Bruden i Sarah Burton-designet kjole

Kate Middleton valgte britisk design og var strålende vakker i silketyll og blonder.

Brudekjolen er designet av Sarah Burton, som leder motehuset Alexander McQueen. Kjolen hadde blondetopp med lange ermer og var elfenbeinshvit og laget av silkesateng og chantillyblonder. Slepet er 2,7 meter lang.

Sløret er laget av silketyll med broderte blomster, og dekket brudens utslåtte hår. Kate bar også et Cartier- diadem, utlånt av dronningen.

Diademet ble bestilt i 1936 av den daværende hertug av York, senere kong George VI, til hans kone Elizabeth, bedre kjent som dronningmoren.

Hun igjen ga diademet videre til sin datter, den nåværende dronningen, på hennes 18-årsdag.

Les alt om bryllupet her

Sammen med diademet bar Catherine dråpeformet diamantørepynt, som er laget spesielt for dette bryllupet og som matcher diademet.

Den strålende vakre bruden felte en tåre da hun skred opp kirkegulvet sammen med sin far Michael Middleton, til tonene av salmen Guide me, O thou great Redeemer, som finnes i norsk oversettelse av Eyvind Skeie: Led meg du, de gode hyrde.

Brudebuketten besto av hvite blomster myrteblomster, liljekonvall og hyasinter.

En smilende brud og hennes far kjørte i en delvis glassdekket bil til kirken, og dermed fikk folk de første glimtene av den mye omtalte brudekjolen.

Bruden vinket til alle ti hundretusener av mennesker som har samlet seg langs bryllupsruten for å få et glimt.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden