Synder mest i trafikken

Dersom du er mann og har lange ringfingre er du i risikogruppen for å kjøre for fort, foreta farefulle forbikjøringer og parkere ulovlig, mener tyske forskere. Foto: <a href="http://www.flickr.com/photos/nate/2796420345/sizes/l/">Flickr</a>.
Dersom du er mann og har lange ringfingre er du i risikogruppen for å kjøre for fort, foreta farefulle forbikjøringer og parkere ulovlig, mener tyske forskere. Foto: Flickr.

<pMenn med lange ringfingre kjører raskest og synder mest i trafikken, mener forskerne.</p

(ABC Nyheter): Dersom du er mann og har lange ringfingre er du i risikogruppen for å kjøre for fort, foreta farefulle forbikjøringer og parkere ulovlig.

Det er i hvert fall konklusjonen til forskere ved Universitetet i Mainz, Tyskland, etter å ha studert 77 mannlige sjåfører og målt lengden på mennenes ringfinger.

Studiet tyder også på at aggressiv kjørestil kan spores tilbake til fødselen, ettersom fingerlengden har direkte forbindelse med eksponeringen av det mannlige kjønnshormonet testosteron i livmoren.

Det skriver avisen Daily Telegraph.

I forsøket målte forskerne først forskjellen på lengden til ringfingeren og pekefingeren. Deretter så de på sammenheng mellom lang ringfinger og antallet trafikkforseelser begått de siste fem årene.

Resultatet, publisert i journalen Accident Analysis and Prevention, viste at menn med lang ringfinger hadde størst sjanse for å synde i trafikken.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus