Naturlig gravid med firlinger

De to stolte foreldrene titter stolt på firlingene Laura-Marie, Jasmin-Emily, Kim-Lea og Sofie-Mia. Foto: All Over Press.

Og nå får de snart bli med foreldrene hjem fra sykehuset.

Den tyske kvinnen Janett Mehnert og hennes mann Marcus Mehnert fikk fire identiske firlinger 9. januar i år.

Snart kan de ta med seg jentene hjem.

Laura-Marie på 2080 gram og 43 cm, Jasmin-Emily på 2110 gram og 43 cm, Kim-Lea på 2160 gram og 43 cm og Sofie-Mia på 1990 gram og 42,5 cm.

Ligger fortsatt i kuvøse

– Det går mye bedre nå, sier pappa Marcus og fortsetter: Jeg blir modigere hele tiden, men det er fortsatt ekkelt med alle ledningene. Det hjelper at de vokser og virker mindre skjøre.

– De blir mye større og sterkere. Sakte, men sikkert blir de mer som ekte babyer. De har selv begynte å lagre fett nå, sier han stolt.

Hos mennesket forekommer tvillinger i 1 av 85 svangerskap, trillinger i 1 av ca. 7000 fødsler, firlinger og femlinger enda sjeldnere, ifølge snl.no.

Les også: Kvinne i USA fødte åttlinger

Enegget flerfødsel oppstår ved deling av et befruktet egg, som i dette tilfellet. Omkring 25 prosent av tvillinger er eneggede. Flereggede flerfødsler kan være av samme eller forskjellig kjønn, og barna ligner ikke mer på hverandre enn søsken flest, eneggede er av samme kjønn og barna er like «som to dråper vann».

Og det mener foreldrene er tydelig med de fire jentene deres også.

Les også: Skapte Mengele brasiliansk tvillingby?

– Det eneste som gjør at jeg kan se forskjellen på dem er hodene, men etter hvert som de begynner å få mer hår kommer det til å bli vanskelig, sier Marcus.

– Når de ligger ved siden av hverandre, så kan du se små forskjeller. Munnene og nesene er veldig like, men hodene har forskjellig form. En av dem har et nesten rundt hode, en har et avlangt. Så vi klarer jo å se forskjell, sier mamma Janett.

Skal være alene med jentene hjemme

Hun er på sykehuset med jentene nå, mens faren jobber.

– Vi kan nesten ikke vente til de endelig får komme hjem. Jeg vil jo være alene med dem det meste av tiden, fordi min mann er på jobb. Men når han er hjemme, vil han støtte meg, forteller hun.

Les også: Mor til nesten et fotballag

Og faren mener han begynner å få teken på bleieskiftet:

– Min kone viste meg det, så dette går bra, ikke sant, kjære? sier han.

Alenemor fikk fire jenter i Stavanger

Det har ikke vært mange firling-fødsler i Norge de siste årene. Men i 2008 fikk 35 år gamle Silje Omgård fra Stavanger fire jenter. Og hun fødte dem alle på naturlig måte.

Ida, Sarah, Isabelle og Nora trengte dermed nesten ikke noe tid i kuvøse, slik de fire jentene i Tyskland har måttet. Men det er ikke bare enkelt å være alenemor til firlinger og særlig ikke når du mangler et sted å bo.

Les flere nyheter her

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden