Kate strålte kvelden før dagen

STRÅLTE: Kate avbildet sammen med moren Carole og søsteren Pippa utenfor luksushotellet, hvor hun tilbringer sin siste natt som ugift. Foto: Scanpix
STRÅLTE: Kate avbildet sammen med moren Carole og søsteren Pippa utenfor luksushotellet, hvor hun tilbringer sin siste natt som ugift. Foto: Scanpix

Kjole-spekulasjonene raser under ett døgn før det store bryllupet. Norsk designer tror på blonder for Kate.

Fakta om prinsebryllupet i London

* Prins William gifter seg med Catherine Elizabeth (Kate) Middleton i Westminster Abbey fredag 29. april. Vielsen starter klokka 11 lokal tid (klokka 12 norsk tid).

* Anslagsvis 2 milliarder mennesker kommer til å se på sendingene fra vielsen, som overføres direkte på TV og internett.

* Brudeparets forlovere er Kates søster Pippa og prins Williams bror Harry. Kate blir ført til alters av sin far Michael Middleton.* Blant de 1.900 bryllupsgjestene er både toppolitikere, konger og dronninger, så vel som kjendiser som David og Victoria Beckham, Elton John og komikeren Rowan Atkinson. Men også postmannen, pubeieren, slakteren og mange andre fra Kates hjemby Bucklebury har fått invitasjon.

Kate Middleton (29) tilbringer sin siste kveld som ugift sammen med familien på luksushotellet Goring i hjertet av London. Kate smilte og vinket da hun ankommet hotellet etter de siste generalprøvene i Westminster Abbey i kveld.

Hun var kledd i en hvit og sort kjole, og tok seg tid til å vinke til den store folkemengden som hadde møtt frem.

Sammen med moren Carole, faren Michael, søsteren Pippa og broren James, har den blivende prinsessen hele hotellet for seg selv i kveld, skriver Aftenpostens London-korrespondent.

Ifølge rapportene tok Kate farvel med William på Clarence House kort tid før hun ankom Goring Hotel. Prinsen er hjemme i sin leilighet i Clarence House sammen med broren og forloveren prins Harry, der han skal spise middag med prins Charles og stemor og hertuginne Camilla.

Romantiske blonder?

Når Kate Middleton (29) viser seg offentlig neste gang, er det i brudekjolen utenfor Westminster Abbey.

Designeren bak prinsesse Märtha Louises bryllupskjole, Wenche Lyche, tror Kate Middleton vil slå til med en romantisk kjole med blonder i bryllupet.

– Jeg har virkelig kjempeforventninger til kjolen, forteller en entusiastisk Lyche til NTB.

Les også: Uværsskyer over bryllupet

Fredag formiddag skal hun sitte benket foran TV-en for å få med seg hver minste detalj i kjolens design og utforming.

– Hver gang det er et kongelig bryllup blir jeg rørt. Jeg blir minnet på hvor stort det faktisk er å få lov til å designe en kongelig brudekjole, sier Lyche.

Det var Lyche som sto bak den todelte kjolen til prinsesse Märtha Louise, da prinsessen og Ari Behn giftet seg i Nidarosdomen i Trondheim 24. mai 2002.

Lyche tror Kate Middleton vil overraske med en romantisk kjole under fredagens bryllup.

– Hun er kjent for en ren klesstil, men jeg tror det bor en romantiker i henne. Derfor tipper jeg kjolen vil ha blonder. Samtidig tror jeg den vil være smal, og at skuldre og armer vil være tildekket. I Storbritannia er de konservative, så vi vil nok ikke se en åpen kjole à la det kronprinsesse Victoria hadde i fjor, sier Lyche.

Les også: Bryllupsturistene overtar London

Dianas slør

Designeren er også spent på om Middleton vil ha noen elementer fra prinsesse Dianas legendariske bløtkakekjole fra bryllupet i 1981.

– Jeg håper i hvert fall hun dropper det åtte meter lange slepet. Men det hadde vært veldig fint om hun brukte det samme sløret, som er et nydelig tyllslør med perlemorspaljetter.

Hun tror også Middleton har hatt langt mer å si når det gjelder kjolens utforming enn den unge Diana hadde i sin tid.

– Hun fremstår som en sterk kvinne med egne meninger, sier Lyche.

Se også: Prikk lik William og Kate

Håper på Burton

Lyche er svært spent på hvem som har designet Kate Middletons kjole.

– Jeg håper av hele mitt hjerte at det er arvtakeren hos Alexander McQueen, Sarah Burton, som har fått oppdraget. Hun lager fantastiske kjoler. De er rå, kontemporære og innovative tilsnittet, men samtidig feminine og romantiske. De ville også være en fin hyllest til McQueen, som tok sitt liv i fjor, sier Lyche.

– Stella McCartney er en annen mulighet som har blitt nevnt. Det er mange som mener hun burde få oppdraget, sier hun.

Personlighet

På sin egen blogg mimrer Lyche torsdag tilbake til arbeidet med kjolen til Märtha Louise i innlegget «kongelig kjoledesigners tanker dagen før dagen!».

«Dagen før satt jeg på hotellrommet i all stillhet og uten ord. (...) Ville det gå fint med kjolen og ville den oppføre seg pent i Nidarosdomen, var tanker som svirret i mitt slitne hode», skriver hun.

Hun forteller at det viktigste for en designer er å finne en kjole som passer til brudens personlighet. For en kongelig designer er det også flere andre regler å forholde seg til.

– I prinsessens tilfelle måtte jeg for eksempel tenke på at hun nå ble lavere i rang enn kronprinsessen, slik at hun ikke måtte ha lengre slep og slør enn henne. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden