Sjokoladekakene som redder påsken

Er det noen som ikke lar seg friste?

Det holder ikke med én sjokoladekake. Akkurat som det ikke er nok med én biltype, ett ferieland, én bukse, eller en ostetype. Da hadde verden vært enkel. Men, som alle vet, det er den ikke.

Vi trenger variasjon. Men, i menneskenes indre kamp kjemper to store krefter mot hverandre: Det innebygde matkompasset kjemper for å finne nye, uoppdagede herligheter og har nettopp eventyrlysten og innovasjonslysten som sine viktigste drivkrefter. Som motspiller har lurer en annen kraft som aldri må undervurderes: Latskapen. Og den lar vi alle få lov til å vinne i bland. For eksempel når jeg lager det jeg stadig mener er den beste sjokoladekaka jeg vet om. Siden jeg kjenner oppskriften godt har jeg lett til å ty til den sjokoladekake. (Riktignok lager jeg denne enkle varianten på hytta).

Men, så vet jeg jo at det finnes et annet sjokoladeunivers der ute. For eksempel oppdaget jeg hvordan du kan lage en superkul sjokoladekrem av sjokolade og vann (med denne pussige teknikken ) og hvordan du lager din egen supersjokolade med karamelliserte nøtter.

Forskjellige sjokoladekaker

Og vi er jo forskjellige, men ulik smak. Og derfor må jeg selvsagt la andre sjokoladekaker slippe til. Nedenfor har samlet et knippe som forteller litt om sjokoladekakenes muligheter. Du får en som lages med marshmallows, en med et mystisk lag med gull, en med en sjokoladeglasur som er beregnet for kongelige og gå ikke glipp av den med sjokolademoussen!

(Alle kakene kom til finalen i vår sjokoladekakekonkurranse, men vi synes de fortjener en hedersplass. Vinneren finner du her!).

Vær så god!

Vil du ha gode oppskrifter i innboksen din hver fredag? Klikk her

Les også:

De beste potetoppskriftene

Aioli lager du enkelt på denne måten

Her er vinneren av sjokoladekonkurransen

Slik blir finnbiff morsomt på denne måten

Les flere saker fra ABC Nyheters Livet-kategori

Les flere nyheter

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden