Mette-Marit oppfordrer unge til kamp mot aids

Kronprinsesse Mette-Marit viser stolt fram T-skjorten med slagordet «Unge, vi kan!» under aidskonferansen i Wien mandag. (Foto: REUTERS / Herwig Prammer / SCANPIX)
Kronprinsesse Mette-Marit viser stolt fram T-skjorten med slagordet «Unge, vi kan!» under aidskonferansen i Wien mandag. (Foto: REUTERS / Herwig Prammer / SCANPIX)

Kronprinsesse Mette-Marit avsluttet sitt tre dager lange besøk i Wien med en siste oppfordring om å involvere unge i kampen mot aids.

– Dette har vært nok en lærerik og inspirerende dag. Mange interessante foredrag om den globale situasjonen, og om Sør-Afrika og Russland spesielt. Det har også i dag vært et sterkt fokus på ungt lederskap både på den norske standen og på åpningen av ungdomspaviljongen. Organisasjonen Vienna youth forse har gjort en fantastisk jobb for å sikre ungdomsfokuset under konferansen, sier kronprinsessen til NTB mandag

Leve med hiv

Kronprinsessens siste dag på aidskonferansen i Wien gikk til møter og foredrag om helse og verdighet for mennesker som lever med hiv. Hun hadde også satt av tid til å besøke den norske standen, hvor hun snakket med norske ungdomsdelegater om hva ungdom kan gjøre, før hun avsluttet dagen med å åpne en ungdomspaviljong. Under åpningen nevnte kronprinsessen igjen betydningen av ungt lederskap.

– Jeg tror de fleste vil være enig i at ungt lederskap er viktig. Vi trenger ikke mer prat, vi trenger praktiske løsninger. Jeg tror på unge mennesker. Involver dem, oppfordret kronprinsessen fra talerstolen.

Inspirerende

Mette-Marit har de siste to årene, som spesialutsending for UNAIDS, arbeidet med å styrke ungt lederskap i aidsarbeidet. Hun satte derfor av tre dager til konferansen og ankom dagen før åpningsseremonien søndag for å møte unge som har hatt en ledende rolle i kampen mot aids.

Både lørdag og søndag gikk til møter og diskusjoner med unge, og søndag kveld tvitret kronprinsessen følgende melding: «hadde inspirerende diskusjoner med unge ledere i går og i dag om hvordan aids kan bekjempes i dag. Unge, vi kan!»

Aidskonferansen fortsetter fram til fredag 23. juni. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden