Nancys frekke protest kan vinne modellkonkurranse

Foto: Sharon Skloss

Nancy Upton reagerte på at klesgiganten American Apparel ville stille formfulle jenter opp «som kveg». Nå leder hun i merkets egen modellkonkurranse.

Hun poserer med kyllinglår i badebassenget, pai foran skrittet, med sjokoladesaus rennende nedover brystene og innsmurt i dressing i badekaret.

«Jeg heter Nancy Upton. Jeg er en størrelse 12 og ville vise American Apparel mitt friske ansikt (og fyldige figur). Min gode venn Shannon kom for å ta bilder av meg, men jeg klarte ikke å slutte å spise.»

Slik presenterer 24-årige Nancy Upton fra Texas seg selv på sin egen hjemmeside. Nå ligger hun på førsteplass i American Apparels modelkonkurranse.

Vil ikke bli American Apparel-modell

Nancy Upton har likevel ingen ambisjoner om å bli klesmerkets nye fyldige alibi.

- Jeg vil såvisst ikke stille som modell for American Apparel. Jeg er ikke enig med deres måte å drive forretninger på. Jeg vil heller ikke forvente at de ber meg om det, selv om jeg skulle bli den som får majoriteten av stemmene, skriver Upton på bloggen sin.

Størrelse-kritikk

Det begynte med at klesmerket American Apparel startet modellkonkurransen «Next big thing» i forbindelse med at de for første gang fører klær i størrelse XL i sine butikker.

«Vi leter etter friske ansikter (og kropper med kurver) som kan fylle ut disse babyene [slang for "klesplaggene" Red anm.]. Hvis du tror at du har det som kreves for å bli vår neste XLente modell, send oss bilder av deg og det du har og bevis det.»

American Apparel har flere ganger blitt kritisert for at de fører små størrelser i sine butikker. Deres nye XL-størrelse tilsvarer en europeisk størrelse 40.

- Stilles opp som kveg

Nancy Upton er postitiv til at klesmerket nå velger å innføre større størrelser, men hun synes at måten de henvender seg til XL-jenter på er nedverdigende og fornærmende.

- Jeg tenkte. «Wow! De har virkelig ingen respekt for kvinner i større størrelser. De kommer til å stille de opp som kveg og finne på ordspill til de blir blå i ansiktet.» Det slo meg at med utgangspunkt i deres «Hei, kom igjen feite jenter, nå kan dere også leke» tone, ville det være ganske brilliant å svare på en lignende ertende måte, sier Upton til nettstedet Jezbel.

Nancy hadde en søndag fri. Hun tok en tur på matbutikken, kjøpte inn noen matvarer og inviterte veninnen og fotografen Shannon Skloss på besøk. Slik fikk de i stand fotoopptaket som nå ligger an til å vinne American Apparels modellkonkurranse.

Ettersom Upton har fått oppmerksomhet har American Apparel nå stengt avstemningen i konkurransen. Selv om Nancy Upton leder overlegent i statistikken over de høyes rankede modellene sier klesmerket at de vil vente til neste uke med å kåre en vinner.

Les flere nyheter fra ABC Nyheter

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden