FOOD ART:

Dette bildet er laget av mat

MATKUNST: Den britiske fotografen Carl Warner lager kunst som kan spises. Skal det være en tur i et sjokoladetog? © FOTO: Carl Warner
MATKUNST: Den britiske fotografen Carl Warner lager kunst som kan spises. Skal det være en tur i et sjokoladetog? © FOTO: Carl Warner

Maser du på barna om å slutte å leke med maten, kan det være på tide å slakke av litt på reglene. For se hvor fantastisk kunstverket kan bli!

Er du en av de foreldrene som stadig maser på barna om å slutte å leke med maten?

Vifter du med pekefingeren når poden later som om potetene er båter og ketsjupen er hav?

Kanskje skal du slakke av litt på reglene. For se hvor fantastisk kunstverket til slutt kan bli!

Den britiske fotografen Carl Warner har de siste 20 årene stort sett jobbet i reklamebransjen. For ti år siden begynte han å komponere landskaper av matvarer, som han fotograferer i sitt studio i London. Komposisjonene fotograferes lag for lag, og settes til slutt sammen til ett bilde.

Foodscapes

De fleste bildene har samme komposisjon som tradisjonelle landskapsbilder, slik at de ved første øyekast skal ligne et vanlig landskapsfotografi.

JULESTEMNING: En julelandsby må selvfølgelig lages av kjeks og kaker. © FOTO: Carl WarnerJULESTEMNING: En julelandsby må selvfølgelig lages av kjeks og kaker. © FOTO: Carl Warner

Matvarene som brukes, varierer etter motivet. Til julelandsbyen har Warner brukt kjeks og kaker, kystlandskapet er laget av fisk og skalldyr.

SJØMAT: Hva annet kan et hav være laget av, enn fisk? © FOTO: Carl WarnerSJØMAT: Hva annet kan et hav være laget av, enn fisk? © FOTO: Carl Warner

Skal det være en tur i en campingloff? Ifølge Warner selv er det beste med kunsten hans det lille øyeblikket da seeren oppdager at bildet er laget av mat.

PÅ LOFFEN: Et stort, øde landskap med brød, musli og løk. © FOTO: Carl WarnerPÅ LOFFEN: Et stort, øde landskap med brød, musli og løk. © FOTO: Carl WarnerWarner har etter hvert fått mye oppmerksomhet for sine utrolige "foodscapes", som han kaller kunstverkene. I fjor ga han ut boka "Carl Warner's Food Landscapes" , og til våren gir han ut barneboka "A World of Food".

Du kan se flere av hans fantastiske matbilder her.

La barna leke

Carl Warners matkunst er kanskje i overkant ambisiøs for de fleste av oss. Men hvis du vil lage morsom mat med ungene finnes det mange fine nettsider med inspirasjon, tips og gode råd.

Ungene kan for eksempel lage en julenisse av paprika og kinakål. Eller et juletre av ost og oliven.

Amerikanske Lana Glass driver nettstedet EdibleCraftsOnline, der hun gir trinnvise råd om hvordan man kan gjøre maten mer spennende for barn - og hvordan barna kan leke med maten på en kreativ måte selv. Enkelt og gøy. Og kanskje det får ungene til å spise mer frukt og grønt også?

Mat med personlighet

Saxton Freymann er en amerikansk kunstner som lager morsomme figurer av frukt, grønnsaker og brød. Han har gitt ut flere bøker med bilder av matkunst sammen med Joost Elffers, blant annet "Dog Food", "Baby Food" og "Fast Food". Kanskje hans blide sitroner eller sinna rundstykke er en ide til neste gang du skal ha barnebursdag?

FÅREKÅL: Blomkål som breker. © FOTO: Saxton FreymannFÅREKÅL: Blomkål som breker. © FOTO: Saxton Freymann

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden