Eksklusivt soverom

Innred soverommet i hotellstil

SOVEROM FOR BEHAG. Soverommet er utstyrt med med styring av liftgardiner og lys fra sengen. Det har dempede farger og myke tepper. Her får du tips for behagelige opplevelser. Foto: Espen Grønli
SOVEROM FOR BEHAG. Soverommet er utstyrt med med styring av liftgardiner og lys fra sengen. Det har dempede farger og myke tepper. Her får du tips for behagelige opplevelser. Foto: Espen Grønli

Trå inn i et rom som gir hotellfølelse.

Interiørdesigner Lone Haagensen i L'one Interiør innredet dette soverommet i hotellstil. Hun deler gjerne sine tips om hvordan du selv kan skape stilen.

Hva var målet ditt med dette prosjektet?

– Jeg ville skape en hotellfølelse på soverommet. Ett annet mål var å få inn mer dagslys. Det første vi gjorde var å sette inn nytt vindu som går helt ned til gulvet. Fra før var det et hjørnevindu og en glassdør ut til terrassen og med det nyinnsatte, er det nå tre glassflater som går helt ned til gulvet. Nå kan beboerne nyte utsikten fra sengen.

Hvilke hovedgrep gjorde du for å skape hotellfølelsen?

ROM MED UTSIKT. Fra hodeenden har beboerne fin utsikt ut til hagen. Puter fra Andrew Martin og Designers Guild. Det motoriserte liftopphenget er fra Silent Gliss. Foto: Espen GrønliROM MED UTSIKT. Fra hodeenden har beboerne fin utsikt ut til hagen. Puter fra Andrew Martin og Designers Guild. Det motoriserte liftopphenget er fra Silent Gliss. Foto: Espen Grønli

– Jeg vil første og fremst trekke frem de motoriserte liftgardinene som kan styres via det trådløse systemet fra veggen ved sengen og på badet. Bryterne ved sengen er plassert i riktig høyde slik at de er greie å rekke. Bryterrekken styrer all belysning og gardiner samtidig som den lader mobilen. Altfor få er klar over at det finnes brytere som er dekorative. La disse være med på å sette sitt preg på rommet ved å velge passende farge, form og design. Og for all del, unngå synlige ledninger.

Hva gjorde du for å skape det varme interiøret?

– Jeg brukte lune tekstiler, puter i sengen og et deilig mykt teppe på gulvet. Teppe i håndtuftet ull er deilig å trå på når du skal legge deg. Går du barbeint, får du også tørket av støv under føttene før du legger deg. Legger du teppe under sengen, er det også med på å samle interiøret i rommet, dessuten får du en fin kontrast mellom gulvet og sengen.

Soverommet har et eget bad slik hotellrom gjerne har. Har du gjort noe med det?

– Ja, her fjernet jeg døren slik at det ble fri passasje mellom rommene. En dør er ofte i veien og tar mye plass og hindrer lysinnslipp. Jeg videreførte den lyse fargen fra soverommet inn på badet for å skape helhet i uttrykket. Himling og vindusrammen fikk samme farge som veggene.

– Du blandet striper på veggen og blomstrede tekstiler, hvordan gjør man det uten at det blir rotete?

– Å blande striper og blomster er ikke noe problem, men farger og materialer må spille på lag. Det blomstrede tekstilet i liftgardinene har ensfarget kant, noe som roer det hele ned. Hele rommet har farger som går igjen i detaljer og flater, som for eksempel sengegavlen i tekstil.

– Hva la du vekt på da du valgte farger?

– At de skulle være dempet. Dør og vindusrammer fikk samme matte farge som veggene mens jeg gikk opp i glans på karmer og lister. Alle fargene i rommet er i samme nyanser. Tapetet og veggfargene er fra samme leverandør, det er et godt tips hvis fargene skal matche. Tekstilene er valgt i samme fargeskala, det samme er puter og tepper.

soverom hotellfølelseBEHAGELIG STYRING.Vinduene med liftgardiner går helt ned til gulvet. De kan styres fra brytere ved sengen og fra badet. Mykt teppe fra Ogeborg i farge Smoke er mykt å trå på. Teppe fra Ralph Lauren. Sengegavlen Easy har interiørdesigner Lone Haagensen tegnet. Den står på gulvet inntil veggen og følger gulvlistene. Foto: Espen Grønli

soverom interiørdesigner Lone Haagensen=SMART ORDNING. Tapetet bak sengegavlen har striper i samme farge som veggen. Bryterne og mobilladeren ved siden av sengen har passe høyde over nattbordet. Bryterne Gira Espirit fra Mico Matic har dekorative glassrammer. Foto: Espen Grønli

soverom, hotellfølelse
UTEN EN DØR. Soverommet er tilknyttet eget bad, og døren mellom rommene er fjernet. Det slipper inn lys samtidig som det også sparer plass. I og med at man kan se skrått inn til toalettet fra det ene soveromsvinduet, er det bryter til de elektriske liftgardinene på badet slik at man kan bli skjermet for innsyn. Nedtrappingene i taket med downlight er et dekorativ element. Garderobeskapene fra gulv til tak har fått kontrastfarge rundt, det samme har nedfellingen på himlingen. Foto: Espen Grønli

Les også

Syv tips til soverommet

Slik sover hun som en bohem

Slik får du orden på entreen

Lek med barnet ditt

Les flere nyheter her

Saken er opprinnelig skrevet for Bonytt og publisert på klikk.no.


Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden