Meny

Ti smarte hjemmekontorer

Her får du gjort jobben - hjemmefra

PERSONLIG JOBBPLASS: Hjemmekontoret er dekorert med mange familiebilder, og en lekker tapet fra Berge Interiør. Skrivepulten er tilpasset etter veggen. Foto: Anniken Zahl Furunes

En arbeidsplass trenger ikke se ut som en arbeidsplass. Stjel løsningene fra disse ti hjemmekontorene.

Å kunne jobbe hjemmefra er en mulighet stadig flere benytter seg av. Men man trenger ikke nødvendigvis ha et eget, separat rom for å etablere et hjemmekontor.

Flere av disse løsningene viser at du kan rigge til en plass for jobb, lekser eller hobbyarbeid på et sted du kanskje ikke hadde tenkt deg.

Designikoner i gangen

Gangarealer kan være gode steder å etablere en kontorplass. Slik tar man i bruk hele huset. I dette loppehjemmet har beboeren fått plass til den amerikanske designeren George Nelsons ikoniske kontorpult fra 1958. Møbelet ble opprinnelig designet som ”Ladies' desk”, men er siden blitt tatt i bruk i mange private hjem.

En skjenk fra omtrent samme tidsepoke - et typisk innslag i såkalt retrostil - er plassert langs motsatt vegg, og rommer blant annet nødvendig kontorrekvisita.

RETROKONTOR: Hjemmekontoret er innredet med designikonet Home Desk fra Vitra. Foto: Espen GrønliRETROKONTOR: Hjemmekontoret er innredet med designikonet Home Desk fra Vitra. Foto: Espen Grønli

Gjenbrukskontoret

Kunsten å gjøre kupp på loppemarked er et godt utgangspunkt for en personlig arbeidsplass hjemme. Dette vesle hjemmekontoret er satt sammen av forskjellige typer bruktkjøp; et skoleatlas på veggen, en gammel kontorstol og mel-og sukkerskuffer som her brukes til oppbevaring av kontorrekvisita. Når beboerne trenger pause fra skjermen kan hun la øynene hvile på fjordlandskapet rett utenfor.

GJENBRUK PÅ ARBEIDSPLASSEN: Dette hjemmekontoret har smarte, små bokser for oppbevaring av småting, og større bokser for store ting. Verdenskartet på veggen er et gammelt skolekart, og fungerer nå som veggkunst. Foto: Frode Larsen GJENBRUK PÅ ARBEIDSPLASSEN: Dette hjemmekontoret har smarte, små bokser for oppbevaring av småting, og større bokser for store ting. Verdenskartet på veggen er et gammelt skolekart, og fungerer nå som veggkunst. Foto: Frode Larsen

Arbeidskjøkken

I enden av kjøkkenet er det etablert en hjemmekontorplass, uten at det egentlig synes. Alt av kontorrekvisita, inkludert laptop, gjemmes unna i kjøkkenskuffer og -skap når de ikke er i bruk.

Løsningen tillater at noen kan sitte og sulle i hjørnet under middagsforberedelsene. Når maten kommer på bordet, slipper man å rydde spisebordet for papirer.

KJØKKENARBEID: Kjøkkenet har et praktisk lite kontorhjørne på enden av kjøkkenbenken. Foto: Sveinung BråthenKJØKKENARBEID: Kjøkkenet har et praktisk lite kontorhjørne på enden av kjøkkenbenken. Foto: Sveinung Bråthen

Tilflukt på soverommet

Det finnes flere gode råd for å lykkes med et godt soverom. Å bruke soverommet som arbeidsplass er gjerne ikke et av dem. Et kompromiss er å gjemme kontoret inne i et skap. Inne i denne garderoben befinner det seg en utfellbar skriveplate. Her er det mulig å sette seg ned en stakket stund og få unna litt overtidsarbeid mens familien herjer i resten av huset. Når man trenger en pust i bakken, er sengen forlokkende nær, på godt og vondt.

SKAPARBEID: En utfellbar pult i klesgarderoben gir mulighet for å sette av en kort arbeidsøkt. Foto: Espen GrønliSKAPARBEID: En utfellbar pult i klesgarderoben gir mulighet for å sette av en kort arbeidsøkt. Foto: Espen Grønli

Hjemmesnekret hjemmekontor

Med et minimum av snekkerferdigheter kan du bygge dine egne hyller. Både reolsystemet og skrivebordet er snekret av beboeren. Hyllesystemet er i ubehandlet kryssfinerplater, bordet er satt sammen av osb-plater, et rimelig byggematerial laget av furuflis.

HJEMMELAGD OG GJENBRUK: Hjemmekontoret består av hjemmelagde møbler og bruktfunn. Foto: Yvonne WilhelmsenHJEMMELAGD OG GJENBRUK: Hjemmekontoret består av hjemmelagde møbler og bruktfunn. Foto: Yvonne Wilhelmsen

Inspirerende hobbykrok

Noen lar seg inspirere av at det myldrer til på arbeidsplassen.

En miks av private bilder, tegninger og bøker i nogenlunde samme fargepalett sørger for et vell av impulser uten at man fortaper seg i rot.

HVITT, BEIGE OG FRODIG: På denne arbeidsplassen er det lagt opp til at det kan myldre litt. Det krever desto strengere krav til orden. Foto: Sveinung BråthenHVITT, BEIGE OG FRODIG: På denne arbeidsplassen er det lagt opp til at det kan myldre litt. Det krever desto strengere krav til orden. Foto: Sveinung Bråthen

Kontor på hjul

Det rødmalte hjemmekontoret går på hjul, og fungerer som romdeler når den rulles ut fra nisjen.

I rommet som åpnes bak, er det en skjermet lekestue for barna. Den kreative løsningen åpner for god kontakt mellom generasjonene – mellom lek og arbeid.

Prosjektet er tegnet av det norske arkitektkontoret Dahle & Breitenstein.

FLEKSIBEL LØSNING: Arbeidsplassen for to personer kan trekkes ut fra nisjen og benyttes som romdeler i allrommet. Foto: Nils Petter DaleFLEKSIBEL LØSNING: Arbeidsplassen for to personer kan trekkes ut fra nisjen og benyttes som romdeler i allrommet. Foto: Nils Petter Dale

Arbeid bak senga

Ved fotenden av dobbeltsengen er det bygget opp en halvvegg. Den rommer tv-skjerm på den ene siden og en utfellbar arbeidspult med kontorrekvisita på den andre siden.

Slissene i halvveggen sørger for lufttilførsel til elektronikken. Prosjektet er ved Momenta arkitekter.

SKJULT I HALVVEGGEN: Veggen ved fotenden av sengen er egentlig en boks fylt med elektronikk og kontorrekvisita. Foto: Sveinung BråthenSKJULT I HALVVEGGEN: Veggen ved fotenden av sengen er egentlig en boks fylt med elektronikk og kontorrekvisita. Foto: Sveinung Bråthen

Jobben under trappa

Det finnes mange konstruktive løsninger til hvordan utnytte det litt vriene volumet under trappa. I dette prosjektet har beboer og interiørdesigner Regina Øvergaard utnyttet plassen til å etablere et hjemmekontor.

Benken gir ikke maks komfort, men sørger for at to barn kan sitte ved siden av hverandre og bruke datamaskinen når mor ikke jobber.

Alle ledningene er løftet opp fra gulvet og festet under pulten, både for å skape et ryddig uttrykk og for å gjøre renhold enklere. For å unngå at støv og smuss faller ned på arbeidsplassen har beboeren montert lister bakerst på trappetrinnene. Både benk, bord og hyller er skåret til av mdf-plater fra en byggvarehandel.

UTNYTTET ROMMET UNDER TRAPPA: Et fullverdig hjemmekontor er etablert i det vesle volumet under trappa. Foto: Bjørg Hexenberg StaveliUTNYTTET ROMMET UNDER TRAPPA: Et fullverdig hjemmekontor er etablert i det vesle volumet under trappa. Foto: Bjørg Hexenberg Staveli

Spesialtilpasset hjemmekontor

Arbeidsbenk og hyller er spesialtilskåret av en benkeplate i eik. Et dekorativt, rosamønstret tapet på fondveggen og familiebilder i hjørnet gir kontoret et personlig og hjemlig preg, samtidig som det er tilstrekkelig arbeidsplass og oppbevaringsplass til at kontoret faktisk fungerer som arbeidsplass.

PERSONLIG JOBBPLASS: Hjemmekontoret er dekorert med mange familiebilder, og en lekker tapet fra Berge Interiør. Skrivepulten er tilpasset etter veggen. Foto: Anniken Zahl FurunesPERSONLIG JOBBPLASS: Hjemmekontoret er dekorert med mange familiebilder, og en lekker tapet fra Berge Interiør. Skrivepulten er tilpasset etter veggen. Foto: Anniken Zahl Furunes

Les også:

Tips og triks til hjemmekontoret

Slik pimper du Ikea-boksene

Alt om graviditet og fødsel på iPad

Denne saken ble skrevet av Bonytt og først publisert på Klikk.no.

Les flere saker fra ABC Nyheter.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
14:47 Spenningen øker: – Britiske spesialstyrker til Persiabukten14:40 Nav-sjef positiv til å øke nedre pensjonsalder14:39 Syrer dømt til tolv års fengsel for terrorplanlegging i Danmark14:31 Innkaller til krisemøte om bompenger14:26 Arkeologer advarer mot ny flyplass nært Machu Picchu14:05 Stanser økte bompenger i byene13:57 Kina opphever utestengelse av norsk laks13:45 Fanget i handelskrig mellom USA og Kina13:30 Rapport avslørte farlige situasjoner. – Helt trygt, mener Ruter13:24 Vil gjøre det enklere å komme inn på boligmarkedet i Oslo13:05 Lærer tildelt årets Holmboepris13:04 Graham Hansen signerte for Barcelona12:51 Cavendish sykler Tour of Norway12:50 Regjeringen foreslår å fjerne sang fra norskfaget12:45 Sønner trues med selvmord om de ikke gifter seg med kusina12:38 Tysk «shariapoliti» for retten12:26 Venter med nye søk etter Trine Frantzen12:15 Hver fjerde innbygger måtte bøte med livet under skrekkregimet12:00 Statkraft inngår langsiktig avtale11:58 Huawei-kunder kan ha krav på å heve kjøpet11:57 Familieselskap selger seg ut av Norled11:45 Ektepar truet med kniv av innbruddstyver11:33 Salvini raser etter at migranter ble satt i land11:32 Stina Nilsson dropper Norge-samling11:30 Norsk-amerikansk skatteavtale rammer sjamanen10:59 Juncker advarer mot å løpe etter populistene10:51 Rankingrekord for Ruud10:50 Regjeringen vil fjerne sang fra norskfaget10:43 Svindyr United-fiasko, nederst på verditabellen10:42 UEFA vil sette fansen først i 2020-EM10:34 Fafo: Mange har stereotypiske holdninger til minoriteter09:54 Ny president i Ukraina oppløser parlamentet09:48 Bollestad kaller Mattilsynet inn på teppet09:46 Liten økning i antall fødsler i Norge09:44 – Oljen har blitt en kulturkrig08:59 Zidane signaliserer Bale-exit08:58 Assange blir etterlyst av svensk påtalemyndighet08:47 MDG-landsmøtet vil sende vindkraftstriden til sjøs08:44 PSG-stjerne satte fart på Real-ryktene08:42 Fall i billettpriser svekker overskudd for Ryanair08:28 City-sjefen innrømmer at eventyrsesongen ikke er nok08:05 Slår beina under cannabisforskning i USA07:59 Mann tiltalt for voldtekt og familievold gjennom 18 år07:43 Google presses til å kutte kontakten med kinesiske Huawei07:08 Sudan-forhandlingene gjenopptas06:45 45 arbeidere tar laksepakkeri til retten06:00 WHO: Slangebitt er verdens største skjulte helsekrise05:53 Redusert fremkommelighet på E6 ut oktober05:51 Dette skjedde i natt05:50 Dette skjer i dag05:33 Trump vil nekte Iran atomvåpen05:30 Grundig svensk etterforskning av tortur i Syria05:18 Psykologspesialist: – Gi pedofile sexdukker på resept04:57 Amerikansk ambassadør besøker Tibet04:39 Kun halvparten varsler om kritikkverdige forhold03:46 Vekst i Japansk økonomi i første kvartal03:16 To døde og mange skadd da bar kollapset i Kina02:38 Sykehus granskes etter sju feiloperasjoner01:54 Danmark vurderer å utplassere jagerfly på Grønland01:48 Tidligere utenriksminister tilbyr hjelp til å hente hjem norske barn av IS-foreldre01:17 Elleve personer drept i barskyting i Brasil00:25 Steinkasting mot hus i Oslo00:01 Røe Isaksen vil ha ny gjennomgang av ytringsfriheten23:54 USA legger fram Midtøsten-plan neste måned23:34 Trump truer Iran med utslettelse22:46 Kvinnelig barnevernsansatt tiltalt for misbruk av stilling og seksuell omgang med tenåring22:30 Mattilsynets tilstandsrapport om minkfarm var full av feil21:58 Håndball: Elverum ble sluttspillmester21:53 Acosta-show i Bodø da Brann tok sin tredje strake seier21:09 Far og datter savnet etter eksplosjon i Tyskland20:53 Norske observatører deporteres fra Vest-Sahara20:46 Renset «det onde» ut av en tilfeldig valgt kvinne: – Jeg begynte å gråte veldig20:10 Kristiansund forlenget rekken uten tap20:09 Sarpsborg-nedturen fortsetter, tapte hjemme mot Ranheim20:03 Strømsgodset snudde mot Tromsø19:55 Odd herjet med LSK – troner alene på tabelltopp19:54 Etterlengtet opptur for Rosenborg, slo Mjøndalen i dramatisk kamp19:12 Mol og Sørum vant storturnering i Brasil18:51 To personer er funnet døde i skredområde på Svalbard18:01 Motorsykkel kolliderte med bil i Larvik18:00 Ny lakseavtale mellom Norge og Kina17:49 Komponist Alfred Janson er død17:33 Flere måtte evakueres fra berg-og-dal-bane i Sverige16:32 Trafikkulykke i Aust-Agder: Bil kjørte i fjellvegg – én person omkom16:09 Tidligere fylkesmann Signe Marie Stray Ryssdal er død15:55 Bombe mot turistbuss ved pyramidene i Egypt14:54 Norsk Madonna-danser sier hun ble avhørt etter Eurovision-opptreden14:41 Syklist kolliderte med bil på Voss14:31 Samferdselsministeren i bompengekrangel med byrådslederen i Bergen14:04 Dykkere fant død person i Stavanger13:28 Vil du ha en jobb med mye makt? Bli politiker13:24 Nyvalg i Østerrike i september13:23 Saudi-Arabia klar til å forsvare seg mot Iran12:56 Ni migranter stanset av fransk kystvakt på vei til Storbritannia12:55 Prinsessen og Verrett gjester i rojalt bryllup12:24 Tysk utsending i samtale med Taliban-leder12:21 Brasils miljøminister: – Norges milliardbidrag i Amazonas-fondet er bortkastet12:20 Syklist kolliderte med bil på Voss11:48 100 år etter: Bildene som endret vårt syn på universet11:38 Når fett blir til gull
Siste nytt
14:47VerdenSpenningen øker: – Britiske spesialstyrker til Persiabukten14:40PengerNav-sjef positiv til å øke nedre pensjonsalder14:39VerdenSyrer dømt til tolv års fengsel for terrorplanlegging i Danmark14:31MotorInnkaller til krisemøte om bompenger14:26ReiseArkeologer advarer mot ny flyplass nært Machu Picchu14:05MotorStanser økte bompenger i byene13:57PengerKina opphever utestengelse av norsk laks13:45PengerFanget i handelskrig mellom USA og Kina13:30MotorRapport avslørte farlige situasjoner. – Helt trygt, mener Ruter13:24PengerVil gjøre det enklere å komme inn på boligmarkedet i Oslo13:05KulturLærer tildelt årets Holmboepris13:04SportGraham Hansen signerte for Barcelona12:51SportCavendish sykler Tour of Norway12:50KulturRegjeringen foreslår å fjerne sang fra norskfaget12:45StemmerSønner trues med selvmord om de ikke gifter seg med kusina12:38VerdenTysk «shariapoliti» for retten12:26NorgeVenter med nye søk etter Trine Frantzen12:15VerdenHver fjerde innbygger måtte bøte med livet under skrekkregimet12:00PengerStatkraft inngår langsiktig avtale11:58PengerHuawei-kunder kan ha krav på å heve kjøpet11:57PengerFamilieselskap selger seg ut av Norled11:45NorgeEktepar truet med kniv av innbruddstyver11:33VerdenSalvini raser etter at migranter ble satt i land11:32SportStina Nilsson dropper Norge-samling11:30PengerNorsk-amerikansk skatteavtale rammer sjamanen10:59PolitikkJuncker advarer mot å løpe etter populistene10:51SportRankingrekord for Ruud10:50PolitikkRegjeringen vil fjerne sang fra norskfaget10:43SportSvindyr United-fiasko, nederst på verditabellen10:42SportUEFA vil sette fansen først i 2020-EM10:34NorgeFafo: Mange har stereotypiske holdninger til minoriteter09:54PolitikkNy president i Ukraina oppløser parlamentet09:48PolitikkBollestad kaller Mattilsynet inn på teppet09:46Helse og livsstilLiten økning i antall fødsler i Norge09:44Politikk– Oljen har blitt en kulturkrig08:59SportZidane signaliserer Bale-exit08:58VerdenAssange blir etterlyst av svensk påtalemyndighet08:47PolitikkMDG-landsmøtet vil sende vindkraftstriden til sjøs08:44SportPSG-stjerne satte fart på Real-ryktene08:42ReiseFall i billettpriser svekker overskudd for Ryanair08:28SportCity-sjefen innrømmer at eventyrsesongen ikke er nok08:05VerdenSlår beina under cannabisforskning i USA07:59NorgeMann tiltalt for voldtekt og familievold gjennom 18 år07:43VerdenGoogle presses til å kutte kontakten med kinesiske Huawei07:08VerdenSudan-forhandlingene gjenopptas06:45Penger45 arbeidere tar laksepakkeri til retten06:00Helse og livsstilWHO: Slangebitt er verdens største skjulte helsekrise05:53NorgeRedusert fremkommelighet på E6 ut oktober05:51NorgeDette skjedde i natt05:50NorgeDette skjer i dag05:33VerdenTrump vil nekte Iran atomvåpen05:30VerdenGrundig svensk etterforskning av tortur i Syria05:18Helse og livsstilPsykologspesialist: – Gi pedofile sexdukker på resept04:57VerdenAmerikansk ambassadør besøker Tibet04:39NorgeKun halvparten varsler om kritikkverdige forhold03:46PengerVekst i Japansk økonomi i første kvartal03:16VerdenTo døde og mange skadd da bar kollapset i Kina02:38Helse og livsstilSykehus granskes etter sju feiloperasjoner01:54VerdenDanmark vurderer å utplassere jagerfly på Grønland01:48NorgeTidligere utenriksminister tilbyr hjelp til å hente hjem norske barn av IS-foreldre01:17VerdenElleve personer drept i barskyting i Brasil00:25NorgeSteinkasting mot hus i Oslo00:01PolitikkRøe Isaksen vil ha ny gjennomgang av ytringsfriheten23:54VerdenUSA legger fram Midtøsten-plan neste måned23:34PolitikkTrump truer Iran med utslettelse22:46NorgeKvinnelig barnevernsansatt tiltalt for misbruk av stilling og seksuell omgang med tenåring22:30NorgeMattilsynets tilstandsrapport om minkfarm var full av feil21:58SportHåndball: Elverum ble sluttspillmester21:53SportAcosta-show i Bodø da Brann tok sin tredje strake seier21:09VerdenFar og datter savnet etter eksplosjon i Tyskland20:53VerdenNorske observatører deporteres fra Vest-Sahara20:46KulturRenset «det onde» ut av en tilfeldig valgt kvinne: – Jeg begynte å gråte veldig20:10SportKristiansund forlenget rekken uten tap20:09SportSarpsborg-nedturen fortsetter, tapte hjemme mot Ranheim20:03SportStrømsgodset snudde mot Tromsø19:55SportOdd herjet med LSK – troner alene på tabelltopp19:54SportEtterlengtet opptur for Rosenborg, slo Mjøndalen i dramatisk kamp19:12SportMol og Sørum vant storturnering i Brasil18:51NorgeTo personer er funnet døde i skredområde på Svalbard18:01NorgeMotorsykkel kolliderte med bil i Larvik18:00PengerNy lakseavtale mellom Norge og Kina17:49NorgeKomponist Alfred Janson er død17:33VerdenFlere måtte evakueres fra berg-og-dal-bane i Sverige16:32NorgeTrafikkulykke i Aust-Agder: Bil kjørte i fjellvegg – én person omkom16:09NorgeTidligere fylkesmann Signe Marie Stray Ryssdal er død15:55VerdenBombe mot turistbuss ved pyramidene i Egypt14:54KulturNorsk Madonna-danser sier hun ble avhørt etter Eurovision-opptreden14:41NorgeSyklist kolliderte med bil på Voss14:31NorgeSamferdselsministeren i bompengekrangel med byrådslederen i Bergen14:04NorgeDykkere fant død person i Stavanger13:28PengerVil du ha en jobb med mye makt? Bli politiker13:24PolitikkNyvalg i Østerrike i september13:23VerdenSaudi-Arabia klar til å forsvare seg mot Iran12:56VerdenNi migranter stanset av fransk kystvakt på vei til Storbritannia12:55NorgePrinsessen og Verrett gjester i rojalt bryllup12:24VerdenTysk utsending i samtale med Taliban-leder12:21NorgeBrasils miljøminister: – Norges milliardbidrag i Amazonas-fondet er bortkastet12:20NorgeSyklist kolliderte med bil på Voss11:48Verden100 år etter: Bildene som endret vårt syn på universet11:38PengerNår fett blir til gull