Prins William og Catherine overrasket alle

Britenes nygifte yndlinger, prins William og hans Catherine, har utsatt bryllupsreisen på ubestemt tid. Frykt for sikkerheten kan være forklaringen, spekuleres det i britiske medier. Foto. REUTERS/SCANPIX
Britenes nygifte yndlinger, prins William og hans Catherine, har utsatt bryllupsreisen på ubestemt tid. Frykt for sikkerheten kan være forklaringen, spekuleres det i britiske medier. Foto. REUTERS/SCANPIX

London (NTB): Britenes nygifte yndlinger, prins William og hans Catherine , har overrasket alle ved å utsette sin planlagte bryllupsreise. Frykt for sikkerheten kan være forklaringen, spekulerer britiske medier.

– Hertugen og hertuginnen av Cambridge har valgt å ikke dra på bryllupsreise umiddelbart, het det i en kort melding fra Buckingham Palace lørdag.

– I stedet, etter å ha tilbrakt helgen på et privat sted i Storbritannia, vil hertugen gå tilbake til sitt arbeid som lete- og redningspilot neste uke, het det videre.

Shoppet bikini

Beslutningen overrasket alle, ikke minst britiske medier som i forrige uke kunne fortelle at Kate Catherine Middleton hadde vært ute på handel og shoppet solkjoler og bikinier til bryllupsreisen.

The Sunday Telegraph spekulerer i om uroen i Midtøsten kan ha vært en medvirkende årsak til at de nygifte ikke satte seg på flyet. De viser til at Jordan lenge har vært et hett tips.

Catherine Middleton tilbrakte to år i Jordan som barn, men opptøyene i nabolandet Syria, NATO-bombing av Libya og den spente situasjonen i flere andre land i regionen kan ha skremt brudeparet fra å reise, tror avisen.

Senere anledning

Det britiske kongehuset understreker at de nygifte kommer til å reise på bryllupsreise ved en senere anledning, men understreker at det ikke vil bli opplyst om tid og sted på forhånd.

Prins William returnerer i første omgang til arbeidet som flyger på en RAF-base i Anglesey i det forblåste Nord-Wales, mens mediene fortsetter å spekulere i hvor de nygifte til slutt vil dra.

Enkelte holder en knapp på Kenya, der William fridde til sin Catherine i fjor, mens andre tror at det er mye mer sannsynlig at de kommer til å gjemme seg bort på en strengt bevoktet karibisk øy.

Prins William nærer dyp skepsis til pressefotografer og har aldri tilgitt medienes evige jakt på moren, avdøde prinsesse Diana.

Eksklusive øyer

Øya Bequia, som tilhører øystaten Saint Vincent og Grenadinene nord for Trinidad og Tobago i Karibia, er nevnt som en mulighet. Det samme er Necker Island, som tilhører Jomfruøyene i Stillehavet og eies av Richard Branson.

Catherine Middletons velstående foreldre har ofte feriert på den privateide øya Mustique, som også tilhører Saint Vincent og Grenadinene. Denne øya er et populært tilfluktssted for kjendiser som Elton John og Mick Jagger, og var også hjem for prinsesse Margaret i lange perioder.

Lizard Island utenfor kysten av Queensland i Australia har også dukket opp i spekulasjonene, uvisst av hvilken grunn.

Les alt om bryllupet her

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden