10.000 kanapeer til bryllupsgjestene

KAKEN: Teamet til bryllupskake-designer Fiona Cairns legger siste hånd på verket. Foto: Scanpix
KAKEN: Teamet til bryllupskake-designer Fiona Cairns legger siste hånd på verket. Foto: Scanpix

De 650 bryllupsgjestene som har fått æren av å delta på lunsjmottakelsen på Buckingham Palace, får servert champagne og 10.000 kanapeer.

Fakta om bryllupet

* Bryllupskaken lages av konditor og kakedesigner Fiona Cairns.

* 1.900 gjester er invitert til selve vielsen i Westminster Abbey. 600 av disse, blant annet vårt eget kongepar og andre utenlandske monarker, er invitert til mottakelsen på Buckingham Palace rett etterpå. Her blir det trolig servert kanapeer og champagne. Middagen på kvelden er et privat selskap, der kun 300 av William og Kates nærmeste familie og venner er invitert. Her deltar ingen utenlandske kongelige.

* Blant de 1.900 bryllupsgjestene er både presidenter, konger og dronninger, så vel som kjendiser som David og Victoria Beckham og komikeren Rowan Atkinson. Men også postmannen, pubeieren, slakteren og mange andre fra Kates hjemby Bucklebery er invitert.

Etter at brudeparet kysset på balkongen, trakk de seg tilbake i Buckingham Palace.

Dronning Elizabeth har invitert rundt 650 gjester til bryllupsfest. Festen blir ikke sendt på TV, men hoffet har lettet på sløret i forhold til hva som blir servert. På menyen står blant annet 10.000 kanapeer.

21 kokker i arbeid

21 kokker har jobbet døgnet rundt de siste dagene for å få kanapeene ferdige.

Blant det som serveres fra slottets sølvfat er krabbesalat fra Cornwall på sitronblini, andeterrin med fruktchutney, skotsk røykelaks på rødbedtblini, posjert asparges med hollandaisesaus, yorkshirepudding i miniatyr, vaktelegg med sellerisalt, crème brulée-terter med rabarbra, pasjonsfruktpraliner og trøfler av hvit sjokolade.

– Innertier, akkurat slik det skal være i et britisk bryllup, kommenterer kjendiskokk Ole Jonny Eikefjord til TV2Nyhetene.no

Se video av balkongkysset

Se også: Her sier de ja

Se også: Bryllupet i bilder

Sjokoladekjeks-kake

Til dette serveres Pol Roger NV Brut Réserve Champagne samt et rikt utvalg av mineralvann.

Bryllupskaken er laget av konditor Fiona Cairns, og består egentlig av 17 individuelle fruktkaker dynket i konjakk og dekket av hvit glasur og krem. Kakene er pyntet med 900 blomster av sukkerglasur, og er dandert sammen slik at de utgjør en oppsats.

I tillegg er det en kake basert på sjokoladekjeks, som var prins Williams favoritt som barn.

Les også: Alt om Kates kjole

Les alt om bryllupet

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden