Stang: – Mottakelse var ikke min idé

Høyre-ordførerens bryllupsplaner har fått mye oppmerksomhet etter at VG Nett skrev at Stang sløyfet mottakelsen etter internt press i partiet. Her er Fabian Stang og kjæresten Catharina Munthe fotografert under åpningen av Oslo Fashion Week. Foto: Kyrre Lien / SCANPIX.
Høyre-ordførerens bryllupsplaner har fått mye oppmerksomhet etter at VG Nett skrev at Stang sløyfet mottakelsen etter internt press i partiet. Her er Fabian Stang og kjæresten Catharina Munthe fotografert under åpningen av Oslo Fashion Week. Foto: Kyrre Lien / SCANPIX.

Oslos ordfører Fabian Stang sier det ikke var hans forslag å holde en offisiell mottakelse i Rådhuset når han gifter seg i juni.

– Jeg har aldri bedt om noen slik mottakelse. I forbindelse med planleggingen av bryllupet gjorde jeg en uformell henvendelse for å sjekke muligheten for å leie et rom i Rådhuset. Svaret var at dette kunne være uklokt, men at det i stedet kunne holdes en formell mottakelse, slik det noen ganger gjøres ved jubileer og lignende feiringer, forteller Fabian Stang til NTB.

Høyre-ordførerens bryllupsplaner har fått mye oppmerksomhet etter at VG Nett skrev at Stang sløyfet mottakelsen etter internt press i partiet.

Tar regningen selv

– Da det kom reaksjoner på at skattebetalernes penger skulle brukes på et slikt arrangement, var jeg den første til å respektere dette, noe jeg også skrev til forretningsutvalget om, forklarer Stang.

En offisiell mottakelse betyr også en formell gjesteliste på rundt 200 personer. Hele gildet ville kommet på 70.000 kroner, men Stang presiserer at dette beløpet inkluderte leie av Rådhuset. Etter at forslaget om å holde mottakelse for Stang og hans utkårede, Catharina Munthe, ble trukket, blir regningen til Oslos skattebetalere på nøyaktig 0 kroner.

– Dette kom skjevt ut fra starten, med fokus på kostnadene. Jeg er mest opptatt av at dette skal bli en stor dag for Catharina, sier Fabian Stang.

Åpner for vielser i Rådhuset

De to gir hverandre sitt ja i Rådhuset 18. juni, og den muligheten blir nå åpen også for alle som ikke er ordfører i byen. Et resultat av Stangs bryllupsplaner er nemlig at tradisjonen med vielser i Rådhuset tas opp igjen etter 16 års pause. Forretningsutvalget i Oslo kommune vedtok mandag enstemmig at de vil ta initiativ til å inngå et samarbeid med Byfogden for å få til dette.

Det har vært foretatt vielser i Oslo rådhus siden 1952, men da Byfogden i 1994 flyttet til Oslo tinghus, fulgte også seremoniene med dit.

Personvernpolicy