Se furukjøkkenet før og etter

FØR OG ETTER: Det mørke og tunge kjøkkenet har nå blitt lyst,lekkert og åpent. Arbeidet har eierne selv gjort. © FOTO: Per Erik Jæger og privat
FØR OG ETTER: Det mørke og tunge kjøkkenet har nå blitt lyst,lekkert og åpent. Arbeidet har eierne selv gjort. © FOTO: Per Erik Jæger og privat

Familien Bruserud sin sjøhytte så ut som en fjellhytte. Etter en storstilt oppussing har den blitt lys og innbydende.

Familien på fire fra Jessheim utenfor Oslo lengtet etter sørlandsidyll og hytte ved sjøen. Drømmen ble oppfylt, da de i august 2006 kjøpte en hytte på Øysang ved Risør. Men hytta var blitt mørk med årene, og vegger, tak og innredning gikk i ett.

MØRKT: Hyttekjøkkenet var mørkt med få farger og kontraster. © FOTO: Privat MØRKT: Hyttekjøkkenet var mørkt med få farger og kontraster. © FOTO: Privat

– Den så ut som en fjellhytte selv om den ligger ved sjøen, forteller hytteeier Jeanette Bruserud. Familien visste at de ville pusse opp allerede da de kjøpte den.

Det var viktig for Jeanette og mannen Petter at oppussingen ikke kostet for mye, så jobben skulle de gjøre selv. I 2007 var oppussingen i gang.

Helt ny

På kjøkkenet ville de lysne vegger og tak , samt male møblene og innredningen.

– Interiøret skulle bli lyst, men ikke helt hvitt, forteller Jeanette. Det tok nesten et år å bestemme fargene.

Inspirert av en reportasje i et interiørmagasin, bestemte hun seg for fargen Refleksjon. Tak, vinduer, dører og innredning på kjøkkenet ble malt, og den gamle benkeplaten i furu ble erstattet av en ny i eik. Til veggene valgte de fargen Caffe latte.

– Det var litt av en malejobb med all den kvistlakken som måtte til. Deretter var det grunning og to lag med oljemaling, forklarer Jeanette.

NYTT LIV: Ved å male den gamle innredningen lys, har familien Bruserud fått et nytt og sommerlig uttrykk på hyttekjøkkenet sitt. Saueskinn fra ullkilden.no, lykter og kjøkkenhåndklær fra Home & Cottage. © FOTO: Per Erik Jæger NYTT LIV: Ved å male den gamle innredningen lys, har familien Bruserud fått et nytt og sommerlig uttrykk på hyttekjøkkenet sitt. Saueskinn fra ullkilden.no, lykter og kjøkkenhåndklær fra Home & Cottage. © FOTO: Per Erik Jæger

Lyst og sommerlig

Ett år senere var hytta klar, og forskjellen var formidabel. Kjøkkenet fremstår nå sommerlig og lyst. Men noen uforutsette utfordringer på veien kom de ikke unna.

– Da veggene var ferdigmalt med Caffe latte, var vi ikke helt fornøyde. Fargen ble veldig lik Refleksjon, og forskjellen mellom veggene og taket var minimal. Det var jo litt ergerlig, siden vi sto der med mange liter innkjøpt maling, sier Jeanette.

LYST OG DELIKAT: Det nye kjøkkenet er lyst og innbydende med maritime innslag av blått og brunt. Brikker, servise, puter, brett og lykter fra Home & Cottage, blå håndklær fra Bohus. © FOTO: Per Erik Jæger LYST OG DELIKAT: Det nye kjøkkenet er lyst og innbydende med maritime innslag av blått og brunt. Brikker, servise, puter, brett og lykter fra Home & Cottage, blå håndklær fra Bohus. © FOTO: Per Erik Jæger

Men de mistet ikke motet av den grunn. De tok med seg spannene og reiste tilbake maleforretningen for å søke råd. Der fikk de blandet opp dobbel farge, slik at den ble litt mørkere.

MARITIME FARGER: Tekstiler og tilbehør i blått er en fin fargeklatt på det lyse kjøkkenet. Servise fra Bohus. © FOTO: Per Erik Jæger MARITIME FARGER: Tekstiler og tilbehør i blått er en fin fargeklatt på det lyse kjøkkenet. Servise fra Bohus. © FOTO: Per Erik Jæger


Det mørke møblementet trengte også en overhaling for å passe inn i de nye, lyse omgivelsene. Understellet ble malt i Refleksjon og bordplaten ble beiset med Herdins beis i fargen Kastanje, og deretter lakket.

Maritimt

Farger fra sjø og sand ble brukt på tekstiler og tilbehør, for å skape den komplette sørlandsidyllen. Tekstilene på gardinene er fra Fargerike Sletvold.

Familien Bruserud er svært fornøyd med sluttresultatet på kjøkkenet sitt.

– Særlig Refleksjon synes vi er en flott farge. Den har vi også valgt å bruke flere andre steder.

Les også:

Slik innreder du sommerhytta

De beste tipsene og triksene til oppussing av kjøkken

Snarveier til nytt kjøkken

Lavkarbomiddag som smaker

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden