Kronprinsesse Mary gravid med tvillinger

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix

Det danske kronprinsparet venter familieforøkelse i januar 2011. Med tvillinger på vei er kronprins Frederik snart firebarnsfar.

– Glade nyheter kan man ikke få nok av. Og to glade nyheter tar vi med dobbelt glede, uttalte prinsen til nyhetsbyrået Ritzau kort tid etter at graviditeten ble kunngjort fredag.

«Deres kongelige høyheter kronprinsen og kronprinsessen har den store glede å meddele at kronprinsessen venter tvillinger. Fødselen forventes å finne sted på Rigshospitalet i løpet av januar måned 2011,» heter det i en kort pressemelding fra det danske hoffet.

– Eksepsjonelt

Det er første gang det kommer tvillinger i arvefølgen til det danske kongehuset.

– Det er helt eksepsjonelt, ser Lars Hovbakke Sørensen, lektor i morderne historie ved Aarhus Universitet til Ritzau. Han mener de nye barna vil bidra til at kongehuset blir mer populært.

– Nye barn øker jo alltid kongehusets popularitet, og når det så er tvillinger, er det ingen tvil om at det vil oppta mange mennesker i årene fremover. Og det vil gagne kongehuset, sier historikeren.

To storesøsken

Fra før av har det danske kronprinsparet to barn, prins Christian, som fyller fem år i oktober, og prinsesse Isabella, som er tre år. Dermed blir kronprins Frederik (42) og kronprinsesse Mary (38) firebarnsforeldre.

Prins Joachim, som selv er far til tre gutter, fikk overbrakt den gode nyheten på Gråsten Slot, der dronning Margrethe tilbringer store deler av sommerferien.

– Jeg ser den samme glede i kronprinsparets øyne. Det er alltid deilig når familien vokser, sier Joachim.

Store klær

De siste dagene har flere medier meldt at Mary er gravid, basert på observasjoner og anonyme kilder. Kronprinsessen har i det siste hatt på seg løstsittende klær ved flere anledninger, og det har også blitt lagt merke til at hun holdt seg unna en av sine yndlingsbeskjeftigelser, hesteriding, da hun nylig besøkte Gråsten Slot.

Danske Se og Hør og Nu var de første bladene som offentliggjorde spekulasjonene onsdag, men så sent som torsdag avviste kongehuset å kommentere opplysningene.

På nettet har det imidlertid vært mulig å delta i veddemål om hvorvidt kronprinsessen er gravid eller ei.

Kronprinsesse Mary har flere ganger gitt uttrykk for at hun ønsker å bli mor en tredje gang.

Personvernpolicy