- Facebook ødelegger ekteskap

Utroskapen florerer på Facebook. Det sosiale nettstedet er ofte medskyldig i skilsmisser, viser ny britisk undersøkelse.(Foto: Stian Lysberg Solum/Scanpix)
Utroskapen florerer på Facebook. Det sosiale nettstedet er ofte medskyldig i skilsmisser, viser ny britisk undersøkelse.(Foto: Stian Lysberg Solum/Scanpix)

En britisk spørreundersøkelse viser at Facebook nevnes i hver tredje skilsmissesøknad.

Og bak det noe sørgelige resultatet står det britiske nettstedet Divorce Online, som i likhet med 2011 utførte samme undersøkelse i 2009.

Nå har nettsiden sammenlignet svarene, og økningen i antallet skilsmisser der ordet «Facebook» blir nevnt har økt med solide 33 prosent.

Mens det i 2009 kun forekom i hver femte søknad , var andelen steget til hver tredje søknad i 2011. Ved begge anledninger deltok 5000 briter i undersøkelsen, opplyser Divorce Online.

Nettstedets talsmann, Mark Keenan, mener undersøkelsen viser at folk kan være tjent med å tenke en ekstra gang over hva de skriver på Facebook.

- Å bruke Facebook til å lufte klager som dreier seg om ekspartnere har blitt veldig vanlig, for både kvinner og menn. Vi ser dessverre at slike meldinger ofte blir brukt i rettstvister og saker som dreier seg om barneomsorg, slår han fast overfor Divorce Online.

Videre lister nettsiden opp de tre vanligste årsakene til at Facebook tar knekken på ekteskap, og hovedproblemet ser ut til å være hva han eller hun foretar seg i det sosiale nettverket.

  • Upassende meldinger til det motsatte kjønn
  • Separerte par som skriver ufine ting om hverandre
  • Facebookvenner som rapporterer om hva partneren driver med

Problemet er altså ikke hvor mye tid partneren bruker på Facebook, ifølge Divorce Online. Det må likevel kunne sies å være en forholdsvis mager trøst hvis ekteskapet først skulle havarere.

Les også: Dette risikerer utro menn

Les også: - Utro kvinner sender flest sex-meldinger

Les også: - Utro fedre får utro døtre

Les flere nyheter

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden