Prins William hilste på folket

OVERRASKET ALLE: Prins William dukket opp og tok en hilserunde med fansen. Foto: Scanpix
OVERRASKET ALLE: Prins William dukket opp og tok en hilserunde med fansen. Foto: Scanpix

Kvelden før den store bryllupsdagen dukket plutselig prins William opp på paradegata The Mall. Der tok han seg tid til å hilse på og prate med de mange tilskuerne som allerede hadde stilt seg opp.

I flere minutter pratet og lo en tydelig opplagt og fornøyd prins med folk som stimlet sammen bak sikkerhetsgjerdene. Han takket for alle lykkønskningene.

– Det eneste jeg trenger å gjøre er å si de riktige setningene, sa han muntert.

Han innrømmet at han ikke var helt fri for nerver dagen før bryllupet.

- Jeg er nervøs, sa William til noen av de som hadde møtt opp.

Les også: Kate strålte og vinket

Rørt brudepar

Prins William og Kate Middleton har tidligere uttalt at de er «svært rørt» over folkets støtte.

Det offisielle bryllupsprogrammet ble lagt fram torsdag, og der står det en hilsen fra paret der de takker for vennligheten fra folket.

– Vi er begge to så glade for at du kan være med oss å feire det vi håper skal bli en av de lykkeligste dagene i vårt liv, heter det i hilsenen til leserne.

– Vi ønsker å benytte anledningen til å takke alle for støtten.

Skal ikke adlyde

Når William og Kate går til alteret fredag kommer Kate til å love å «elske, støtte, ære og bevare» sin William, men hun kommer ikke til å love å adlyde ham.

Det forventes at over en halv million mennesker vil være ute i gatene i London når prinseparet gifter seg.

Diana-elementer

Bruden skal gå opp kirkegulvet til tonene av Charles Hubert Hastings «I was glad». Den ble ifølge BBC komponert til kroningen av Edward VII i Westminster Abbey i 1902.

Det er elementer fra både Dianas bryllup og begravelse i seremonien, blant annet er salmen «Guide me, O thou great redeemer» fra prinsessens begravelse tatt med.

Tre av de sju musikkstykkene som skal spilles før vielsen, ble også spilt i prins Charles og hertuginne Camillas bryllup i 2005.

– Paret har valgt dem av nettopp den grunn, heter det i en uttalelse fra St. James's Palace.

Hjelp fra Charles

Prins Charles skal også ha hjulpet brudeparet med å velge resten av musikken.

– Catherine er godt kjent med klassisk musikk. Hun fikk flere innspill fra prinsen av Wales. De brukte mye tid på å lytte til musikk sammen på iPod, heter det i uttalelsen.

– Det er slående musikkstykker som kommer til å fylle kirken og gi en følelse av det storslåtte ved anledningen.

Musikk av Elgar, Britten og Vaughan Williams kommer til å prege seremonien sammen med salmene «Jerusalem» og den engelske melodien «Greensleeves». Kates bror James Middleton skal lese en bibeltekst fra Paulus' brev til romerne.

Programmet skal fredag selges av speidere langs kortesjeløypa i London for 2 pund. Inntektene skal gå til prins William og prins Harrys fond, og det er trykket opp 150.000 eksemplarer til salg.


Les alt om det kongelige bryllupet

Les andre nyheter her

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden