Er dette verdens kjedeligste VM?

Håpefull deltager i malingsstirring, Paul Bailey, titter på oransje maling som tørker. Foto: localtraders.com.

Få ting går for å være så kjedelig som å se på maling som tørker. Nå arrangeres VM i den lite fascinerende grenen.

Du kjenner sikkert frasen fra før. At noe er så kjedelig at det er som å se maling tørke.

Uttrykket har blant annet vært brukt om underholdningsverdien i flere norske fotballandskamper.

Nå tyder ting på at tørkende maling likevel ikke er like kjedelig å se på som myten vil ha det til.

Fra hele verden strømmer det nemlig inn søknader fra ivrige skuelystne om å få være med i verdensmesterskapet i malingstørketitting, eller hva man nå skal kalle det, som går av stabelen i England i vinter.

Sende inn bilde

For å delta i konkuransen må deltakerne sende inn et bilde av seg selv mens de titter på maling som tørker. De må i tillegg fortelle om sin favorittfarge samt opplyse om deres egen personlige rekord i malingstitting.

Les også: Solenergi med et malingstrøk

Du trenger altså ikke være i spesielt god fysisk form for å delta. Men det hjelper nok å være god på utholdenhet og ha mye fritid.

– Vi er veldig glade for at malingstittere fra hele verden har vist sin interesse for mesterskapet. Maling brukes jo over alt, så sånn sett burde det ikke være noen overraskelse at vi har fått inn påmeldinger fra både fjern og nær, sier en talsperson for konkurransen til nettstedet Metro.

Påmeldingsfristen til det spesielle VM-et er 27. januar. Deretter vil arrangørene plukke ut hvem som skal få lov til å delta i finalen.

I finalekonkurransen skal seks personer forsøke å utkonkurrere hverandre i malingsstirring.

Vinneren vil få en gjev mesterskapstittel og en ipad.

Malingsekspert: - Høres kjedelig ut

Den norske malingsprodusenten Jotun kjenner ikke til verdensmesterskapet idet ABC Nyheter tar kontakt for å overbringe den spennende nyheten.

Ingeniør Tom Simonsen i Jotun bekrefter imidlertid at det har foregått titting på maling som tørker i selskapet, og at det var temmelig kjedelig.

– Det er ikke det heftigste jeg vet om, nei. Og på laboratoriet vårt har de tittet på ekstra mye rart. Men om det nærmer seg verdensrekord er jeg mer usikker på.

Les også: Slik maler du opp flekken

Malingseksperten putter malingstitting i samme spann som å se på gress som gror hva spenning og dramatikk angår, og anslår at det vil ta mellom to til seks timer før malingen er tørr.

Han understreker likevel at mye kommer an på malingstype og hva man legger i begrepet «tørr».

– Tørr er så mye

– Jeg håper de bruker vanntynnede produkter i konkurransen, slik at deltakerne ikke blir sittende et par døgn og se på. Men tørr er så mye. Det kan være både berøringstørr eller glanstørr, som vil si at overflateglansen du ser på nylig påført maling blir mattere.

Simonsen har ingen ønsker om å delta i konkurransen selv.

– Nei, men jeg skal høre med folka på jobben her, kanskje de vil, ler han.

Les flere nyheter her

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden