Boligpriser i Drammen

Her stiger prisene på leiligheter mest i Norge

REVITALISERING: Drammen blir ikke lenger oppfattet som et veikryss, men en vakker by ved elva. Prisene på leiligheter stiger mest i landet. © FOTO: Krogsveen/Zentuvo

Drammen i vinden igjen.

Boligprisene for februar var 0,5 prosent høyere enn i januar 2012. Korrigert for sesongvariasjoner var prisene uendret fra forrige måned.

Prisene er nå 7 prosent høyere enn i februar 2011. Prisveksten er nærmest identisk for alle boligtyper.

Det viser tall som meglerbransjen slapp i forrige uke.

Etter en sterk vekst i prisene i januar ser man nå en utflating.

Samtidig viser statistikken et noe differensiert marked, og det er spesielt én by som utmerker seg.

For Drammen har hatt en voldsom boligprisvekst de siste årene. Siste måned økte prisene med 1,1 prosent for leiligheter. Det er mest i landet.

De siste tre årene - fra februar 2009 til februar 2012 - har kvadratmeterprisen på leiligheter økt fra 20.000 til 28.800 kroner.

Det er en økning med hele 44 prosent på tre år.

Gode leilighetsprosjekt

Megler og jurist Morten S. Helgerud i Krogsveen berømmer Drammen kommune overfor Bonytt.no.

- De har virkelig tatt grep. Drammen blir ikke lenger oppfattet som et veikryss, men en vakker by ved elva. Og det er nettopp elva man har klart å bygge en merkevare rundt. I tillegg har det blitt bygget flotte moderne leilighetsprosjekter som har vært vellykket. Bragenes Strand, Union Brygge og Engene Park er alle eksempler på nye bomiljøer som har løftet byen opp og frem, forklarer Helgerud.

Han merker samtidig at det kommer stadig flere på visning som har adresse i Oslo. Slik var det ikke før.

- Jenter fra Drammen som traff gutter i Oslo tidligere flyttet sjelden tilbake. Det ser vi mer av nå.

Og selv om prisstigningen har vært kraftig er det fremdeles langt fra Oslo-priser.

- Vi merker at leilighetsmarkedet i Oslo er under press. Det bidrar til at Drammen kommer inn i bildet. Folk opplever å få mye mer for pengene, fortsetter Helgerud.

- I øyeblikket har han Drammens dyreste leilighet til salgs, beliggende i Engene Park. En toppleilighet på 122 kvadratmeter med prisantydning 5.490.000 kroner.

Utflating i prisene

Enkeltområder med de største byene i front har fortsatt et presset marked, noe formidlingstiden (hvor raskt boligene selges) i Oslo, Bergen og Trondheim viser med henholdsvis 14, 15 og 17 dager.

Leder i Norges Eiendomsmeglerforbund, Christian Vammervold Dreyer sier til Bonytt.no at til tross for sterk vekst i enkelte byer, registrerer meglerbransjen nå en mer normalisert prisutvikling.

- Tallene viser at det fortsatt er høy omsetning, noe som igjen viser at folk er trygge på sin egen økonomi, men vi tror på en sunn utflating i prisene fremover.

Fortsatt trøkk

Gjennomsnittlig formidlingstid for hele landet var 30 dager i februar. Dette er en dag mindre mer enn i januar 2012, og tre dager raskere enn i februar 2011.

Boligprisene steg samlet sett med 0,5 prosent fra januar til februar.

Gjennomsnittlig salgspris for omsatte boliger så langt i 2012 er 2.926.000 kroner, en økning på 4,4 prosent fra gjennomsnittsprisen for hele 2011, ifølge Norges Eiendomsmeglerforbund.

Les også:

Her ligger landets dyreste hytter

Her finner du nye interiørideer. Se Bonytts inspirasjonsguide

Nå koster gjennomsnittsboligen i Norge nesten 3 millioner kroner

Slik skal kjøkkenet se ut i 2012

Se mer om: boligpriser , bolig til salgs,

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden