Prinsesse Madeleine trakk seg på kort varsel

Svenske prinsesse Madeleine sliter etter bruddet med Jonas Bergström, og har trukket seg fra et arrangement i USA på kort varsel. Storesøster kronprinsesse Victoria må nå steppe inn.

Gifteklare kronprinsesse Victoria (32) måtte sette seg på flyet for å erstatte sin fem år yngre lillesøster ved Sweden Week i Seattle på USAs vestkyst denne uken.

Les også: Håper på ro rundt Victorias bryllup

– Vi fikk greie på for noen timer siden at prinsesse Madeleine hadde trukket seg og at det i stedet blir kronprinsesse Victoria som skal være til stede, sier George Griffin ved det svenske konsulatet i Seattle til den svenske avisen Expressen.

Konsulatet hadde ikke fått beskjed om hva som var årsaken til at planene var blitt forandret.

Svenske Aftonbladet skriver fredag at bruddet med forloveden har knekt prinsesse Madeleine fullstendig. Torsdag kveld forsvant plutselig alle planer fra den 27 år gamle prinsessens offisielle kalender. I stedet kom noen av oppdragene opp på kronprinsesse Victorias liste. Allerede klokken sju fredag morgen var storesøster på vingene.

Les også: Prinsesse Madeleine bryter forlovelsen

– Madeleine har det ikke bra, bekrefter informasjonssjef Nina Eldh ved det svenske hoffet.

Trenger fred og ro

– Etter alt som har hendt velger prinsessen å avstå fra alle offentlige oppgaver en stund framover. Det er noe som har økt i omfang. Hun behøver tid for seg selv og fred og ro, sier Eldh.

Det er knapt to uker siden Madeleine dro til New York for å besøke Childhood Foundation. Ifølge venner av henne var det hele et påskudd for å komme seg vekk fra oppstyret etter bruddet.

– Det var ikke slik at hun flyktet til USA, det var en planlagt reise. Men den ekstreme utsattheten gjør at man trenger å samle krefter, sier Eldh.

Avlyser alle oppdrag

Sveriges ambassadør i Washington er på plass i Seattle. Det samme er USAs ambassadør til Sverige.

– Dette er jo svært pinlig for arrangøren, sier en anonym kilde ved Sweden Week til Aftonbladet.

I forrige uke besøkte prinsessen et prosjekt i Florida. Nå er det full stopp.

Prinsesse Madeleines kalender er blank fram til kronprinsesse Victoria og Daniel Westlings lysning 30. mai. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden