Første skoledag for prinsessen torsdag

Prinsesse Ingrid Alexandra ler sammen med labradoodle hunden Milly Kakao og prins Sverre Magnus. Bilde er tatt i anledning kronprins Haakons 37-års dag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
Prinsesse Ingrid Alexandra ler sammen med labradoodle hunden Milly Kakao og prins Sverre Magnus. Bilde er tatt i anledning kronprins Haakons 37-års dag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix

Tradisjonen tro vil alle de eldre elevene synge Jansløkka skoles sang for førsteklassingene når prinsesse Ingrid Alexandra har sin første skoledag torsdag.

Fakta om Jansløkka skole

* Prinsesse Ingrid Alexandra begynner i 1. klasse torsdag 19. august.

* Som storebror Marius skal hun gå barneskoleårene på Jansløkka skole.

* Dette er den eldste skolen i Asker som fortsatt er i bruk.

* Bygningene avspeiler skolens historie. Det eldste bygget er fra 1844, det nyeste fra 1998.

* Skolen ligger i kort gangavstand fra kronprinsfamiliens hjem på Skaugum.

* Skolen ligger nær Semsvannsområdet og Hvalstaddalen med Asker Museum.

* I skoleåret 2009/10 var det ca. 440 elever på skolen.

* I prinsessens kull blir det 82 elever fordelt på fire klasser.

* 63 personer i ulike yrkesgrupper arbeider ved skolen.

(Kilde: Asker kommune) (©NTB)

Sammen med 81 jevnaldrende skal prinsessen få en varm velkomst når hun begynner på den tradisjonsrike skolen i Asker.

– Vi vil følge vårt faste opplegg for første skoledag torsdag. Etter at hele skolen har sunget velkomstsangen skal førsteklassingene gjennom et lite program, med tale og noen små overraskelser, sier rektor ved skolen Else Beitnes Johansen til NTB.

Hun understreker at prinsessen vil bli behandlet på lik linje med sine klassekamerater:

– Det blir nok mye presse denne første dagen, men vi samarbeider med Slottet om å håndtere det. Vi ønsker at prinsesse Ingrid Alexandra og alle de andre nye førsteklassingene skal få en fantastisk første skoledag.

Myk start

Som ved andre norske barneskoler er det lagt opp til at førsteklassingene skal få en så myk overgang til skolelivet som mulig.

– Det har vært sendt ut informasjonsbrev, de har vært på innvielsesdag og møtt fadderne sine og nå har også SFO kommet i gang.

4. juni var prinsessen på besøk for å prøve seg bak pulten sammen med jevnaldrende fra barnehagen. Hun fikk hilse på rektor, kontaktlærer og fadder. I tillegg er prinsesse Ingrid Alexandra allerede kjent med Jansløkka gjennom storebror Marius, som har gått der i sju år.

Han begynner for øvrig på Solvang ungdomsskole i Asker torsdag.

Historisk

Selv om Marius gikk på Jansløkka, var det ikke noen selvfølge at prinsesse Ingrid Alexandra skulle gjøre det samme. Både bestefar kong Harald og pappa kronprins Haakon gikk på Smestad barneskole i Oslo, til tross for at de hadde bostedsadresse i Asker som barn. Ved å velge lokalt har kronprinsparet tatt et bevisst valg som foreldre: Deres barn skal gå på kommunal skole i nærområdet. Det skal ikke utelukkes at verdien ved å kunne gå til skolen har betydd noe i valget for den miljøbevisste familien.

– Vi syns uansett det er veldig hyggelig at de har gjort dette valget. Det blir en historisk begivenhet, og vi gleder oss veldig, sier rektor Johansen. (©NTB)

Prinsessen begynner på Jansløkka skole ved Skagum i Asker torsdag. Foto: ScanpixPrinsessen begynner på Jansløkka skole ved Skagum i Asker torsdag. Foto: Scanpix

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden