Han spiller musikk på hendene

Noen spiller på fiolin. Andre spiller på piano, fløyte, tromme, gitar eller sex. 49 år gamle Gerry Phillips spiller på hendene sine. Det har gjort ham til nettkjendis. Foto: Privat.
Noen spiller på fiolin. Andre spiller på piano, fløyte, tromme, gitar eller sex. 49 år gamle Gerry Phillips spiller på hendene sine. Det har gjort ham til nettkjendis. Foto: Privat.

<pGerry Phillips kan fremføre Take on Me bare ved hjelp av hendene sine.</p

(ABC Nyheter): Handmusikant, gunekolog, handpromper, hand flatulator og manualist. Han vet ikke helt hva han skal kalle seg, Gerry Phillips fra Troy, Michigan.

Men den 49 år gamle amerikaneren har klart å bli en musikalsk nettsensasjon, ved hjelp av egne hender. Bokstavelig talt. Det tok ham bare 40 år, to hender og YouTube for å få det til.

– Det hele startet da jeg var i bursdagsselskap som niåring. Vi skulle bli tatt bilde av, og fotografen lagde en slags prompelyd med hendene sine. Han spurte om vi klarte det samme. Det klarte jeg. Da jeg kom hjem øvde jeg videre og klarte å lage forskjellige toner og spille enkle sanger, forteller Gerry Phillips til ABC Nyheter.

Stort repertoar

40 år senere har Phillips spesialisert talentet sitt, lagt alle andre instrumenter på hylla og høstet heder og ære for den spesielle evnen han har med å legge hendene sine på selv det vanskeligste musikkstykke.

Vakkert i den klassiske, bokstavelige forstand blir resultatet ikke. Tonene som kommer ut fra Gerry Phillips hender er mistenkelig lik lyden som kommer fra en promp. Men tonekontrollen og spillegleden er det ikke noe å si på.

– Det er ikke så mye musikk jeg ikke kan fremføre med hendene mine. Per i dag har jeg lagt ut 147 låter på YouTube. Men da jeg klarte å fremføre kjenningsmelodien til serien Green Hornet, følte jeg at jeg hadde kommet dit jeg ville.

Blant andre låter den amerikanske handpromperen har fremført er A-has Take on Me , og kjente hits fra Iron Maiden , Guns N Roses og Britney Spears.

Bragt ham over hele verden

Phillips benekter at han i sin tid var en spesielt slitsom elev på skolen, men innrømmer at evnen har ført ham verden rundt og resultert i dvder, reklamefilmer og opptredener på TV.

For to år siden deltok Phillips på Jimmy Kimmel-show i USA, hvor amerikanske seere fikk se handpromperen radbrekke Queens gamle klassiker Bohemian Rhapsody.

– Alle som hører meg spille gir uttrykk for at de er veldig imponerte og skjønner ikke helt hvordan jeg klarer det. Det mest gledelige er at det ser ut til at det er musikere som lar seg begeistre mest, sier Phillips.

Se Gerry Phillips spille på hendene sine i videoene under:

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus