Her er verdens eldste mamma

<p55 år etter at hun giftet seg fikk 70 år gamle Rajo Devi endelig sitt første barn.</p

Dermed er den godt voksne indiske kvinnen verdens eldste mamma. Sammen med den 72 år gamle ektemannen Bala Ram, er de modne foreldrene overlykkelig over at de endelig har satt sitt første barn til verden. Og de synes slett ikke det er noen nedtur at resultatet er ei jente.

– Jeg er veldig glad for barnet. Det gjør ingenting at det ble ei jente. Vi har tenkt å få i stand en fest når vi kommer tilbake til landsbyen, sier den stolte barnefaren Bala Ram til nyhetsbyrået Reuters.

Kvinner på Rajo Devis alder har vanligvis ikke lenger eggløsning, og evnen til å få barn forsvinner med overgangsalderen. Rajo Devi gikk inn i overgangsalderen for 20 år siden og hadde gitt opp håpet om noen gang å få barn.

Derfor var den 70 år gamle kvinnen sjeleglad da hun skjønte at hun fortsatt kunne bli gravid gjennom assistert befruktning på en indisk klinikk.

– Vi hørte om denne muligheten i en avis. Naboene våre hadde lest om det, og så tok de oss med til legen hvor vi startet med behandlingen. Etter to måneder ble jeg befruktet, forteller Devi.

Både mor og datter skal være i god form. Og det indiske paret tror ikke det skal by på noen problemer å oppdra datteren, den høye alderen til tross.

– Vi vil selvsagt passe godt på henne. Det kommer ikke til å bli noen problemer, sier Bala Ram.

Den forrige verdensrekorden var det Adriana Iliescu fra Romania som hadde. I januar 2006 ble hun i en alder av 66 år mor til to tvillinger. Men bare den ene, en jente, overlevde.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus