Pizza med en smak av døden

Illustrasjonsfoto: Scanpix
Illustrasjonsfoto: Scanpix

Italiensk politi mistenker pizzabakere i Napoli for å fyre med ved fra likkister som er gravd opp fra gravplasser i byen.

«Pizzaen, ett av de få symbolene på Napoli som aldri dør, er rammet av konkret mistanke om at den blir bakt med ved fra likkister», skriver den italienske avisa Il Giornale mandag.

Politiet i Napoli tror pizzabakere i byen «bruker ved fra likkister for å holde ovnene gående», skriver avisa. Kistene får de angivelig fra en kriminell bande.

Den sentrale kirkegården i Napoli har lenge vært et eldorado for tyver. Bare i fjor ble det stjålet 5.000 blomsterkrukker fra gravene.

Den napolitanske pizzaen ble oppfunnet en gang mellom 1715 og 1725, og det er her pizza margherita opprinnelig kommer fra.

Ifølge sagnet oppsto margheritaen i 1889 da Italias dronning Margherita ba en lokal pizzaioli om å lage en ny folkerett. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus