Angrende bilbulker sendte penger til lensmannen

I desember 2008 ble en liten rød bil bulket på en parkeringsplass på Karmøy. Tre og et halvt år senere dumpet en konvolutt med 14.000 kroner ned i postkassa til lensmannen. Pengene var fra en angrende synder...

– Konvolutten var tjukk, og det sto skrevet «Til lensmannen personlig» på den. Jeg antok at det skulle være regninger, men der tok jeg feil. Konvolutten var full av 500- og 1000-lapper, sier Karmøy-lensmann Reidar Gaupås til NRK.

Lensmannen telte opp pengene og fant ut at det var 14.000 kroner. Brevet var signert «Hilsen en som angrer».

Den angrende synderen hadde notert ned registreringsnummeret på bilen han eller hun hadde bulket desemberdagen i 2008. Men istedenfor å kontakte eieren, stakk synderen av, og kvinnen som eide bilen måtte selv betale for reparasjonen.

Men synderen valgte tydeligvis å spare opp penger for å erstatte skadene. Da Gaupås tok kontakt med eieren av «Den lille røde bilen», som det sto i brevet, var det en glad bileier han traff.

Han spurte forsiktig om det var hun som eide bilen fremdeles, og om hun hadde hatt skader på den. Bileieren fortalte da om hendelsen for tre og et halvt år siden. Gaupås kunne dermed overbringe den glade nyheten om den angrende synderen og pengesedlene som ventet på henne.

– Jeg har aldri opplevd eller hørt om noe lignende i karrieren min som lensmann, sier Gaupås.

Oppdraget var så spesielt at politimester Kaare Songstad i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt gledesstrålende måtte fortelle om den spesielle saken på Twitter.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden