Meny

Dette dyret har evig liv

De fleste mennesker slår nok Turritopsis nutricula i de fleste grener. Men en ting har den 5 mm stor rakkeren klart å få til. Den har funnet resepten på evig liv. Foto: Paleobio.org / The Intelligencer.

Her er dyret som klarer å lure døden.

Du kan like godt lære deg navnet først som sist: TURRITOPSIS NUTRICULA.

Denne vesle maneten på omlag fem millimeter, har nemlig klart det et utall mennesker drømmer om. Den har klart å finne formelen på evig liv.

Eller finne og finne, fru Blom. Den har jo ikke akkurat forsket seg fram til det evige livet i et laboratorium. Den spesielle livssyklusen skyldes mer en evolusjonær utviklingsprosess som gjør at dyret er i stand til å gå tilbake til et seksuelt umodent, koloni-stadium etter å ha nådd fullvoksen alder.

Det kan sammenlignes med om mennesket skulle ha gått tilbake til barndom igjen etter å ha nådd pensjonsalder.

Denne livssyklusen kan gjenta seg et uendelig antall ganger, slik at dyret i prinsippet blir udødelig.

Økende antall

Ifølge avisen Daily Telegraph er antallet Turritopsis nutriculaer i verden sterkt stigende. Kanskje ikke så rart når dyret har lurt seg unna døden. I tillegg har den spredt seg fra sitt opprinnelige habitat i Det karibiske hav til områder over hele verden - hvor den ifølge marinbiologer kan være med på å forstyrre det naturlige økosystemet.

Ettersom dyret har klart å snuble over evig liv, er mange forskere svært interessert i å forske på den vesle maneten for å finne ut hvordan den har klart å reversere aldringsprosessen.

Teorien er at cellene i maneten klarer å forandre seg fra en type til en annen.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus