Sjokoladepudding oppskrift

Slik lager du sjokoladepudding

SJOKOLADEPUDDING: Det er faktisk ikke vanskelig å lage seg en sjokoladepudding. © Foto: Erik Hannemann
SJOKOLADEPUDDING: Det er faktisk ikke vanskelig å lage seg en sjokoladepudding. © Foto: Erik Hannemann

Ja, så enkelt er det.

Sjokoladepudding er en av barndommens glansnummer. Vi hadde som regel en i skuffen. Ja, da tenker jeg på små pakningene mamma brukte.

Og så fort den pakningen med sjokoladepudding (eller rettere sagt: sjokoladepuddingpulver) ble åpnet var det duket for fest.

Først nå tenker jeg: Hva var det i den lille, brune pakken?

Nå vet jeg i alle fall nok til å gi en kvalifisert gjetning. For det skal ikke mye fantasi til for å tippe seg fram til innholdet: Sukker, kakao, maisenna - og sikkert litt "aroma", som ofte betyr vaniljesukker.

Derfor kan jeg lage det selv - av ting jeg nesten alltid har hjemme. Og er ikke det en varmende tanke?: Jeg har (nesten) alltid alt jeg trenger for å lage sjokoladepudding.

Resten er, som det sto på pakken: Ha melk i en tykkbundet kjele, rør inn det tørre og kok opp. Sett i kjøleskap til det stivner (fritt etter hukommelsen).

Sjokoladepudding er enkelt

Å lage karamellpudding er hjernekirurgi i forhold til den brune fetteren. Og for alle som har laget sjokolademousse - dette er enkle greier. Alle klarer å lage sjokoladepudding.

Spørsmålet er bare: Hvor enkelt kan du gjøre en sjokoladepudding?

Og svaret er: Ha sukker, kakao, maisenna og melk i en kjele. Kok opp og avkjøl. Du får en helt streit sjokoladepudding på den måten, men med noen få justeringer blir sjokoloadepudding bedre. Det behøver ikke være avansert, bare litt kaffe, en skvett cognac eller rom, vaniljesukker/stang eller ha i noen biter sjokolade. Min enkle oppskrift finner du nedenfor.

Hva er en sjokoladepudding?

Det hersker ikke noen endelig, etablert definisjon av pudding - verken på norsk eller engelsk. Den kan være søtt eller salt, kaldt eller varmt. I Norge vil enkelte stemmer i sjokoladepuddingmiljøet hevde at det ikke er en sjokoladepudding før den er lett sjelvende og altså laget med gelatin. Jeg har ikke så mye i mot den varianten (det er slik de ferdigkjøpte typene er laget), men det er ikke nødvendig og det tar lenger tid å lage en sjokoladepudding med gelatin.

Min oppskrift er er som en basis å regne. Du kan tilsette mange andre smaker, men gjøre sjokoladepuddingen mer morsom med nøtter, karamelliserte nøtter, bær, lag med vaniljekrem, tørket frukt og så videre.

Les også:

Pannekaker med ny topp

Slik baker du laks i ovnen

Slik lager du perfekte muffins

Denne saken er fra Klikk.no

Les flere nyheter fra ABC Nyheter