Meny

Sjarmtroll på Skaugum-trappa

En blid og opplagt kronprinsfamilie hilste og vinket da barnetoget i Asker passerte forbi trappen på Skaugum tirsdag morgen. Foto: Heiko Junge (Scanpix)
Tradisjonen tro sto kronprinsparet og prinsebarna på trappen på Skaugum og hilste det lokale barnetoget. Asker-tradisjonen med blomsterbarn ble også holdt i hevd.

En sløyfepyntet Milly Kakao stjal deler av oppmerksomheten til både prinsebarn og pressefotografer. Foto: Heiko Junge (Scanpix)En sløyfepyntet Milly Kakao stjal deler av oppmerksomheten til både prinsebarn og pressefotografer. Foto: Heiko Junge (Scanpix)

Det er vanskelig å si hvem som fikk mest oppmerksomhet, hunden Milly Kakao eller de yngste barna, da kronprinsfamilien tradisjonen tro tok imot det lokale barnetoget på Skaugum 17. mai om morgenen.

Les også: Strålende 17. mai-feiring i øst

Hele familien stilte i bunader, mens familiehunden var pyntet med sløyfe i rødt, hvitt og blått.

På en dag preget av sterke tradisjoner er selvfølgelig ikke valget av klesdrakt tilfeldig, og kronprins Haakon stilte som vanlig i Asker-drakt. Kronprinsesse Mette-Marit har de siste årene alternert mellom Asker-drakt og noen av de andre bunadene hun har. I år falt valget på Rogaland, den samme bunaden hun brukte da hun første gang som vertinne på Skaugum hilste barnetoget i Asker i 2002.

Kronprinsbarna Ingrid Alexandra og Sverre Magnus feiret begge nasjonaldagen i Vest-Agder-bunad.

Barnetog og blomsterbarn

Mette-Marits sønn Marius, også han i Vest-Agder-bunad, sluttet seg til resten av familien etter å ha passert sammen med skolen sin, Solvang ungdomsskole i Asker. Neste år får også lillesøster Ingrid Alexandra mulighet til å gå i barnetoget sammen med sin klasse på Jansløkka. Det er nemlig først fra andre klasse barna i Asker får gå i barnetoget, og Ingrid går fortsatt i første.

Asker-tradisjonen med blomsterbarn ble også holdt i hevd. Det er ikke hvem som helst som få bli blomsterbarn på Skaugum. Det er elever i andre klasse med bursdag på eller svært nær nasjonaldagen som får æren av å overrekke blomster til de kongelige. Ett av årets blomsterbarn, Sander, fyller åtte år på dagen, mens Emma feiret sin dag søndag. Begge preget av stundens alvor, men kunne etter overrekkelsen smilende fortelle NTB at det hadde gått fint.

Lang, lang rekke

Til sammen besto toget av rundt 30 skoler, og det vel tok tre kvarter før alle hadde kommet forbi de kongelige.På tampen av barnetoget dukket siste «familiemedlem» også opp på trappa. Hunden Milly Kakao tok «sjarmøretappen» og fikk sin andel av oppmerksomheten og vel så det. Familiens yngste koste med kjæledyret, mens de mange oppmøtte pressefotografenes kameraer gikk varme.

(©NTB)


Les flere nyheter her

Populært