Oppskrift på sjokolade med karamelliserte nøtter

Slik lager du denne drømmesjokoladen

Ser det godt ut? Foto: klikk.no
Ser det godt ut? Foto: klikk.no

Joda, det er kjempelett!

Alle som hittil har sett videoen (trykk på bildet ovenfor) utbrudt: «Ja, det kan jeg også lage!».

Og alle som har smakt på sier med ikke ubetydelig entusiasme: «Det her gleder jeg meg til å lage hjemme!».

Og da er i grunnen mye gjort.

Denne drømmesjokoladen er like lett å lage som idéen er god. Når det er sagt: to ting må du kunne for å få til denne sjokoladen. Det ene er å smelte sjokolade - (her ser du hvordan) og du må beherske kunsten å smelte sukker uten å brenne det. Når du smelter sukker er det helt avgjørende å følge nøye med. Når sukkeret som ligger nederst i pannen begynner å smelte og få gyllen farge, må du straks vende om.

Jeg håper ikke du synes det høres vanskelig ut. Det er enklere å lage denne enn både sjokoladesalamien (som altså ikke har annet å gjøre med salami enn at den ligner i formen, i motsetning til det mange trodde...) og de deilige churrosene du dypper i sjokolade.

Gjør sjokolade mer spennende

Den sjokoladen jeg lager i videoen har ikke annet en karamelliserte nøtter i seg. Men, her er mulighetene mange for å gjøre det enda mer spennende. Ha i litt appelsinskall, chili (for den vågale!), litt kanel, en dæsj rom, whisky eller cognac, litt bringebærjuice, brioche, kaffe, rosiner, kjeks - eller hva ditt hjerte måtte begjære sammen med sjokolade.

Lykke til!

Oppskrift på sjokolade med karamelliserte nøtter

Ingredienser:

300 g kokesjokolade

100 g sukker

150 g nøtter, valnøtter og hasselnøtter, eller andre nøtter

Fremgangsmåte:

OPPSKRIFT PÅ SJOKOLADE: Slik lager du din egen supersjokolade. Foto: Erik Hannemann OPPSKRIFT PÅ SJOKOLADE: Slik lager du din egen supersjokolade. Foto: Erik Hannemann

Ha nøttene i en tørr stekepanne. Rist dem i omtrent ett minutt.

Ha i sukkeret. La det smelte forsiktig og rør rundt underveis. Når det har fått en farge av lys karamell, ta det av platen.

Legg nøttene på bakepapir (eller en metalplate, tallerken eller lignende som du pensler med olje). La det kjøle seg helt ned. Hakk det opp i ganske små biter - enten med kniv eller med kjøkkenmaskin.

Kle en form med plastikkfolie. Hell de knuste, karamelliserte nøttene ned i formen.

Smelt sjokoladen over vannbad. Hell den over nøttene. La det stivne i kjøleskap.

Les mer fra klikk.no:

De beste potetoppskriftene

Aioli lager du enkelt på denne måten

Her er vinneren av sjokoladekonkurransen

Slik blir finnbiff morsomt på denne måten

Les mer fra abcnyheter.no:

Er du avhengig av søtt vil du alltid være det

Fikk du lyst på dette?

Så lenge må du trene for å forbrenne favorittsjokoladen

Finn flere oppskrifter til inspirasjon

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden