanner for å håndtere Nav-skandalen05:50 Dette skjer i dag05:49 Israel hevder å ha skutt ned raketter fra Syria05:44 Ny studie vekker oppsikt: 1 av 20 barn utsettes for grov vold i hjemmet05:42 Dette skjedde i natt05:38 Burger King saksøkes for kjøttsmitte til vegetarburger05:30 Ekspert: – Norge forpliktet til å hente hjem Syria-barn05:18 Trumps lege avviser spekulasjoner om presidentens brystsmerter05:09 Ugland-skipet Bonita har forlatt Benin04:30 Hongkongs ledelse ber demonstranter overgi seg03:59 Flere døde i gruveulykke i Kina03:43 Forskere har utviklet et belegg som skal hindre bæsjen i å feste seg i skåla03:22 To av tre jordmødre på Ahus har vurdert å si opp02:46 Kina sier bare de kan bestemme over Hongkongs lover02:28 Politiet med stort etterslep på uttransporteringer02:05 Røyk fra skogbranner gir farlig luft i Sydney01:47 Mellom 30 og 40 nyfødte omplasseres av barnevernet årlig01:04 Dæhli imponerte, men måtte ut med hamstringtrøbbel00:59 Nynazister delte ut propaganda på skoler i Danmark00:49 King frykter strekk00:31 Tyrkia truer med nye angrep i Syria00:20 Norge slet på Malta, men avsluttet EM-kvalifiseringen med 2-1-seier23:32 USA godtar Israels bosetninger på Vestbredden23:21 Muslimske ledere anmelder SIAN etter Koran-brenningen i Kristiansand22:36 Norge slet på Malta, men avsluttet EM-kvalifiseringen med 2-1-seier22:29 Innbyggere i Sør-Varanger ber E-tjenesten holde seg unna lokalbefolkningen22:24 Julio Kopseng etterforskes for to nye voldtekter21:02 Ekspert: Flyskam ikke biter på nordmenn20:50 USA endrer syn på Israels bosetninger20:28 Danmarks statsminister forstår Macrons syn på NATO20:03 28-åring dømt til 16 års fengsel for å ha drept faren sin20:01 Et flertall av amerikanerne vil avsette Trump19:23 Tre menn varetektsfengslet etter vold på Hadeland i helgen19:04 Frode Berg møtte etterretningssjef Morten Haga Lunde mandag18:55 Uføretrygdede på minstesats får ikke fri rettshjelp18:47 – Dronning Elizabeth er den ultimate feminist
Siste nytt
22:02PolitikkJohnson og Corbyn barket sammen i valgdebatt21:41NorgeBeruset mann forsøkte å kvele gutter21:34SportPochettino ferdig i Tottenham21:30NorgeMann (20) dømt til sju års fengsel for seksuelle overgrep mot barn21:12VerdenTror de kan ga løst mysteriet: Har funnet over 100 nye linjer21:08NorgeFremmedkriger dømt til åtte års fengsel for terror20:34MotorTidligere Vegvesen-ingeniør advarer mot ny E18-strekning: – Det glade vanvidd20:32Verden25 personer funnet i kjølekonteiner på vei til Storbritannia20:13PengerVy presses av Forbrukertilsynet: – Vi har ikke ryddet bort kontantveskene20:11PengerYtterligere 37 dommer vurderes i trygdeskandalen19:53NorgeNy pågripelse etter overfall på nordmenn i Panama19:37VerdenDette har vi ikke sett siden Watergate19:05PengerHauglie: Nav visste i februar at trygdeskandalen omfattet straffesaker18:29PolitikkFramtredende forsker: – EØS er organisert hykleri18:24SportDopingsak ryster Romania før håndball-VM18:01NorgeVoldtektsanmeldelse mot Julio Kopseng henlagt17:42NorgeBodø lufthavn åpnet etter drone-observasjon17:37NorgeDN: Tankesmie donerer tilsvarende sum som de fikk av Jeffrey Epstein til ideelle organisasjoner17:15NorgeMann i 50-årene omkom i ulykke i Steinkjer16:36VerdenTo fengselsvakter siktet etter Epsteins dødsfall16:36PolitikkVitne kalte Trump-samtale «upassende»16:13PolitikkBjørnar Moxnes nektet adgang på ambulanseflybase15:24Penger– De første har trolig fått penger på konto15:21VerdenLitauen avviser at Norge har gitt noe tilbake for Frode Berg-løslatelse14:54VerdenLå død i tre år med radioen på: – Åpenbart ingen som har savnet ham14:33KulturLisa Aisato fikk årets bokhandlerpris14:06SportLagerbäck mer fornøyd enn spillerne14:05KulturBokhandelkjeden Notabene er konkurs13:50ReiseKabinansatte: Ikke tving oss til å fly med MAX-flyene13:32VerdenBlir ikke sextiltalt: – Bevisene holder ikke13:27VerdenMann anholdt i Berlin mistenkt for innkjøp av bombematerialer12:51SportCurling-EM: Ny seier til Norge12:48SportDopingsak ryster Romania før håndball-VM12:35Helse og livsstilVi spiser mindre sukker enn noensinne, men fortsatt for mye salt og fett12:28VerdenRussland har hentet hjem 32 barn av IS-medlemmer12:27PolitikkRegjeringen vil utrede forbud mot homoterapi11:48PolitikkElvestuen får kritikk for hemmelighold11:38ReiseSAS kutter flyvninger etter uroligheter11:36VerdenVestlige gisler løslatt etter flere år i Talibans fangenskap11:04VerdenMistenkt mellommann pågrepet på Malta etter journalistdrap11:04PolitikkSp vil ha avgiftskutt på 3,7 milliarder10:59VerdenTyrkia har pågrepet 101 soldater for å støtte islamsk predikant10:58PolitikkDommen mot Mazyar Keshvari ankes10:57PengerNesten en million alderspensjonister i Norge10:15VerdenMali: 24 soldater drept i ekstremistangrep10:08NorgeBarnevernet får ny korreks fra EMD – Ropstad lover å lytte09:54MotorNye bomstasjoner gir mindre i kassa enn ventet09:35VerdenRapporter: Tre medlemmer av iranske sikkerhetsstyrker knivdrept09:34VerdenNord-Korea ut mot Sveriges meglerinnsats09:32VerdenHongkongs ledelse sier demonstranter må overgi seg09:23PengerForbrukerrådet: – La dama kjøpe bilen09:09SportHareide fortvilet tross EM-jubel09:08SportSørloth etter sitt «hattrick»: – Jeg går for fire strake09:06VerdenPårørende til lastebil-ofrene må betale for å hente de avdøde til Vietnam08:51NorgeNorsk IS-mistenkt angrer på brev til UD07:51NorgeNesten halvparten av de ansatte i Oslo kommune har ikke fast jobb07:10SportSpania-sjef Moreno fikk sparken – erstattes av Enrique07:08Penger– Jeg og stoler 100 prosent på min kone, men vi deler ikke passord07:00NorgeFrode Berg: Jeg er dømt for spionasje, men er ingen spion06:48SportMillionoverskudd for orienterings-VM06:46NorgeDigitaliseringsministeren ber foreldre holde barna unna smarttelefoner06:31SportSpillerne etter Malta-kampen: – Dette lærer vi av06:30NorgeNordmenn mer skeptiske til norsk økonomi framover06:25NorgeNav-skandalen: Regjeringen visste allerede i 201706:00NorgeOppbemanner for å håndtere Nav-skandalen05:50NorgeDette skjer i dag05:49VerdenIsrael hevder å ha skutt ned raketter fra Syria05:44Helse og livsstilNy studie vekker oppsikt: 1 av 20 barn utsettes for grov vold i hjemmet05:42NorgeDette skjedde i natt05:38VerdenBurger King saksøkes for kjøttsmitte til vegetarburger05:30NorgeEkspert: – Norge forpliktet til å hente hjem Syria-barn05:18VerdenTrumps lege avviser spekulasjoner om presidentens brystsmerter05:09NorgeUgland-skipet Bonita har forlatt Benin04:30VerdenHongkongs ledelse ber demonstranter overgi seg03:59VerdenFlere døde i gruveulykke i Kina03:43VerdenForskere har utviklet et belegg som skal hindre bæsjen i å feste seg i skåla03:22NorgeTo av tre jordmødre på Ahus har vurdert å si opp02:46VerdenKina sier bare de kan bestemme over Hongkongs lover02:28NorgePolitiet med stort etterslep på uttransporteringer02:05VerdenRøyk fra skogbranner gir farlig luft i Sydney01:47NorgeMellom 30 og 40 nyfødte omplasseres av barnevernet årlig01:04SportDæhli imponerte, men måtte ut med hamstringtrøbbel00:59VerdenNynazister delte ut propaganda på skoler i Danmark00:49SportKing frykter strekk00:31VerdenTyrkia truer med nye angrep i Syria00:20SportNorge slet på Malta, men avsluttet EM-kvalifiseringen med 2-1-seier23:32VerdenUSA godtar Israels bosetninger på Vestbredden23:21NorgeMuslimske ledere anmelder SIAN etter Koran-brenningen i Kristiansand22:36SportNorge slet på Malta, men avsluttet EM-kvalifiseringen med 2-1-seier22:29NorgeInnbyggere i Sør-Varanger ber E-tjenesten holde seg unna lokalbefolkningen22:24NorgeJulio Kopseng etterforskes for to nye voldtekter21:02ReiseEkspert: Flyskam ikke biter på nordmenn20:50PolitikkUSA endrer syn på Israels bosetninger20:28VerdenDanmarks statsminister forstår Macrons syn på NATO20:03Norge28-åring dømt til 16 års fengsel for å ha drept faren sin20:01PolitikkEt flertall av amerikanerne vil avsette Trump19:23NorgeTre menn varetektsfengslet etter vold på Hadeland i helgen19:04NorgeFrode Berg møtte etterretningssjef Morten Haga Lunde mandag18:55NorgeUføretrygdede på minstesats får ikke fri rettshjelp18:47Verden– Dronning Elizabeth er den ultimate feminist