Pannekaker med marsipan og sjokoladeSlik har du ikke spist pannekaker før
Pannekaker blir super dessert med dette her.
Disse pannekakene egner seg ikke spesielt godt som middagsmat. Noen vil sikkert hevde at de ikke passer som dessert heller.
Men, det gjør jeg. I alle fall når jeg er i det barnslige hjørnet.
Pannekaker til dessert
Selv er jeg (som noen vet) ikke så glad i pannekaker som middagsmat. Jeg løser denne kulinariske knuten ved å lage en stor pannekakerøre . Så spiser alle seg middagsmette på pannekaker, mens jeg lager noe annet til meg selv (her er for øvrig 15 idéer til pannekakefyll). Resten av pannekakerøra blir dessert til meg, og de andre som orker enda litt til.
I sommer fikk jeg dilla på pannekaker med bananer og grand marnier . Og jeg liker også de morsomme og grove pannekakene her. Men, etter en kort og barnslig brainstorm kom jeg opp med følgende pannekakekonsept: Marsipan, aprikossyltetøy og revet, mørk sjokolade.
Artikkelen fortsetter under annonsenArtikkelen fortsetter under annonsenFor mye av det gode? Ja, det har jeg for vane (bare sjekk denne nådeløse desserten). Men når det sagt så ble dette en suksess for store og små.
Slik lager du pannekaker med marsipan
Pannekakene steker du på vanlig måte. Så kjevler du ut marsipan og legger på pannekaka. Smør aprikossyltetøy på marsipanen (har du fått nok nå?) og dryss over revet sjokolade.
Nå er det ingen som sier at du skal spise hele pannekaka. Jeg rullet den opp og skar den opp i fire, fem biter og festet dem med en tannpirker (eller grillspyd av tre, for å være nøyaktig).
Artikkelen fortsetter under annonsenArtikkelen fortsetter under annonsenDessert
Pannekaker med marsipan og sjokolade
Ja, du må være glad i mektige desserter for å like denne...
INGREDIENSER
Pannekaker
2 stk egg
1,5 dl hvetemel
1 klype salt
2,5 dl melk
Fyll
200 g marsipan
100 g sjokolade
4 ss aprikosmarmelade
FREMGANGSMÅTE
Lag pannekakene ved å knekke eggene og blande sammen resten av ingrediensene i en bolle. La det svelle litt før du steker.
Artikkelen fortsetter under annonsenStek pannekaker i godt med smør.
Kjelve marsipanen så tynn du klarer. Skjær ut sirkler som er litt mindre enn pannekakene. Legg marsipanen på pannekakene.
Smør på aprikossyltetøy.
Riv sjokoladen og dryss den på.
Rull pannekaken sammen. Skjær opp i 4-5 biter og fest dem med en tannpirker eller små grillspyd av tre.
Vil du ha gode oppskrifter i innboksen din hver fredag? Klikk her.
Les også:
En ukemeny for deg som liker god mat
Slik lager du perfekte muffins
Saken er opprinnelig publisert på klikk.no.