Boligdrøms lesere har kåret sin favoritt

Her er Norges drømmebolig

DRØMMEBOLIG: Maria Farsund Forsberg og mannen har selv planlagt og fått bygget drømmehjemmet sitt i Sarpsborg. © FOTO: Maria Farsund Forsberg
DRØMMEBOLIG: Maria Farsund Forsberg og mannen har selv planlagt og fått bygget drømmehjemmet sitt i Sarpsborg. © FOTO: Maria Farsund Forsberg

Maria Forsberg fra Sarpsborg har landets flotteste hjem. Hennes hus fikk over 7500 stemmer i konkurransen om Norges drømmebolig.

At vi er opptatte av hjem og interiør her i Norge hersker det liten tvil om.

Vi kjøper pynt og møbler til hjemmene våre for miliioner, og på kryss og tvers av vårt ganske lands blogges det daglig hundrevis av innlegg om hus, hjem, hverdagsliv og interiør.

Da redaksjonsjef Eva Høydalsvik og resten av redaksjonen i magasinet Boligdrøm gikk i gang med å lete etter Norges drømmebolig, ante de lite om den enorme responsen de ville få.

- Vi fikk inn masse herlige boliger, røper Høydalsvik til Bonytt.no.

- Redaksjonen skulle velge sine 10 favoritter, og, som seg hør og bør, var det litt personlige uenigheter og høylydte diskusjoner oss imellom. Men du verden for en herlig, morsom og utfordrende prosess!

Konkurransen

Høydalsvik forklarer at det de så etter når de skulle finne årets norske drømmebolig var et vanlig norsk hjem:

Maria er utdannet blomsterdekoratør, og elsker å sysle med innredning og interiør.

VINNEREN: 31 år gamle Maria fra Sarpsborg har Norges Drømmebolig. © FOTO: Maria Farsund Forsberg

- Vi lette etter en bolig med personlighet, et vanlig hjem som ikke nødvendigvis var fullt av dyrt design og riktige løsninger. Men hjemmet måtte også være gjennomført i stilen, og inspirerende, det var et kriterie.

Høydalsvik forklarer hva som ble lagt til grunn når finalistene skulle velges ut:

- Til syvende og sist valgte vi finalister litt blindt, uten å tenke på hvem som bodde der, hvor i landet de bodde eller slike ting. Bare interiøret og følelsen vi fikk fra bildene fikk lov til å telle.

Redaksjonen i det populære interiørmagasinet Boligdrøm innrømmer at de prøvde å få med litt variasjon blant de finalistene som ble valgt ut.

- Men det som talte aller mest, og som vi la mest vekt på, var helhet, personlighet og atmosfære.

Dette interiøret drømmer norske damer om.

DRØMMEHJEM: Helhet, personlighet og en gjennomført stil var alle kriterier da finalistene skulle velges ut forklarer redaksjonsjef i Boligdrøm, Eva Høydalsvik. © FOTO: Maria Farsund Forsberg

Leserne stemte frem Norges drømmebolig

Etter at finalistene var klare ble alle 10 lagt ut på Bonytt.no for avstemning.

- Konkurransen og finalistene skapte en del debatt, forklarer Høydalsvik.

- Det var særlig mange som syntes vi hadde valgt for hvite og for like boliger. Men vi hadde jo altså forholdt oss til de som meldte seg på. Og her var det mange hvite og romantiske boliger.

Soleklar vinner

Etter fire uker og hele 12.500 stemmer stod én vinner igjen.

31 år gamle Maria Farsund Forsberg fra Sarpsborg, som skriver bloggen Marias Verden, kan nå smykke seg selv og hjemmet sitt med den gjeve tittelen Norges Drømmebolig.

La deg inspirere av stilen til Maria.

GJENNOMFØRT: Maria har en gjennomført romantisk og frodig stil, som Boligdrøms lesere stemte som sin favoritt. © FOTO: Maria Farsund Forsberg

- Det var ingen tvil om at det var Marias hjem som var lesernes favoritt, forklarer Boligdrøms redaksjonsjef Eva Høydalsvik.

- Maria fikk nemlig hele 41 prosent av stemmene, og vant dermed overlegent foran 2. plassen, som gikk til Hanne-Mette Huseby med bloggen Huseby Living , som fikk 27 prosent av stemmene i konkurransen.

Den lykkelige vinner

Maria Farsund Forsberg, damen bak Norges Drømmebolig, bor i Sarpsborg sammen med mannen Tommy, og barna Noah på 5 år og lille Rosa på 18 måneder. Maria er utdannet blomsterdekoratør, men har for tiden tatt seg en liten pause fra jobben og er hjemme med barna.

- Jeg er både overveldet og veldig, veldig glad, røper den lykkelige vinner på telefon til Bonytt.no.

- Jeg hadde egentlig aldri trodd at det skulle bli meg som vant, det var jo så mange flotte bloggere og hjem med i konkurransen, mange av dem med kjente og svært populære blogger, så jeg ble nesten litt satt ut da jeg i går fikk telefonen i går om at jeg hadde vunnet, forteller Maria Farsund Forsberg.

Her er bloggerens spisebord.

FARGEKLATTER: To Tripp Trapp stoler flankerer spisebordet, og er som små fargeklatter i det duse interiøret. © FOTO: Maria Farsund Forsberg

La deg inspirere av Norges Drømmebolig.

ROMANTISK: Flotte lysekroner mot vegger i lyse farger gir et frodig og romantisk uttrykk i Marias hjem. © FOTO: Maria Farsund Forsberg.

Alltid elsket interiør

Forsberg forteller at hun har blogget en stund, men mest privat og for familien.

- Jeg bor jo på Østlandet, men har hele familien på Vestlandet, så derfor begynte jeg å blogge. For å kunne dele med familien alt som skjedde her hos oss, med barn og husbygging og annet hverdagsliv.

Men å blogge om hjem og interiør har absolutt gitt mersmak.

- Ja, jeg kommer nok til å fortsette å blogge mer om interiør og huset nå, spesielt etter dette, ler Forsberg.

- Det er morsomt å dele med andre bloggere ting og tang man gjør eller kjøper til hjemmet. Jeg har alltid elsket å pynte og gjøre det koselig rundt meg, med lys og blomster og hygge.

Premien

At premien for å ha Norges drømmebolig er et gavekort på hele 25.000 kroner hos House of Oslo, Norges eneste varemagasin dedikert i sin helhet til hjem, interiør og design, synes selvsagt den interiørglade bloggeren er helt topp.

Av 10 finalister stod Maria igjen som vinneren.

SOLEKLAR VINNER: Hele 41 % av stemmene gikk til Maria og hennes bolig i Boligdrøms konkurranse om Norges Drømmebolig. © FOTO: Maria Farsund Forsberg

- Å, som jeg gleder meg til å bruke det gavekortet, ler Forsberg.

- Jeg har ønsket med en rosa kjøkkenmaskin fra Kitchenaid i en evighet, men det har ikke vært snakk om, for de er så dyre. Nå derimot, kan den endelig bli min. I tillegg trenger vi sårt en ny sofa, så jeg skal nok helt fint klart å få brukt den premien!

Hva er du mest stolt av med hjemmet ditt? spurte Boligdrøm vinneren om i et tidligere intervju, da Forsberg var plukket ut som finalist:

- Jeg elsker at jeg og mannen min har planlagt dette hjemmet sammen, i fellesskap. At vi har bygget det selv, og at det er vårt, forklarer den nå lykkelige vinner.

I tillegg til gavekortet fra House of Oslo vant Maria et helgeopphold på Hotel Guldsmeden, en kaffe-kapselmaskin fra Dolce Gusto og ett års abonnement på BoligDrøm.

*Boligdrøm er en del av Egmont Hjemmet Mortensen og portalen Bonytt.no

Bloggere bor i egenbygget hus i Sarpsbord sammen med mann og barn.

HJEMMEKJÆR: Maria med bloggen Marias Verden innrømmer at hun alltid har likt å gjøre det vakkert rundt seg. © FOTO: Maria Farsund Forsberg

Les også:

Bli med hjem til damen bak bloggen Kjerstis Lykke

Drøm deg bort i mengder med interiørinspirasjon

Kule tips til innredning hos disse flinke bloggerne

Dette betyr navnet ditt

Denne saken er fra Klikk.no


Les flere nyheter fra ABC Nyheter

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden