Meny

De beste småskjermene

Grundig stiller med en LED-skjerm som er svært velutstyrt til prisen.
Ny TV til soverommet, kjøkkenet eller hytta? Her er 32-tommerne som gir deg mest for pengene akkurat nå.

I dag regnes ikke 32 tommer som noen stor TV. Faktisk er dette den minste skjermstørrelsen vi vil anbefale til alminnelig bruk. Til gjengjeld er 32 tommer et veldig anvendelig TV-format, som egner seg utmerket som en TV nummer 2, enten det er på soverommet, barnerommet, hytta eller kontoret. I prinsippet passer den inn alle steder hvor du har trangt om plassen, kort avstand til sofaen, eller ikke ønsker en stor og prangende TV.

Testen

Vi har samlet fire aktuelle 32-tommere i prisklassen fra 2.500-6.000 kroner. April er en utskiftningsmåned for mange av produsentene, derfor er utvalget noe begrenset. Vi har tatt med både fjorårsskjermer så vel som flunkende nye modeller. Hensikten har vært å finne ut hvilken 32-tommer som er det beste kjøpet i øyeblikket. En fjorårsmodell på tilbud, eller en ny modell av året? Den som leser får se!

Tre ting bør du tenke på før du handler:

* Hvis TV-en skal monteres tett på veggen bør skjermen ha sidevendte kontakter for enklere tilkobling.

* På hytta eller soverommet er det ikke ønskelig med mange ekstra bokser, derfor bør TV-en ha innebygd TV-mottaker, som tar imot kort fra din aktuelle programleverandør.

* Sørg for at TV-en har nok HDMI-innganger til å dekke alle kildene dine.

Samsung UE32D6507

Samsung UE32D6507Samsung UE32D6507

Karakter: 5

Pris: 6.000 kr

Samsung-modellen henvender seg til de som vil ha både flott design, flott bildekvalitet og brukervennlighet – og som er villige til å betale for det.

UE32D6500 er den eneste 3D-kapable skjermen i testen, og den har i tillegg kortplass for RiksTV eller Canal Digital kabel-TV. Du kan gjøre TV-opptak til ekstern harddisk via USB-porten. Du får også Samsungs Smart TV internettportal, som er en av de mest velutviklede portalene for det norske markedet. LED LCD-skjermen har et bilde med knallsterk kontrast, meget god lysstyrke og briljante farger som er umiddelbart imponerende. Men lydgjengivelsen er tilsvarende tynn. Dette er en topputstyrt TV med flott bildekvalitet, men den fremstår også litt kostbar. Forskjellen i lyd- og bildekvalitet er ikke stor sammenlignet med de rimeligere skjermen i testen.

+ Fullspekket 32-tommer

Vil du betale for en fullspekket 32-tommer?

Les hele testen her.

TCL C32E210

TCL C32E210TCL C32E210

Karakter: 2

Pris: 2.300 kr

Denne rimelige TV-en fra TCL fremstår som et billig alternativ til konkurrentene, men viser seg å ha flere mangler.

Testens billigste TV har en relativt kort utstyrsliste: Her får du kun en HDMI-og en scartinngang, pluss antenneinngangen, som kun tar imot analoge TV-signaler. Det er ingen internettilkobling, ingen lydutgang og heller ingen digital TV-mottaker. Derfor må man benytte den eneste tilgjengelige HDMI-inngangen til en separat mottakerboks hvis man vil ta inn HD-signaler. Bildekvaliteten er heller ikke mye å skryte av. Det ligger et slags slør over bildet som gjør at HD-effekten blir borte, og skjermen sliter dessuten med synlig bildestøy på TV-sendinger med standard oppløsning. Derfor kan vi vanskelig anbefale TCL-skjermen selv om den er billig. Legg heller noen hundrelapper til i en annen TV!

+ Lav pris

Kornete bilde, tynn lyd, få innganger

Les hele testen her

Panasonic TX-L32E5Y

Panasonic TX-L32EY5Panasonic TX-L32EY5

Karakter: 4

Pris: 4.500 kr

Panasonics nye LED-skjerm frir til filmentusiastene med flott bildekvalitet.

Panasonic-skjermen har 4 HDMI-innganger, 2 USB-innganger, samt kortinngang for RiksTV. TX-L32E5 har også SD-kortinngang som gjør det enkelt å vise digitalfoto rett på skjermen. Panasonics nettportal Viera Connect byr på tjenester som SF Anytime filmleie, oppdaterte nyhetsinnslag fra CNBC og Eurosport, YouTube, Facebook og Twitter. Skjermen har imponerende sterke og klare farger, og fungerer svært bra til film og naturprogrammer. Dels på grunn av den gode fargegjengivelsen, men også fordi svartnivået – altså evnen til å gjengi svart – er meget bra. Det som trekker ned er at lyden er av det spake og tynne slaget, vesentlig tynnere enn Grundig. Vi kan imidlertid anbefale TX-L32E5Y til de som uansett har et separat anlegg som kan ta seg av lyden.

+ Meget bra fargegjengivelse

Velutstyrt og lett å bruke

Slank lyd

Les hele testen her

Grundig 32 VLE7139 BR

Grundig 32 VLE7139 BRGrundig 32 VLE7139 BR

Karakter: 5 – beste kjøp!

Pris: 5.000 kr

Grundig stiller med en LED-skjerm som er svært velutstyrt til prisen.

Grundig-skjermen har MPEG4 TV-mottaker med kortplass som støttes av RiksTV og Canal Digital, pause- og videoopptak til USB, samt trådløs nett-tilkobling med tilgang til apps, YouTube og Facebook, internettradio og mediespiller. I tillegg kan du laste ned en egen Grundig Remote App for å styre TV-en via Apple- eller Android-telefoner. Bildekvaliteten er meget god, og her kan man ta TV-en i bruk uten å gjøre de store endringene i bildemenyen. Denne TV-en har også den klart beste lyden blant de fire testdeltakerne. Her har man brukt fremoverrettede høyttalere montert i en «mini lydplanke» under skjermen, noe som gir forbausende god lydkvalitet. Med unntak av 3D får du her mer enn hva vi hadde forventet i denne prisklassen, spesielt når det gjelder bilde- og lydkvalitet.

+ Klart og kontrastrikt bilde, god lyd

Ikke best til veggmontering

Les hele testen her

Les også:

Test Panasonic GX1: En kraftig liten tass

Brettet som gir deg både i pose og sekk

Les flere artikler fra ABC Penger

Les flere nyheter

Populært